KamilaWr 17.11.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Mam w domu łóżeczko dziecięce sosnowe lakierowane i komodę z okleiny typu Ikea. Chcę pomalowac je. Czy mogę łózeczko pomalowac lakierobejcą czy to raczej nie złapie się lakieru? A Może farbą żeby nadac konkretny kolor? tylko jaką? A komodę? Bardzo proszę o podpowiedź osoby, które robiły coś takiego.Z góry dziękuję i pozdrawiam.Kamila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robinoc 17.11.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Możesz spokojnie pomalować lakierobejcą(tylko nie akrylową), najlepiej najpierw zmatowić, to poprawi przyczepność. Polecam w tym celu wełnę stalową, wygodniejsza od papieru ściernego. Meble potraktuj podobnie i maluj farbą lub lakierem, najlepiej wałeczkiem do lakieru, ja wolę lakiery rozpuszczalnikowe bo sa trwalsze na meblach niz akrylowe. Dodatkowo poradź się sprzedawcy co do rodzaju lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamilaWr 19.11.2008 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 bardzo, bardzo dziękuję za podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts