Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Millennium - odmowa podwyższenia kredytu na remont

u2collector

Recommended Posts

Stan faktyczny - kredyt zaciągnięty w 2006r., 45.000 zł (kredyt we franku), w październiku br. wniosek o podwyższenie o kolejne 30.000 zł, wartość nieruchomości po remoncie wg. operatu ponad 330.000 zł. I decyzja banku negatywna, z uwagi na, jak napisali "wzrost ryzyka".

I tera pytanie do Was - pisać reklamacje (skargę itp) czy po prostu olać i iść do innego Banku. Mam rozgrzebany remont, płytkarze kończą robotę, mam im jeszcze z czego zapłacić, ale to koniec finansów, więc ... bez kredytu nie będę w stanie wykończyć domu. Jakieś sugestie drodzy forumowicze?

Stan faktyczny - kredyt zaciągnięty w 2006r., 45.000 zł (kredyt we franku), w październiku br. wniosek o podwyższenie o kolejne 30.000 zł, wartość nieruchomości po remoncie wg. operatu ponad 330.000 zł. I decyzja banku negatywna, z uwagi na, jak napisali "wzrost ryzyka".

I tera pytanie do Was - pisać reklamacje (skargę itp) czy po prostu olać i iść do innego Banku. Mam rozgrzebany remont, płytkarze kończą robotę, mam im jeszcze z czego zapłacić, ale to koniec finansów, więc ... bez kredytu nie będę w stanie wykończyć domu. Jakieś sugestie drodzy forumowicze?

Generalnie olewają wszystkich chcących brać we franku.

A wpis do hipoteki był tzn.to był normalny kredyt hipoteczny,czy też bez wpisu?.

Wartość nieruchomości wg.operatu był na 330tys w 2006r czyli w szczycie cen.Aż tak mocno jest przewartościowana nieruchomość??? :) chyba nie więc po prostu olej Millenium lub weź w PLN.

nawet jak napiszesz odwołanie, to bank może Cię i tak olać. Przecież nigdzie nie masz chyba napisane, że zawsze bedzie musiał Ci dodać więcej kredytu do obowiazującego.

Więc albo wybierzesz PLN w tym banku, albo pójdziesz do innego ale i tak nie wiadomo czy dostaniesz we frankach, czy też w PLNach.