r-32 19.11.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 I ja myślę, że przed... A ja nie tynkuję..... ja mam z cegły pełnej i taki zostawię.... No ... Jak to czysto wykończy murarz . Tylko ile lat to wytrzyma ... Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 20.11.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Ja kominów nie tynkowałem.Cegła pełna ocieplona 4cm styropianem. Na to klej-siatka-klej i tynk akrylowy.Na to obróbka komina i dopiero blachodachówka. http://images30.fotosik.pl/297/8ade640d7f7d37fe.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 20.11.2008 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 listku chyba tynkowałeś Ja kominów nie tynkowałem. Cegła pełna ocieplona 4cm styropianem. Na to klej-siatka-klej i tynk akrylowy. tynk kładę tak jak Ty teraz przed dachówką (jak pozwoli pogoda ). A komin piękny pozdrawiam Małgośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 20.11.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 listku chyba tynkowałeś Ja kominów nie tynkowałem. Cegła pełna ocieplona 4cm styropianem. Na to klej-siatka-klej i tynk akrylowy. Chodziło mi o tynk cementowo-wapienny. tynk kładę tak jak Ty teraz przed dachówką (jak pozwoli pogoda ). No pogoda nie ciekawa. A komin piękny Dzięki. Na klinkier pełny szkoda mi było kasy, poza tym nie miałby mi kto ich zrobić. W słońcu jest taki jasny, normalnie ciemniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emqwadrat 20.11.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 I ja myślę, że przed... A ja nie tynkuję..... ja mam z cegły pełnej i taki zostawię.... No ... Jak to czysto wykończy murarz . Tylko ile lat to wytrzyma ... Pozdr. Jak wykończy tak czysto jak elewację to będzie super Ile lat wytrzyma ????? Pożyjemy zobaczymy..... ale jak tyle co u babci która 365/rok w piecu paliła to będzie super..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 20.11.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Witam.Ja nieco w pobocznym temacie -ale związanym. Jakie kratki wentylacyjne montujecie na swoich kominach? U mnie sa systemowe schiedla i kratka będzie musiała mieć bok 11cm.Tylko ,że takie sa w moich okolicach niedostępne. Poza tym gdzies wyczytałam ,że :"lepiej zamontować siatkę o średnicy oczka 1cm na 1cm najlepiej ocynkowaną" - czy ktoś taki sposób stosował? Czy wtedy nie zacieka do komina ?U mnie jeden komin ma otwór wlotowy w suficie wiec trochę sie matrwię ,czy przy zacinającym deszczu nie będzie mi kapać na podłogę.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 20.11.2008 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Pati dziękuje za podanie producenta i symbolu produktu Jaki kolor tynku wybrałaś? pozdrawiam Małgośka Hej . Ja mam brązową dachówkę wiec numer 65/2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 18.04.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Hej i jak wasze kominy? tynkowanie wytrzymało? Ja miałem budowane ze zwykłej cegły pełnej i obłożone imitacja piaskowca. I tak jak trzyma sie na dole do góra kominów wygląda fatalnie, odpada i uszkadza dachówkę. Do tego stopnia ze na dniach chce je wyburzyć i wybudować z klinkieru. Obkładanie innymi płytkami raczej nie bardzo bo wydaje mi sie ze odpadnie... A obkładanie tynkiem? jest długo trwałe? na pewno taniej mnie wyjdzie tylko na jak długo wytrzyma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts