fmau 17.11.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Witam, niestety musiał pożegnać się z pierwszą ekipą budowlaną po stanie 0. Błędy jakie popełnili i niedokładność ich prac wołały o pomstę do nieba. Właśnie w tej chwili dom kończony jest przez drugą ekipę. Na chwilę obecną prace wykonywane są bez umowy. Majster nie chce podpisać umowy gdy ,,po kimś'' wchodzi na plac budowy. I tutaj moje pytanie do Was. Czy możliwe jest podpisanie coś podobnego w stylu umowy gwarancyjnej. To zabezpieczy mnie przed ewentualną przyszłą reklamacją niezauważonych teraz błędów a majstrowi pozwoli np. nie płacić podatku z uwagi na przychód. A może upierać się na umowę, tylko wtedy będę musiał dorzucić 7%. Jak rozwiązujecie podobne sytuacje? Pozdrawiam,fmau Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/111995-umowa-z-drug%C4%85-ekip%C4%85-budowlan%C4%85/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 17.11.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Witam, niestety musiał pożegnać się z pierwszą ekipą budowlaną po stanie 0. Błędy jakie popełnili i niedokładność ich prac wołały o pomstę do nieba. Właśnie w tej chwili dom kończony jest przez drugą ekipę. Na chwilę obecną prace wykonywane są bez umowy. Majster nie chce podpisać umowy gdy ,,po kimś'' wchodzi na plac budowy. I tutaj moje pytanie do Was. Czy możliwe jest podpisanie coś podobnego w stylu umowy gwarancyjnej. To zabezpieczy mnie przed ewentualną przyszłą reklamacją niezauważonych teraz błędów a majstrowi pozwoli np. nie płacić podatku z uwagi na przychód. A może upierać się na umowę, tylko wtedy będę musiał dorzucić 7%. Jak rozwiązujecie podobne sytuacje? Pozdrawiam, fmau Pomijając naturę prawną problemu umowa nie ma nic wspólnego z podatkami. Jej w US nikt nie przedstawia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/111995-umowa-z-drug%C4%85-ekip%C4%85-budowlan%C4%85/#findComment-2815928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts