Gość Rex 19.10.2003 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 Witam all. Niedawno rozpoczeła sie u mnie budowa domu. Musze powiedziec ze jestet nowy w tych sprawach dlatego prosze o pomic. Mam juz zalny fundament a ekipa zykuje sie do burowania z bloczow. Sprawa tyczy sie przylaczenai rur wodnych. Z informacji jakie uzyskalem rury musza biec na glebokosci ok. 150cm zeby nie zamarzly. Czy w tym przypadku bede zmuszony klasc rury pod fundamentem czy istnieje jakis inny wygodniejszy sposob jaki moge zastosowac. Z gory dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.10.2003 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 A na głębokości jest góra ławy fund. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Rex 19.10.2003 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 Zgodnie z projektem fundament jest kopany 120 cm w glob narzie lawy zalane so na glebokosci 60 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert1719499117 19.10.2003 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 jeśli podłączasz się do wodociągu to się nie martw oni sobie dadzą radę, u mnie puścili pod fundamentem (1,4m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Rex 19.10.2003 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 Czyli mam rozumiec ze niebedzie im przeszkadzal zalany juz fundament opdkopia sie pod nim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 19.10.2003 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 Pózniej to niezupełnie będzie tak wesoło.Musisz teraz pomyśleć o rurze osłonowej.Najlepiej peszel elektr.średnicy ok. 80mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofb 19.10.2003 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 Wygodniejszy sposób to właśnie ułożenie rur pod fundamentem przed zalaniem wylewki. U mnie tak było ale dodatkowo poprosiłem o podłączenie wody z lokalnej studni i zrobili to po zakończeniu prac związanych z murami i też bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 19.10.2003 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 U mnie też położono rury osłonowe przez które później wprowadzono wodę do wnętrza domu. Nie zapomnij również o umieszczeniu rur osłonowych do wyprowadzenia rur kanalizacyjnych (np, fi 160). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts