Puszka 18.11.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Czy halogeny takie zamontowane w suficie podwieszanym moga mieć bezpośredni kontakt z wełną mineralną?? W suficie miedzy profilami mam położoną wełnę mineralną która będzie dotykała do halogenów. Czy tak może być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 18.11.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Czy halogeny takie zamontowane w suficie podwieszanym moga mieć bezpośredni kontakt z wełną mineralną?? W suficie miedzy profilami mam położoną wełnę mineralną która będzie dotykała do halogenów. Czy tak może być?? Z tego co wiem to halogeny grzeją się dość mocno i powinny mieć zapewnioną wentylację. Wełnie nic się nie stanie, no może odrobina lepiszcza się przypali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 18.11.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 ja zrobilem u siebie tak, miedzy welna a plyta jest jeszcze folia ktora szlag by trafil po paru minutach od wlaczenie halogenow -obnizylem sufit o 5cm i przyleilem taki styropian z folia ktory daje sie za grzejniki i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puszka 18.11.2008 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 To moze jak zamiast halogenów dam LEDy i do tego jeszcze na 12V to nie bedzie zadnych problemów?? Co wy na to?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubek2002 18.11.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 To moze jak zamiast halogenów dam LEDy i do tego jeszcze na 12V to nie bedzie zadnych problemów?? Co wy na to?? Mam Led-y na 220v nic się nie grzeje jest oki, ale żaróweczki mam z 80 diodami z barwą ciepłą( tak myśle zamiennik halogenu 35-40 wat), ale też w stropie mam zrobione takie puszeczki( rura pcv fi 80) to wrazie czego jakbym chciał jednak zamienić na halogeny ,przewody rozprowadzone w peszlach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts