Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łańcuchy do rynien

Recommended Posts

Witam Forumowiczów.

Mam nadzieję, ze mi ktoś pomoże :roll:. Otóż mam dach orynnowany Bryzą w kolorze rudym. Zamiast rur spustowych od strony ogrodu mam mieć łańcuchy, po których będzie ciec woda z rynien. No i tu właśnie tkwi problem - nie modę namierzyć nigdzie łańcuchów w kolorze rudym, dostępne są głównie białe, czarne, ew. brązowe :evil: .

Proszę o pomoc! :cry:

Witam Forumowiczów.

Mam nadzieję, ze mi ktoś pomoże :roll:. Otóż mam dach orynnowany Bryzą w kolorze rudym. Zamiast rur spustowych od strony ogrodu mam mieć łańcuchy, po których będzie ciec woda z rynien. No i tu właśnie tkwi problem - nie modę namierzyć nigdzie łańcuchów w kolorze rudym, dostępne są głównie białe, czarne, ew. brązowe :evil: .

Proszę o pomoc! :cry:

Kup niemalowany i po paru tygodniach będzie rudy :)

A na poważnie to chyba najprościej pomalować.

można by powiesic wiewiórke /zamiast łacucha/ ogonem w dół ...

kolorystycznie będzie pasowac ...

sciekac tez powinno /byle wiewiórka nie majtała ogonem - bo pochlapie sciany/

ale to jeszcze mozna dopracowac

chyba ... :-?

można by powiesic wiewiórke /zamiast łacucha/ ogonem w dół ...

kolorystycznie będzie pasowac ...

sciekac tez powinno /byle wiewiórka nie majtała ogonem - bo pochlapie sciany/

ale to jeszcze mozna dopracowac

chyba ... :-?

Nieekologiczny sadysta :wink: :D

Ja kupiłem w kolorze miedzianym, to już dość blisko rudego :D

A możesz zdradzić - gdzie i ewentualnie podać nazwę, żeby było wiadomo co pytać.

Bo przyznam się, że malowanie łańcuchów mi się nie uśmiecha :-? Wiewiórki, lisy i Rudy też nie wchodzą w rachubę. Zachciało się kobiecie łańcuchów

:wink:

P. S. Zgrabny domeczek, mamy to samo pokrycie na dachu, tylko obróbki są nieszczęśliwie rude - buuuuu.

Pozdrawiam - Gosia.

Sugerujecie więc, że łańcuch da się pomalować? tylko jak to zrobić?

Jeden ze znajomych też mi radził, żeby kupić metalowy i wrzucić go do wiadra z wodą, sam zrudzieje :lol:

A tak na poważnie - czekam na jakiś namiar i sama dalej szukam.

Kupić puszkę co wygląda jak lakier do włosów tylko ma napis "Farby w opakowaniach ciśnieniowych" ;)

http://www.tikkurila.com.pl/html/farby_spray.html

Ja kupiłem w kolorze miedzianym, to już dość blisko rudego :D

A możesz zdradzić - gdzie i ewentualnie podać nazwę, żeby było wiadomo co pytać.

Bo przyznam się, że malowanie łańcuchów mi się nie uśmiecha :-? Wiewiórki, lisy i Rudy też nie wchodzą w rachubę. Zachciało się kobiecie łańcuchów

:wink:

P. S. Zgrabny domeczek, mamy to samo pokrycie na dachu, tylko obróbki są nieszczęśliwie rude - buuuuu.

Pozdrawiam - Gosia.

Kupiłem łańcuchy w NOMI, i się nazywały łańcuchy do odprowadzania wody z rynien i był tylko w jednym kolorze miedzianym - specjalnie dla TINKA :D

pozdrawiam

TINEK