Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy mozna ogrzewa? piecykiem gazowym???

_ZBYCH_

Recommended Posts

Ponieważ nie mam jeszcze instalacji grzewczej, planowałem zakup piecyków z butlą gazową i ogrzewanie budynku takowymi piecykami.

Mój wykonawca twierdzi, że przy takim ogrzewaniu wydziela się dużo wilgoci :o i raczej powinienem kupić ogrzewacze elektryczne :(

No tak niestety jest.Jaks ie wchodzi do tak ogrzewanego mieszkania to czuc taka charakterystyczna won.Moze nie wszyscy to czuja ale ja tak.To chyba takie skrzywienie zawodowe.Jezeli ktos chce sprobowac to niech sprobuje wlaczyc piekarnik gazowy w kuchence i otworzyc drzwiczki.Bedzie mniej wiecej to samo.No moze nie do konca bo w takim piecyku jest katalizator ale bedzie sie czulo jak sie wchodzi do mieszkania

Nie radzę planować sobie ogrzewania tym sposobem.Nie wiem jak to się dzieje,ale wilgoć jest wszędzie,a najlepiej to widać na zaparowanych szybach.

He, he- Panowie, Panowie. Przecież to wynika z prostego powodu.

Gaz w wyniku reakcji spalania wydziela b. duże ilości wody.

He, he...

To już wiem, ale skoro budynek i tak muszę wietrzyć, co by usuwać wilgoć z tynków, to czy naprawdę przeszkadza trochę dodatkowej wilgoci wydzielanej w wyniku spalania gazu?

No chodzlo mi o taki "wilgotny" zapach.To sie czuje ja sie wchodzi do takiego mieszkania ogrzewanego przez gazowe ogrzewacze.

Chyba lepiej jak juz to zostawic dom do naturalnego wyschniecia.No oczywiscie nie zawsze jest taka mozliwosc.To wtedy chyba najlepszym rozwiazaniem bedzie ogrzewanie elektryczne