Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Przepraszam Sure, że tak długo, ale nie mogłam sobie przypomnieć kto mnie jeszcze pytał o kolory... :oops:

To jak pisałam system Caparol Kolory: Kiesel 13 - ten ciemniejszy Kiesel 15 - ten jaśniejszy, ale chyba im mieszalnik nawalił, bo wygląda jak Kiesel 16

8) :D :D :D

Dzięki, Rasia. Naprawdę piękne są te kolorki. Ja ostatecznie wybrałam bardzo jasny kolor, z lekkim odcieniem szarości. Pod pewnym kątem i w niektórym oświetleniu wydaje się nieco zielonkawy i teraz się boję, że wyjdzie z tego jakiś fresh mint... :-?

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przepraszam Sure, że tak długo, ale nie mogłam sobie przypomnieć kto mnie jeszcze pytał o kolory... :oops:

To jak pisałam system Caparol Kolory: Kiesel 13 - ten ciemniejszy Kiesel 15 - ten jaśniejszy, ale chyba im mieszalnik nawalił, bo wygląda jak Kiesel 16

8) :D :D :D

Dzięki, Rasia. Naprawdę piękne są te kolorki. Ja ostatecznie wybrałam bardzo jasny kolor, z lekkim odcieniem szarości. Pod pewnym kątem i w niektórym oświetleniu wydaje się nieco zielonkawy i teraz się boję, że wyjdzie z tego jakiś fresh mint... :-?

Fresh mint kiedyś przestanie ziać świeżością i się zasnuje piękną szarością... :wink: 8) 8) 8)

• 2 weeks później...

Z okazji Świąt Wielkanocnych: miłości, która jest ważniejsza od wszelkich dóbr, zdrowia, które pozwala przetrwać najgorsze. Pracy, która pomaga żyć. Uśmiechów bliskich i nieznajomych, które pozwalają lżej oddychać i szczęścia, które niejednokrotnie ocala nam życie.

Niech Święta będą czasem ciepła i spokoju, niech życzenia się spełniają, a postanowienia zmieniają życie. Niech świąteczny czar trwa jak najdłużej i niech każdy z NAS zawsze nosi w sercu świąteczną moc – moc spełnionych marzeń.

• 2 weeks później...

Witam sure:D

Czy mogłabym sie dowiedzieć jaki był koszt Twoich parapetów zewnętrznych łącznie z robocizną?

Kolor kamienia pasuje do domku poprzez nawiązane do dachówki, ale jeśli miał być łaczony z czymś innym to faktycznie trzeba sprawdzić, żeby tego ślicznego wygladu nie popsuć :roll:

Ale sobie poradzisz :D

pozdr

Witam sure:D

Czy mogłabym sie dowiedzieć jaki był koszt Twoich parapetów zewnętrznych łącznie z robocizną?

Kolor kamienia pasuje do domku poprzez nawiązane do dachówki, ale jeśli miał być łaczony z czymś innym to faktycznie trzeba sprawdzić, żeby tego ślicznego wygladu nie popsuć :roll:

Ale sobie poradzisz :D

pozdr

Witam serdecznie "u siebie" :D

Trochę trudno mi będzie teraz określić koszt, bo robilismy hurtem z czymś tam jeszcze i kojarzę tylko ogólna kwotę. Ale był raczej nieduzy, bo najbardziej pasowały tańsze płytki! (a to na budowie chyba najrzadziej sie zdarza).

...hmm, no tak, teraz kolorki dobrze się zgrały, ale jeszcze dużo kombinacji przed nami. Zaraz jadę pooglądać różne cegły, może wpadnę na jakiś pomysł? W pełnym słońcu wszystko wygląda inaczej! :-?

Skąd ja to znam - właśnie się głowię nad kolorem ogrodzenia :)

:D

Ha, kolor ogrodzenia to ja już dawno wybrałam i do elewacji fajnie pasował. Cóż z tego, kiedy po dostarczeniu okazało się, że to inny kamień , a panowie wykonawcy juiż go zaczęli zużywać. No i zaczęliśmy zabawę od początku...

(na szczęście teraz tylko kolor cegły da się zmienić, bo jeszcze nie kupiona)

...a reszty lepiej na razie nie pokazywać! :wink:

W końcu to plac budowy.Później sobie odbijemy :wink:

Juz mi się mocno dłuży, chciałabym mieć za sobą tę wykończeniówkę. Na razie nie da się nawet krzaczka posadzić, bo teren wymaga wyrównania. Ty masz juz zupełnie fajne roślinki w ogródku...

Za to na pocieszenie przeglądam sobie renderki kuchni. W prawdziwej, póki co, tylko styropian! :-?

Tu komin będzie pozostawiony bez tynku, tylko malowany. Cały urok w tej surowej, chropowatej strukturze, nawet fugi miejscami mało staranne. Moi wykonawcy kręcili głowami, że chcę to tak zostawić!... :D

Ale przestrzeń trochę kosztem ilości miejsca w szafkach. Liczę na to, że moja malutka spiżarka mnie uratuje... :-?

Cały urok w tej surowej, chropowatej strukturze :-?

Zgadzam się z Tobą w 100%.Efekt uzyskasz wspaniały.Będzie pięknie :D

Czyli będziesz miała spiżarkę.Ona jest za tą ścianą z cegły?

U mnie w projekcie też jest.Ale dołożyłam okno w kuchni i teraz nie wiem czy się z tym wszystkim wyrobię.Troszkę mi szkoda bo bardzo lubię latem "słoiczkowac".No i byłoby gdzie wcisną patelnie :wink:

A co z tą ścianą po prawej stronie?Będziesz ją jakoś zagospodarowywac?

Czyli będziesz miała spiżarkę.Ona jest za tą ścianą z cegły?

Ta ściana z cegły to komin wentylacyjny, wejście do spizarki jest w tej części pomalowanej na ceglasto, chowa się za tą małą ścianką. Ale jest naprawdę maciupeńka, może 1,5 metra, za to do wysokości 3,05m, więc może cośtam upcham.. I chyba drzwi przesuwane będą konieczne.. ;)

U mnie w projekcie też jest.Ale dołożyłam okno w kuchni i teraz nie wiem czy się z tym wszystkim wyrobię.Troszkę mi szkoda bo bardzo lubię latem "słoiczkowac".No i byłoby gdzie wcisną patelnie :wink:

Nie jestem pewna, w którym miejscu masz dodatkowe okno? czy na ścianie "spiżarkowej" zamiast jednego szerszego są dwa węższe? W sumie ścianka spiżarki moża być cienka, nie musi niczego tłumić, byle półki utrzymała. W mojej zresztą zmieszczą się pólki tylko po dwóch stronach...

A co z tą ścianą po prawej stronie?Będziesz ją jakoś zagospodarowywac?

No właśnie się zastanawiam, bo lubię przestrzeń, myślałam, żeby ją tylko jakoś ozdobić obrazem, albo wcale.Zresztą najładniej powinny zdobić widoki zza okien, szczególnie jeśli powstanie jakiś ogród (a to pewnie potrwa). Niestety, przez ten minimalizm ubyło mi miejsca na szafki, pierwotnie miała być zabudowa do sufitu, tam gdzie komin.

A tę cegiełkę Nelissena też miałam mieć, nawet wkleiłam jej fotki w wątku o cegłach. Zresztą nadal rozważam...

zamiast jednego szerszego są dwa węższe? W sumie ścianka spiżarki moża być cienka, nie musi niczego tłumić, byle półki utrzymała.

Tak,zamiast jednego są dwa okna.Ale rozmiar pozostaje ten sam.Wszystko przez symetrię ponieważ bardzo lubię domy symetryczne i takie rozwiązanie jest dla mnie ok.U nas na forum orionowiczów jest osoba która tak zrobiła i wyglada bardzo ładnie.

A jeśli chodzi o spiżarkę tak właśnie kombinuję żeby zrobic malutką wnękę z frontem takim jak szafki-takie przedłużenie.Mam jeszcze do dyspozycji pomieszczenie gospodarcze i garaż i tam mogłaby się znaleźc spiżarka na większe zapasy.A w kuchni można by było schowac miotłę,patelnię,niepotrzebny robot kuchenny.

A tę cegiełkę Nelissena też miałam mieć, nawet wkleiłam jej fotki w wątku o cegłach. Zresztą nadal rozważam...

Oj piękna jest :D.Mimo że do wystroju wnętrz mam jeszcze sporo czasu lubię wiedziec co chcę i czego oczekuję.Ściany z cegły są ponadczasowe.Ale nie można przesadzic z ilością.