Gosia ze Złotego Rogu 17.11.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Witam Forumowiczów. Mam nadzieję, ze mi ktoś pomoże . Otóż mam dach orynnowany Bryzą w kolorze rudym. Zamiast rur spustowych od strony ogrodu mam mieć łańcuchy, po których będzie ciec woda z rynien. No i tu właśnie tkwi problem - nie modę namierzyć nigdzie łańcuchów w kolorze rudym, dostępne są głównie białe, czarne, ew. brązowe . Proszę o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jz 17.11.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Kup dowolny i pomaluj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 17.11.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Witam Forumowiczów. Mam nadzieję, ze mi ktoś pomoże . Otóż mam dach orynnowany Bryzą w kolorze rudym. Zamiast rur spustowych od strony ogrodu mam mieć łańcuchy, po których będzie ciec woda z rynien. No i tu właśnie tkwi problem - nie modę namierzyć nigdzie łańcuchów w kolorze rudym, dostępne są głównie białe, czarne, ew. brązowe . Proszę o pomoc! Kup niemalowany i po paru tygodniach będzie rudy A na poważnie to chyba najprościej pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia ze Złotego Rogu 17.11.2008 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Sugerujecie więc, że łańcuch da się pomalować? tylko jak to zrobić? Jeden ze znajomych też mi radził, żeby kupić metalowy i wrzucić go do wiadra z wodą, sam zrudzieje A tak na poważnie - czekam na jakiś namiar i sama dalej szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.11.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 można by powiesic wiewiórke /zamiast łacucha/ ogonem w dół ... kolorystycznie będzie pasowac ... sciekac tez powinno /byle wiewiórka nie majtała ogonem - bo pochlapie sciany/ ale to jeszcze mozna dopracowac chyba ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia ze Złotego Rogu 17.11.2008 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 można by powiesic wiewiórke /zamiast łacucha/ ogonem w dół ... kolorystycznie będzie pasowac ... sciekac tez powinno /byle wiewiórka nie majtała ogonem - bo pochlapie sciany/ ale to jeszcze mozna dopracowac chyba ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 17.11.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 można by powiesic wiewiórke /zamiast łacucha/ ogonem w dół ... kolorystycznie będzie pasowac ... sciekac tez powinno /byle wiewiórka nie majtała ogonem - bo pochlapie sciany/ ale to jeszcze mozna dopracowac chyba ... ja proponuje lisa troche dluższy albo czołg Rudy 102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia ze Złotego Rogu 17.11.2008 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 ja proponuje lisa troche dluższy albo czołg Rudy 102 No tak!!! Rudego za lufę i jeszcze będę miała pojemnik na deszczówkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 17.11.2008 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 ja proponuje lisa troche dluższy albo czołg Rudy 102 No tak!!! Rudego za lufę i jeszcze będę miała pojemnik na deszczówkę! i bude dla psa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 17.11.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 i tak dywagacje zatoczyły rundkę i wróciły po pewnej formy rury spustowej i kosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 17.11.2008 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Sugerujecie więc, że łańcuch da się pomalować? tylko jak to zrobić? Zanurzyć w puszce z farbą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 17.11.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 można by powiesic wiewiórke /zamiast łacucha/ ogonem w dół ... kolorystycznie będzie pasowac ... sciekac tez powinno /byle wiewiórka nie majtała ogonem - bo pochlapie sciany/ ale to jeszcze mozna dopracowac chyba ... Nieekologiczny sadysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 17.11.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Ja kupiłem w kolorze miedzianym, to już dość blisko rudego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia ze Złotego Rogu 18.11.2008 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Ja kupiłem w kolorze miedzianym, to już dość blisko rudego A możesz zdradzić - gdzie i ewentualnie podać nazwę, żeby było wiadomo co pytać. Bo przyznam się, że malowanie łańcuchów mi się nie uśmiecha Wiewiórki, lisy i Rudy też nie wchodzą w rachubę. Zachciało się kobiecie łańcuchów P. S. Zgrabny domeczek, mamy to samo pokrycie na dachu, tylko obróbki są nieszczęśliwie rude - buuuuu. Pozdrawiam - Gosia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 18.11.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 ewentualnie oddać czarny łańcuch do galwanizacji i go poddać miedziowaniu http://www.kazel.pl/tresc/pokrycia_i_powloki.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 18.11.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Sugerujecie więc, że łańcuch da się pomalować? tylko jak to zrobić? Jeden ze znajomych też mi radził, żeby kupić metalowy i wrzucić go do wiadra z wodą, sam zrudzieje A tak na poważnie - czekam na jakiś namiar i sama dalej szukam. Kupić puszkę co wygląda jak lakier do włosów tylko ma napis "Farby w opakowaniach ciśnieniowych" http://www.tikkurila.com.pl/html/farby_spray.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia ze Złotego Rogu 18.11.2008 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Czyli jednak malować No cóż, jeśli inaczej nie mozna... Wielkie dzięki za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 18.11.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Ja kupiłem w kolorze miedzianym, to już dość blisko rudego A możesz zdradzić - gdzie i ewentualnie podać nazwę, żeby było wiadomo co pytać. Bo przyznam się, że malowanie łańcuchów mi się nie uśmiecha Wiewiórki, lisy i Rudy też nie wchodzą w rachubę. Zachciało się kobiecie łańcuchów P. S. Zgrabny domeczek, mamy to samo pokrycie na dachu, tylko obróbki są nieszczęśliwie rude - buuuuu. Pozdrawiam - Gosia. Kupiłem łańcuchy w NOMI, i się nazywały łańcuchy do odprowadzania wody z rynien i był tylko w jednym kolorze miedzianym - specjalnie dla TINKA pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia ze Złotego Rogu 19.11.2008 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 No to ja też się tam udaję, a miedziane - niech będą miedziane, lepsze chyba takie, niż czarne. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts