Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ala, fotki już dzisiaj by były, tylko aparatu zapomniałam! :-?

No bo już jest położona podłoga na dole, co robi wrażenie - pomieszczenie się powiększyło!

i podwieszona miska w małej łazience, co wiekiego wrażenia nie robi!

wydaje mi się ciut nisko, dolna krawędź na 38 cm i od spodu wchodzi w światło cokolika - czy to nie za nisko? na jakiej wysokości macie, napiszcie?

Hej,

u nas miski sa na wysokości 40 cm - to jest krawędź deski sedesowej, sama miska jest na 39 cm. W sumie mogłoby być z 1 cm wyżej...

To czy miska na dole wchodzi w światło cokolika zależy od modelu. Ja mam na dole najtańszą (chyba) z Cersanitu - Arena i ona kończy się (a może zaczyna) 3 cm od podłogi :evil: Ledwo mopem da sie wjechać. A u góry Varius (Koło) jest wyzej nad podłogą i jest ok. Ale namotałam :roll:

A pustynia zapowiada się świetnie :D

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

u nas miski sa na wysokości 40 cm - to jest krawędź deski sedesowej, sama miska jest na 39 cm. W sumie mogłoby być z 1 cm wyżej...

To czy miska na dole wchodzi w światło cokolika zależy od modelu. Ja mam na dole najtańszą (chyba) z Cersanitu - Arena i ona kończy się (a może zaczyna) 3 cm od podłogi :evil: Ledwo mopem da sie wjechać.

i chyba tak jest w naszym przypadku, ksztalt tej miski w małej łazience jest taki "niski", sprawdzałam, ze ta druga, która jest dłuższa jest jednocześnie chyba bardziej płaska, co bedzie wygodniejsze... :-?

Sure,

Pustynia fajna...ciekawe czy Ci cala wode z prysznica wypije? :wink:

A gdzie te podlogi na zdjeciach?

Mialo byc "fotorelacja".... :lol: :lol: :lol:

Dla Assira na plaze wszystko juz masz? :wink:

no sama się zastanawiałam, czy mnie to zachęci do oszczędności, czy wręcz przeciwnie, bo aż się chce nawadniać! ;)

Assir będzie plażował w kuwecie, piaseczek czeka! Nigdzie go dalej nie wypuszczam, bo się zgubi! :wink:

Szczegóły techniczne i cenę nadruku na pw proszę :wink:

zaraz nadsyłam! :D

ale u Ciebie cudownie i tak juz "po domowemu" :D

oczywiście kibicuję :wink:

Danusia, jak zwykle we fragmentach! Tylko wycinki fotografuję, ale widzę oczyma wyobraźni ten efekt końcowy (oby to wreszcie wyszlo z etapu planowania, bo już zmęczona jestem)...

Witam wszystkich!

Mam Pytanko

Ile wyniosło Cię ogrodzenie?

http://img385.imageshack.us/img385/8128/1008669.jpg

bardzo fajnie wyszło.

My zastanawialiśmy sie nad panelowym po bokach i z tyłu i murowanym z klinkieru +deska

AGP, moim zdaniem wyniosło o wiele za dużo! Drewno tanie, a kamień drogi!... ;) Zobacz jeszcze u Majkiego klinkier z poziomymi, metalowymi "deseczkami", mnie się bardzo podoba!

Podobne widziałam chyba w poprzednim Muratorze, z drewnem, b. fajnie wygląda...

zobaczymy, nawet nie wiem, jak to zdjęcie wyszło, rano się okaże... :D

a z nartami to różnie, ale zazwyczaj jedziemy gdzieś na lodowiec, w maju, bo wtedy tylko tam jest śnieg, a gdzie ty?

A ja do Białki naszej jeżdżę z rodzinką :)

Pomysł z pustyną jest genialny! Super!!!

Pstryczki bym przesunela, bo ja teraz tego nie zrobisz, to Cie bedzie to wkurzac potem, a nie bedzie Ci sie chcialo przechodzic rozpierdowy od nowa... :roll: Moze da sie tak przesunac, zeby ramka od pstryczka zamaskowala nowe wyciecie...

A co do AGD i kurierow... 2 triki - jeden - zamawiac w tych sklepach, ktore maja wlasny transport, drugi - w miare mozliwosci zamawiac na firme jesli sie ja ma... Kurierzy nie wiadomo dlaczego sa wtedy znacznie bardziej rozgarnieci, wnosza bez gadania towar do mieszkania itd. :roll:

Pstryczki bym przesunela, bo ja teraz tego nie zrobisz, to Cie bedzie to wkurzac potem, a nie bedzie Ci sie chcialo przechodzic rozpierdowy od nowa... :roll: Moze da sie tak przesunac, zeby ramka od pstryczka zamaskowala nowe wyciecie...

teraz to wygląda mniej wiecej tak:

http://img185.imageshack.us/img185/6461/pstryczki.jpg

...czy bardzo głupio??

zobaczymy, nawet nie wiem, jak to zdjęcie wyszło, rano się okaże... :D

a z nartami to różnie, ale zazwyczaj jedziemy gdzieś na lodowiec, w maju, bo wtedy tylko tam jest śnieg, a gdzie ty?

A ja do Białki naszej jeżdżę z rodzinką :)

Pomysł z pustyną jest genialny! Super!!!

nigdy w Białce nie byłam! A długo tam jest śnieg?

W tym roku nie musimy byc zalezni od ferii i świąt, bo młody już z nami nie chce jechać, możemy wybrac się w dowolnym momencie...

teraz to wygląda mniej wiecej tak:

http://img185.imageshack.us/img185/6461/pstryczki.jpg

...czy bardzo głupio??

ale o co chodzi, ze blisko framugi?

mnie trochę przeszkadza, ze nie są na jednym poziomie...A framugą bym się nie przejmowała :)