anetar84 18.11.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Witam!!! mam nadzieje że ktoś mi pomoże uzyskać odpowiedź na nurtujące mnie problemy może zacznę od początku rodzice chcą mi przepisać działkę rolną (1,39ha) na której razem z mężem planujemy rozpocząć budowę naszego wymarzonego domku jednak już na samym początku mamy problemy gdyż w naszej gminie nie ma planu zagospodarowania przestrzennego i tu zaczynają się schody gdyż pozwolenie na budowę dostanę jednak bez problemu tylko wtedy, gdy "gospodarstwo związane z tą zabudową przekracza średnią powierzchnię gospodarstwa rolnego w danej gminie". Ta średnia waha się zazwyczaj od 7 do 20 ha. Czy muszę tą działkę odrolnić? Słyszałam że jest to związane z dużą ilością formalności. Jak to jest z zabudową siedliskową i czy nie rolnik może z takiego rozwiązania skorzystać? PROSZĘ O POMOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts