maciejfrackowiak 07.09.2001 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2001 Chciałbym docieplić dach pokryty papą tradycyjną.Proszę o poradę jakich mam użyć materiałów i jaką przyjąć technologię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 10.09.2001 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2001 Po pierwsze, między krokwiami musisz zapewnić pustkę wentylacyjną pomiędzy deskowaniem a izolacją cieplną. Pustka powinna mieć ok. 2-2,5 cm grubości. Pozostałą przestrzeń między krokwiami wypełniasz wełną szklaną lub mineralną. By zwiększyć grubość izolacji możesz założyć ruszt prostopadły do krokwi, a przestrzeń między nimi wypełnić dodatkową warstwą izolacji cieplną.Wcześniej przed montażem rusztu lub też po montażu należy założyć opóźniacz pary (paroizolacja). Na to montować płyty gipsowo-kartonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek 03.10.2001 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2001 Chcialbym sie zapytac jak taki ruszt sie wykonuje ?Niektorzy polecaja aluminiowy, niektorzy drewniany.Nie wiem za dobrze jak wyglada taki ruszt do ktorego mocuje sie plyty gipsowo-kartonowe. Czy jest gdzies na www rysunek przekroju dachu lub opis wykonania takiego rusztu.?Interesuja mnie tez ceny takiego ocieplenia tzn. wełna około 20cm+ paroizolacja + ruszt + płyta.Z gory dzieki za info. [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Arek dnia 2001-10-03 09:11 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts