michalp 18.11.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Witajcie, Mam bramę Wiśniowskiego 4.5 szerokości, 2.1 wysokości. Gdy zamykam ręcznie, środek bramy jest oddalony od nadproża (prostego - sprawdziłem) o ok. 2 cm. I bliżej krańców, tym mniejsze oddalenie. Gdy używam automatu, ten dociska i wszystko jest ok. Gdzieś słyszałem, że taka brama ma prawo (ze względu na szerokość) nie dociskać do nadproża, ale pytanie - czy 2 cm to dużo czy nie. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 18.11.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 ja mam brame segmentową Horman 5m na 2.25 m zamykaną i ręcznie i automatem nic takiego sie nie dzieje , zawsze sie domyka na całego, może to wina segmentu ,będzie krzywy i tylko automat może to docisnąć do nadproża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 18.11.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Mieliśmy ten sam problem właśnie z bramą Wiśniowskiego (też 4,5m). Odstawała od nadproża tak, że pomiędzy bramę a uszczelkę wchodziło pudełko papierosów. W naszym przypadku był to efekt niedbałego montażu. Po poprawce brama przylega dobrze (przy zamykaniu automatycznym), ale przy zamykaniu ręcznym pozostaje 1-2mm szpara. Monterzy twierdzą że to normalne, ale mnie to nie przekonuje. Zamierzam zapytać producenta. Podzielę się odpowiedzią na forum, jeśli oczywiście ją otrzymam. Generalnie po przebojach z przedstawicielem w Wieliczce i chamską ekipą montażową raczej nie wybrałabym bramy Wiśniowskiego ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 18.11.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 ...Generalnie po przebojach z przedstawicielem w Wieliczce i chamską ekipą montażową raczej nie wybrałabym bramy Wiśniowskiego ponownie.chyba raczej nie chciałbyś mieć ponownie do czynienia z handlowcem i jego ekipa niż z samym Producentem - gdyż on nic ci tu, póki co, nie zawinił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 18.11.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 jareko- zgadzam się- w poruszonym przeze mnie wątku rola producenta jest zerowa, aczkolwiek przedstawiciel w dużym stopniu reprezentuje firmę a na moją opinię o całości usługa+produkt znaczny wpływ miała właśnie obsługa. Moje zastrzeżenia co do bramy obejmują także błędy powstałe wg. mnie na etapie produkcji bramy. Niestety odpryskuje z niej lakier i nijak nie można tego uzasadnić kontaktem z czynnikami atmosferycznymi i kurzem budowlanym.Może miałam pecha i trafił mi się felerny egzemplarz i "wyjątkowa" ekipa, ale swojej opinii jak na razie nie mogę zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_i_Robert 19.11.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Może po prostu ekipa za wysoko nawierciła Ci otwór na rygiel i brama jest ryglowana w pozycji niepełnego zamknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzo93 19.11.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Wiatm Mam bramę segmentową Horman 4,8m na 2.10 i żadnych problemów przy zamykaniu ręcznym i automatycznym. Czyżby m.in. na tym polegała różnica pomiędzy Hormanem, a Wiśniowskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FITTER 19.11.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 to może nadproze jest w łuku.automat garazowy zawsze dopycha brame i eliminuje krzywizny na srodku tylko teraz pytanie panel czy nadproze jest spaprane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 22.11.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Wiatm .... Czyżby m.in. na tym polegała różnica pomiędzy Hormanem, a Wiśniowskim? Między innymi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_i_Robert 22.11.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Mam Wiśniowskiego, i szczerze mówiąc już myślę jakby to ją wymienić na Normstahl. Jakość wykonania Wiśniowskiego pozostawia wiele do życzenia. Inna kwestia to ekipa montująca, która wyglądała jakby pierwszy raz w życiu instalowała bramę garażową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts