Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grzejniki Brugman

Recommended Posts

Grzejniki firmy Brugman znam od 1994 r.(byłem wtedy w tej branży) - wtedy sprowadzała je z Holandii firma Activa z Wrocławia. Grzejniki były badane w C.O.B.R.T.I INSTAL: spełniały wszystkie normy i były dopuszczone do sprzedaży. Wykonanie było bardziej estetyczne i dokładne niż ówczesnego głównego konkurenta PURMO firmy Rettig. Obecnie w firmie mam zamontowane Brugmany i dalej uważam je za lepsze niż np. PURMO

A propos "zagrania na uczuciach" - to mieszkam ponad 400km od Wrocławia. Wracając do grzejników to radzę sprawdzić ich oryginalność. Te produkowane przez Brugmana mają na bocznych osłonach wytłoczonego dżokeja na koniu (właściciel Hans Brugman jest zapalonym dżokejem)

Cześć Empi. Jak przeczytałem uwagę Anonimowego o „dżokeju” to okazało się, że u nas w firmie są zainstalowane m.in. właśnie grzejniki Brugmana. Rozmawiałem z naszym energetykiem i stwierdził, że są to grzejniki porządnej jakości i nie miał z nimi żadnych kłopotów. Ja ze swej strony dodam tylko tyle, że są one zainstalowane w sieci ogrzewanej z naszej kotłowni zakładowej (kotłownia węglowa), eksplatowane są jakieś 3 może 4 lata i poza tym, że są deko :wink: zabrudzone to nie widać żeby coś się z nimi działo! – pytanie tylko czy nadal utrzymują wysoki poziom jakościowy?

Ja też trafiłem na niezłą ofertę tych grzejników – upust 20% - a to jest godne rozważenia.

A tak swoją drogą to nieźle już jesteś zaawansowany z budową skoro myślisz o grzejnikach