Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Miało być robione tym samym Bondexem, co podbitka, ale tak naprawdę opakowania od niego nie widziałam, bo było malowane "na warsztacie". A że kolor bramki jest nieco inny, niż reszty płotu, to mam watpliwości.. :-?

znając siebie, to zakupię te preparaty i deskę sosnową, pomaluję i porównam! 8)

Moim skromnym zdaniem wina leży po stronie impregnatu. Skoro był położony w warsztacie to może "fachowcy" wykonali wersje ekonomiczną... wiesz o czym mówię :-? Pomaluj jeszcze raz. Myślę,że jeszcze nie jest za późno na taką robotę.

Co do przeprowadzki.... ja wraz z rodzinką wprowadzałam się do nieogrzewanego domku.Dopiero po dwóch dniach ogrzewanie było zamontowane i uruchomione.....ale to długa historia. Oczywiście nie polecam, ale tylko chcę ci powiedzieć,że brak lamp czy listew to mniejszy problem... wszystko przed Tobą. Z pewnymi rzeczami, to nawet lepiej się wstrzymać, przemyśleć a dopiero po jakims czasie kupić.

Regulator do wymiany... zdecydowanie.

Pozdrowionka :D

nawet nie musiałam malowac, zeby się dowiedzieć, jaki to był preparat. Okazało się, ze nie żaden Super Wood Stain Bondexu, tylko Wood Stain orzech laskowy oraz bezBarwny. O tym drugim wiem, że jest sporo tańszy, ciekawe co z jakością... :-?

Czytając to, co podaje producent wywnioskowałam, ze na pewno środek został źle użyty:

BONDEX WOOD STAIN powinien być stosowany bezpośrednio na surowe drewno. Bezbarwny Bondex Wood Stain służy wyłącznie do rozjaśniania koloru, nie może być stosowany jako impregnat, jak to zrobili wykonawcy, bo kolor nie wniknie w podłoże!!!

Na warstwę BONDEX WOOD STAIN należy nałożyć 2 warstwy BONDEX SATIN FINISH w wybranym kolorze!!! Jeżeli już ktoś zamienił preparat, to trzeba było przeczytać instrukcję!! :evil:

A JA NIE MIAŁAM BLADEGO POJĘCIA, ZE CI (...) ZAMIENILI PREPARAT, BO BYM IM U LICHA PRZECZYTAŁA TĘ INSTRUKCJĘ! :evil:

Sure ,źle zaimpregnowane drewno ,zdecydowanie.Myślę ,że poczekaj do wiosny ,aż będzie suche i pobaw się sama. :wink:

a czy to do wiosny wytrzyma?? Obawiam się, ze kompletnie zgnije, takie niezabwzpieczone... :-?

kurcze a my jeszcze do zimy ogrodzenie chcemy stawiac......

też bym sie bała na twoim miejscu, ze do wiosny całkiem przegnije :(

sure.....z mojego impregnatu jestem bardzo zadowoona, są różne barwy do wyboru!!

Odpowiedni impregnat do elewacji domu nie my wybieraliśmy tylko przedstawiciel remmersa!!! Rozmawiałam z nim telefonicznie i powiedział, że do domku taki jest idealny.

jesli chcesz dam Ci tel. tego przedstawiciela, on Ci polecie środek na taras!!!!!