Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jakie kupić GARNKI ?

Ew-ka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja nadal gotuję w starych garach :-?

Mikołaj nie przyniósł??

Pewnie do niego listu nie napisałaś.

A ten mój komplet to taki:

http://www.berkendorfcookware.com/images/Pannenset-berkendorf-neutragroot.jpg

i jeszcze wielka waliza do niego - całkiem niezły kuferek do przechowywania różnych różności :)

No to jak mowisz ze dobre to wezmę... A to jest razem z robocleanem... :D

Powstała jedna uwaga:

Jeden z garnków trochę zżółkł. Ten największy, podczas gotowania rosołu (na małym ogniu). Przestał być taki srebrzysto-srebrzysty ;) z zewnątrz, tylko właśnie lekko żółtawy. Nie wiem skąd to się wzięło, przegrzany nie został, myty w zmywarce. Specjalnie mi to nie wadzi, na ogół spoczywa w szafce, ale jednak. Drugi zżółkł, ale został ewidentnie przegrzany, bo przez zapomnienie został postawiony na dużym gazie...puściuteńki :oops: No i nie wiem, czy ta stal zmieniła swoje właściwości oprócz tego przebarwienia, czy tez nie. Funkcjonalność ich nie ucierpiała.

Gwoli uzupełnienia - w tym dużym komplecie jest taki fajny zestaw do gotowania na parze - fantastyczna sprawa, warzywa albo kluchy na parze - samo zdrowie :) :D

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...
Znalazłam na allegro Berghoffa - może ktoś użytkuje te firmę i wyda opinię

a może jednak innej firmy kupić ?

pomóżcie koleżance :D

Użytkuje garnki BERKENDORF od 3 m-cy i beznadzieja!. Odradzam całkowicie! Uchwyty nagrzewaja sie jak nie wiem co, a na spodzie (od wewnętrznej strony) pojawiły się odpryski, brazowe i czarne plamki! Beznadzieja. Kup Tefala za 600 zł, a bedziesz zadowolona.

Znalazłam na allegro Berghoffa - może ktoś użytkuje te firmę i wyda opinię

a może jednak innej firmy kupić ?

pomóżcie koleżance :D

Użytkuje garnki BERKENDORF od 3 m-cy i beznadzieja!. Odradzam całkowicie! Uchwyty nagrzewaja sie jak nie wiem co, a na spodzie (od wewnętrznej strony) pojawiły się odpryski, brazowe i czarne plamki! Beznadzieja. Kup Tefala za 600 zł, a bedziesz zadowolona.

a Berghoff i Berkendorf to ta sama firma??:]

Znalazłam taka aukcję. Warto kupić? Bo cos mi się dużo wydaje.Tzn nie cena tylko tych garów sporo. Bo są inne aukcje z mniejszą ilością elementów a za wyższą cenę..

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=522814607

to są chińskie podróbki Berghoffa!!!

pytałam tego sprzedawcy i właśnie tak mi odpowiedział

ja kupiłam u niego niby oryginalne garnki B, ale są do luftu, nie jestem zadowolona z nich

o ile są to oryginalne garnki, to są porażką

ostre ranty, niewygodne rączki

bleeeee

używałam dotąd Zeptera, więc może stąd rozczarowanie

niestety moje gary Z nie są dostosowane do indukcji :(

następnych na pewno nie kupię na allegro :D

BergHOFF. Używamy od ośmiu lat. Będę je chwalił do końca życia. Mojego lub ich ... :wink: Potwierdzam że termometry w pokrywkach to zbędny bajer. Garnki mają jedną wadę. O ile to wada jest. Baaaarrdzo długo trzymają ciepło. Jeśli się chce wstawić coś do lodówki, lepiej przelać do innego naczynia. Natomiast między bajki należy włozyć informacje o grzaniu się uchwytów. Jakieś odpryski na dnie, mogą sugerować że gary nie są oryginalnym BergHoFFem. Nasze po tylu latach codziennego używania, maja się praktycznie tak samo, jak po wyjęciu z opakowania. Jedyna usterka jakiej doznały, to stopiony jeden termometr. No ale, jak się wstawia garnek z pokrywką do nagrzanego piekarnika ...

• 11 years później...
  • 2 months później...