sebc 17.11.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 WitamMam juz funadmenty prawie gotowe ale niewiem co zrobic z tą studnią.http://ozyrys.osw.pl/sebastian/forum/P1010119.JPGhttp://ozyrys.osw.pl/sebastian/forum/P1010120.JPGJest głęboka na 9 kręgów i przeważnie pełna wody.Jedni twierdzą że za blisko (dla domu) a inni twierdzą że ona w niczym domu nie zagraża. Co o "niej" myślicie ?Z gory dziekujeSeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazio 17.11.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Wg. mnie nie zagraża powstającemu domowi. To ew. budynek może zagrażać jakości wody. Kiedy powstała ta studnia? Przed zaprojektowaniem budynku, czy była na mapie w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebc 17.11.2008 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Studnia jest juz na działce od około 20lat, woda ma służyć to podlewania, itp. Wg mapki miała być 55cm od fundamentu, a projektant twierdził że może zostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 17.11.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 WitajTez mam studnie od kilkunastu lat.Przy zagospodarowaniu terenu okazało się ,że sa przepisy regulujące odległość od budynku i jest to minimum 5 metrów, wiec...nie wiem dlaczego Twój architekt nie zareagował...czyżby nie było to istotne dla fundamentów?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apejron 17.11.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 [cut] Tez mam studnie od kilkunastu lat.Przy zagospodarowaniu terenu okazało się ,że sa przepisy regulujące odległość od budynku i jest to minimum 5 metrów[/cut] Znam przepisy, które mówią o min 5 metrów od granicy działki ale od budynku nie. Nawet znalazłem tekst w necie, że od budynków nie ma żadnej minimalnej wymaganej odległości. Mam prośbę o określenie dokładnie jakie przepisy mówią o minimalnej odległości studni od budynków. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 17.11.2008 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Nic się nie przejmuj! Mój znajowmy ma studnię głębinową w... domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 17.11.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Są zasady , jak się lokalizuje studnię.Ale...Do wody pitnej. (Chodzi o ochronę przed jej zanieczyszczeniem). Jak do podlewania, to ani ta studnia domowi nie wadzi, ani dom jej.Zabezpieczyć, żeby jaki pies czy dzieciak nie wlecieli i używać!Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebc 20.11.2008 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Dzieki wszystkim za odp. Studnia zostaje do podlewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 20.11.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 zdecydowanie nic nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts