weronikaP 18.11.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Mam zainstalowany wc podwieszany na konstrukcji geberit i po kilku mieisącach zaczął "skrzypieć" jak się z niego korzysta, jest to denerwujące. Czy to normalne zjawisko? Nie wiem czy mam reklamować to hydraulikowi, podpowiedzcie czy u Was też to skrzypienie występuje. Wczesniej miałam wolnostojący więc nie bylo tego problemu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 19.11.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 W zależności co i kiedy skrzypiPierwsze co się nasuwa - czy jest pianka podkładowa pomiędzy kibelkiem a kaflami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAREK KARCZ 19.11.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 CZY SKRZYPI W CZASIE KORZYSTANIA CZY JUZ PO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikaP 19.11.2008 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 wiem że to jest dość dziwny a może i śmieszny problem... niemniej denerwujący Między wc a kaflami oczywiscie że jest pianka. A skrzypi/ trzeszczy jak się siada lub zmienia pozycję (o ludzie jak to brzmi ) Czy nikt na forum nie spotkał sie z czyms takim czy nie zwracacie na to uwagi? pozdrawiam, W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 19.11.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Może za ciężki jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikaP 19.11.2008 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Killer_su ... ale śmieszne nie wiedziałam że jestem facetem, a co do ciężaru to dwie takie jak ja mogłyby usiąść i nie powinno być skrzypieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 19.11.2008 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Killer_su ... ale śmieszne nie wiedziałam że jestem facetem, a co do ciężaru to dwie takie jak ja mogłyby usiąść i nie powinno być skrzypieć Oj... Tutaj często faceci piszą pod żeńskimi nickami, albo pary piszą na zmianę... Sorry jeżeli uraziłem Ale w takiej sytuacji faktycznie nie powinno skrzypieć. Płytu obudowy nie popękały? Mi w pracy skrzypi, ale jestem dużym facetem no, a że w pracy to martwię się tylko o to czy pewnego dnia nie wyląduję na podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikaP 19.11.2008 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 ok Killer_su , obrażalska to ja nie jestem wc nigdzie nie jest popękany, jak siadam na niego to mam wrażenie jakby kilka mm przesuwał się w dół, a skrzypienie wydobywa się jakby z tych metalowych śrub na których zawieszony jest wc Dlatego zastanawiam się czy wezwać hydraulika do poprawy, bo tak jak zauważyłeś nie chciałabym wyladowac na podłodze, nie myśląc już o jakimś wycieku brr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 19.11.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Może po prostu hydraulik słabo dokręcił nakrętki na szpilkach, bo bał się, że pęknie. Albo nie dał plastikowych podkładek pomiędzy nakrętkami a ceramiką. Jeśli nie masz faceta, który Ci to poprawi (5 minut roboty), to reklamuj u hydraulika, który Ci to (z)robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikaP 19.11.2008 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Bigbeat czy to dokręcenie wiąże się ze ściagnięciem wc czy też chodzi o dokręcenie "tego" co jest z boku wc zaślepione? Dzięki za podpowiedź FlashBack ucieszyłabym się gdyby to była deska (wiem że to żart z Twojej strony) to byłoby po problemie (wc jest Duravita z deska wolnoopadajacą więc nic z tego) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 19.11.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Bigbeat czy to dokręcenie wiąże się ze ściagnięciem wc czy też chodzi o dokręcenie "tego" co jest z boku wc zaślepione? pozdrawiam Dokladnie, chodzi o to co jes po obu stronach powinnas miec plastikowe zaslepki ktore trzeba zdjac, nastepnie kluczem 19mm (najlepiej plasko-oczkowym) dokrecic i powinno byc po sprawie. Mozliwe ze hydraulik za lekko dokrecil miske WC, przekladka wygluszajaca ( a nie pianka ) sie ulozyla i powstal niewielki luz. Jak go skasujesz wierze ze bedziesz miala spox. Jednak gdyby sie okazalo ze skrzypi dalej to FlashBack ucieszyłabym się gdyby to była deska (wiem że to żart z Twojej strony) to byłoby po problemie (wc jest Duravita z deska wolnoopadajacą więc nic z tego) pozdrawiam Zdiagnozuj wlasnie te deske, usiadz na WC bez deski - deska (obie jej czesci) w gore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 20.11.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Mnie też skrzypi, ale jakoś nie chce mi się przykręcić, ale muszę się jednak zabrać za ten skrzypiący problem wingerman napisał powinnas miec plastikowe zaslepki ktore trzeba zdjac, nastepnie kluczem 19mm (najlepiej plasko-oczkowym) dokrecic i powinno byc po sprawie. Dzięki Dobry Człowieku za radę, też tak myślałem że to jest przyczyną nawet już się zabierałem za tę pracę ale nie chciało mi się klucza szukać Muszę się zabrać za tę pracę bezwarunkowo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts