Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Koteczek śliczny :D

A tą baterię to ci do góry nogami zamontowali, dlaczego? :o Czy masz dobrze podprowadzoną ciepłą i zimną wodę (ciepła po lewej)?

Ten ośrodek w Białce pod samym wyciągiem jest wg. mnie bardzo drogi, standard ok. Znam miejsca bardziej przyjazne cenowo i nie dużo dalej. Poza tym parking pod wyciągiem jest bezpłatny, bardzo duży i poza feriami warszawskimi i sylwestrem nie ma problemów, żeby znaleźć miejsce. Z tego co piszesz o swoich doświadczeniach narciarskich - powinno ci pasować :D

No właśnie nie wiem, dlaczego jest do góry nogami, ale wygląda bardzo zadziornie! ;')

Mają sprawdzić, o co tam chodzi, zobaczymy, czy dobrze podłączyli wodę!...

Kala, ściana jest z zupełnie zwykłej cegły, murowanej niezbyt starannie - murarz się za głowę złapał, gdy usłyszał, ze nie chcę tego tynkować, bo on zaprawę nieładnie połozył! A mnie o taki własnie efekt chodziło, prosiłam, żeby zostawić tak zgrzebnie, bo to ładne! :lol:

Cegła jest przemalowana rzadkim gipsem, potem białą farbą. Mnie się podoba!.. ;)

Ania, mogę prosić o namiar na te noclegi? Może przydać się w przyszłym roku! :D

Rasia (i Ania, i wszyscy, którym podoba się kot) - na razie jesteśmy kotem absolutnie zauroczeni, niedługo czas będzie się opamiętać, bo go za bardzo rozpieścimy i będzie problem! ;) :lol:

Witaj sure

baterie bardzo ładne wybrałaś, a dlaczego piszesz, że dziwnie zamontowane?? bo nie kumam :o

mam do Ciebie prośbe......chodzi mi o tą ściane z cegły bielonej!!

u mnie pod schodami ma być mała ubikacja.

mają mi tam postawić ścianke działową i tak sobie pomyslałam, że ściągne od Ciebie ten pomysł z cegłą bieloną :wink: chyba mnie za to nie zabijesz?? :lol:

prosze powiedz mi jak to było robione??

stawiałaś ściane ze zwykłaej cegły?? czy jakiejś specjanej??

potem czym malowałas na biało i ile razy????

z góry wielkie dzięki :wink:

Kala wyjęłaś mi to pytanie z ust :lol: Też bardzo mi się podoba ta ściana.Chętnie zrobiłabym ją w pokoju syna,ale ja już mam wytynkowane i myślałam o przyklejeniu polówek cegieł i pomalowaniu.

Beauty, jak masz już cegły w ścianie, moze lepiej skuć tynk? ;)

To w sumie zależy, jaki efekt chcesz osiągnąć. Ja wykorzystalam już gotowe powierzchnie - kominy wentylacyjne. Zostawiłam nietynkowane. W sypialni np. ściana jest wykończona płytami g-k, komin nie jest zlicowany, wyszedł mały uskok i to tez jest fajne!

Ale malowane cegły chyba najlepiej wyglądaja w kolorze białym. Wcześnej w kuchni były pociagnięte szara farbą, taką jak reszta ścian, nie było tego efektu...

Ten ośrodek w Białce pod samym wyciągiem jest wg. mnie bardzo drogi, standard ok. Znam miejsca bardziej przyjazne cenowo i nie dużo dalej. Poza tym parking pod wyciągiem jest bezpłatny, bardzo duży i poza feriami warszawskimi i sylwestrem nie ma problemów, żeby znaleźć miejsce. Z tego co piszesz o swoich doświadczeniach narciarskich - powinno ci pasować :D

Potwierdzam. Nie zatrzymujemy się w ośrodku, tylko " na kwaterze" i podjeżdzamy samochodem pod wyciag. Ostatnio byliśmy tu http://www.bialka.tatrzanska.com/noclegi/sarna/ - bardzo blisko wyciagów tak, że nawet piechtą można ... :D

Potwierdzam. Nie zatrzymujemy się w ośrodku, tylko " na kwaterze" i podjeżdzamy samochodem pod wyciag. Ostatnio byliśmy tu http://www.bialka.tatrzanska.com/noclegi/sarna/ - bardzo blisko wyciagów tak, że nawet piechtą można ... :D

Też tam byliśmy - ich właśnie chciałam ci polecić :D :D :D

obie chwalicie, to znaczy, że jest tam fajnie! :D

zobaczymy, jak mi się sprawy ułożą, ale chetnie pojechałabym na narty w ramach relaksu "pobudowlanego". Ta końcówka robi sie coraz bardziej nerwowa!... :-?

sure nic to nie da ,ponieważ ściany działowe mam postawione z cegły 12-. Nie da się przewidzieć niestety wszystkiego :cry: Myślę jeszcze nad fototapetą biało -czarną na te ścianę.

Nie wiem, co to za cegła 12? Ja mam kartonowo - gipsowe, tylko kominy z cegły, z konieczności musi byc na fragmentach. Może to dlatego, że tak mam, ale coraz bardziej mi sie to rozwiązanie podoba!... ;)

Fototapety tez sa bardzo fajne. Ostatecznei zrobiłam sobie tylko w łazience, ale pierwotnie miała być w korytarzu uliczka z ławką. Zastanawiam sie, czy do tego nie wrócić kiedyś?

Tofee, tapeta jest specjalna. Właściwie nawet nie tapeta, a płyta PCV z wydrukiem. Mogła być jeszcze zalaminowana, dla większej trwalości, ale nie bylo folii matowej, a błyszczaca pustynia jakoś mi nie odpowiadała... :-?

Bez laminatu będzie wymagała delikatności przy myciu, zobaczymy, jak to się sprawdzi? :roll:

Przyszłam pooglądać postępy no i jestem pod wrazeniem!! Szczególnie podoba mi się właśnie ta tapeta/PCV. Gdzie i jak ją robiłaś?? Czy to jakieś szczególne czary mary??? :roll:

Przyszłam pooglądać postępy no i jestem pod wrazeniem!! Szczególnie podoba mi się właśnie ta tapeta/PCV. Gdzie i jak ją robiłaś?? Czy to jakieś szczególne czary mary??? :roll:

Jakieś szczególne czary mary to nie są - wydruk wielkoformatowy na płycie pcv, taka fototapeta, tylko na bardziej sztywnym podłożu... a robiła drukarnia po prostu (zajmująca się wydrukami w wielkim formacie) 8)

Jakieś szczególne czary mary to nie są - wydruk wielkoformatowy na płycie pcv, taka fototapeta, tylko na bardziej sztywnym podłożu... a robiła drukarnia po prostu (zajmująca się wydrukami w wielkim formacie) 8)

dobrze, dobrzeee. A teraz mi powiedz jak ona jest przytwierdzona do ściany?? Klej? Jakieś wkręty, kołki czy jak?? :)

Kala, pracuj nad mężem, pracuj, bardzo by bielona cegła pasowała do Waszego domku! Nie wiem, czy znajdę teraz jakies dobre ujęcie ściany z cegły, ale jutro montaż półek w łazience i zabudowy, może jakoś ładniej bedzie wyglądało? No, na pewno pofotografuję :roll:

Kaśka, do ścianek g-k płyta jest klejona na klej montażowy do pcv, dookoła, a także przy dyszach i bateriach będzie uszczelniona silikonem..

A w kwestii kotów - rozpieszczamy, ale staramy się nie przesadzać. Assir będzie chyba wielki, jak dorośnie - lepiej, żeby był dobrze wychowany. Miał ponad dwa kilo, gdy go odbieraliśmy (dokładnie nie wiadomo, bo włascicielom waga się skończyła, była do 2 kg). A na razie jest przyjazny, ale dość dynamiczny, w zabawie lubi polować. Ostatnio upolował sweter męża, walka musiała byc zacięta, bo sweter wyszedł cały podziurawiony! :lol:

Dzięki :)

Podejrzanie ładne te oprawy jak na hermetyczne :) Wszystkie hermetyczne, które oglądałam są paskudne. Pamiętasz może czy one są jakiejś konkretnej firmy?

Woda może faktycznie nie będzie tam ciekła, ale para i wilgoć będzie na pewno.

A propos polowania kotów, od razu przypomniała mi się scena z filmu "Poznaj mojego tatę" - jak to podstawiony Mr Jinks rozprawił się z suknią ślubną :lol:

Nasza Ginger wyżywa się na pufach - do tej pory dwie już całkowicie oskalpowała... Inne jej hobby to atakowanie gołych łydek opiekunów, którzy zaspani zmierzają rano do łazienki ;)