agateczka1987 17.11.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Tak?A co z mrozami?Nie zaszkodzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 17.11.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 robią.mróz szkodzi tynkarzom, dlatego zamkają drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_p 17.11.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 podobno niewskazane, bowiem nie schną tak dobrze jak zrobione np. późną wiosną ale z drugiej strony jak kogoś czas goni, to można jakoś wspomóc osuszanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 17.11.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 My mamy termin tynkowania na początku grudnia, podobno nie ma być mrozów i to wystarczy, a że dłuzej będą schnąć? Można już w tym czasie robić inne rzeczy. Planujemy w styczniu instalacje, chyba ze mróz siarczysty przyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 17.11.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Tak? A co z mrozami? Nie zaszkodzą? Ja bym sie nieodwazyl przy budynku otwartym- wlasnie w Wielkopolsce zapowiadadają w nocy -2 stopnie. Mój KB stwierdził 15 listopada zgodnie z "tradycją" murarska to koniec prac na otwartej budowie gdy sie inwestorowi sie nie spieszy.. Dużo tu na tej grupie pisano jak to jesienne tynki schną do wiosny wiec czy jest sens sie spieszyc? Pawlok Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 19.11.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Dużo tu na tej grupie pisano jak to jesienne tynki schną do wiosny wiec czy jest sens sie spieszyc? Pawlok Pawlok Jak się spieszy to się inaczej nie da . A do tynków to najczęściej jest stan zamknięty. Mi właśnie kończą tynki a pomieszczenia podgrzewam kozą z długą rurą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agateczka1987 19.11.2008 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Mi też kończą tynki.na razie niczym nie ogrzewamy.w domu jest temperatura 3-5 stopni na plusie, a w nocy było 0.Na razie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmok 20.11.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Ja mam stan otwarty i mi tynki robia i za chwile wylewki...Zamknę budynek dopiero w pierwszym tyg grudnia. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sky4 22.11.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Można jeszcze robić. W moim poprzednim domu też robiłem jak były przymrozki, ale w domu (zamkniętym) nie było poniżej zera, w razie jakby co miałem przygotowaną nagrzewnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bansz 22.11.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 u nas wczoraj skończyli tynkować, nie mamy okien ani drzwi, dom zabezpieczyliśmy bardzo solidnie folią. Dom jest z betonu komórkowego i to jego zaleta, bo szybko spija wodę i super schnie. Mieliśmy małe obawy, no ale czas goni, w przyszłym tygodniu wchodzą panowie do podłogówki i co, potem rekuperator, ocieplanie poddasza, wylewki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts