petrus65 17.11.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Witajcie Developer oddał mi mieszkanko. Wszystko fajnie. Tylko mam problem z jedną ościeżnicą. Musze ją oczywiscie zamontować Z jednej strony mam tylko 2 cm ściankę z pustaków. Z drugiej już normalna ściana. Czy na tak małej powierzchni osadzę ościeżnicę? Nie mogę zbyt dobudować ścianki, bo musiałbym z drugiej strony kawałem likwidować, żeby mieć te 90 cm. dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 17.11.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 a w czym dokładnie problem?Nie wiemy nic o Twojej ościeżnicy, więc skąd nam wiedzieć, czy się zmieści czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petrus65 18.11.2008 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 a w czym dokładnie problem? Nie wiemy nic o Twojej ościeżnicy, więc skąd nam wiedzieć, czy się zmieści czy nie No właśnie. Ościeżnicy jeszcze nie mam, ale mam ścianę na której będzie osadzona. Z jednej strony ta ściana wystaje tylko 3-4 cm i nie wiem czy na tym zamontuję jakąkolwiek ościeżnicę. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 18.11.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 drewno zawsze można przyciąć wzdłuż tak, żeby oscieżnica zmieściła się na kawałku ściany jaki masz do dyspozycji. Niestety nie wyglada to super, ale jest ro jakieś rozwiazanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.11.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 a w czym dokładnie problem? Nie wiemy nic o Twojej ościeżnicy, więc skąd nam wiedzieć, czy się zmieści czy nie No właśnie. Ościeżnicy jeszcze nie mam, ale mam ścianę na której będzie osadzona. Z jednej strony ta ściana wystaje tylko 3-4 cm i nie wiem czy na tym zamontuję jakąkolwiek ościeżnicę. dzieki Nie ma problemu. U mnie w ogóle nie wystaje. Rozumiem, że chodzi Ci o to, że wewnątrz masz te drzwi prawie w rogu pomieszczenia. Czy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petrus65 18.11.2008 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Dokładnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.11.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 No to nie ma żadnego problemu. Jaka ta ściana? Ile warstw? Z czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petrus65 18.11.2008 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 No to nie ma żadnego problemu. Jaka ta ściana? Ile warstw? Z czego? To ściana o grubości 12 cm, z pustaków i tynku. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.11.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Aha. Czyli drzwi wewnętrzne. Jak będziesz osadzał na dyble, to problemu nie ma żadnego. Jak nie chcesz dziurawić ościeżnicy i będziesz osadzał na takie blachy mocowane do ościeżnicy to trzeba będzie trochę tynku podkuć, żeby blachy schowaćˇ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 18.11.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Zamontuj ościeżnicę regulowaną. Akurat obejmie ten kawałek węgarka i będzie przylegać bokiem do ściany.Bez kucia, bez kłopotu, montaż na piankę najlepiej dwukomponentową. Jest droższa od zwykłej, ale trzyma solidnie. Tak to wygląda przed założeniem opaski: http://images25.fotosik.pl/295/a5a3267241c4718fm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.11.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Zamontuj ościeżnicę regulowaną. Wątpię, żeby jakikolwiek producent produkował regulowane ościeżnice o głębokości 2 cm, a przycinanie nie ma sensu. Wyjdzie drogo i brzydko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 18.11.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Zamontuj ościeżnicę regulowaną. Wątpię, żeby jakikolwiek producent produkował regulowane ościeżnice o głębokości 2 cm, a przycinanie nie ma sensu. Wyjdzie drogo i brzydko. JosShi przyjrzyj się uważnie zdjęciu. Ten węgarek ma niecałe 3cm grubości. Ościeżnica regulowana po zamontowaniu obejmuje węgarek z dwóch stron. Na zdjęciu jest widoczna tylko główna część ościeżnicy i skrzydło drzwi. Do tego dochodzi część opaskowa i zakrywa widoczną szczelinę. Ościeznica regulowana ma głebokość ok 5cm, węgarek niecałe 3cm więc na piankę montażową pozostaje nieco powyzej 2cm czyli dokładnie tyle ile trzeba. Ościeżnicy nie trzeba przycinać, co najwyżej ościeże z drugiej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.11.2008 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 JosShi przyjrzyj się uważnie zdjęciu. Chętnie bym to zrobiła, ale chyba tylko Ty wiesz co na nim jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 18.11.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Dla jasności sytuacji fotka z lewej strony, niestety mam tylko zbliżenia http://images38.fotosik.pl/32/31fc2a31dc256036m.jpg Na poprzednim zdjęciu po prawej stronie jest ściana prostopadła do drzwi i ten trzycentymetrowy węgarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts