robert1719499117 19.10.2003 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 W otrzymanym od gazowni wniosku o przyłącze gazowe, w/w instytucja domaga się określenia poboru w metrach sześciennych na godzine dla każdego odbiornika . Nie mam jeszcze pieca i nie wiem ile będzie on zużywał gazu. Ile gazu zapotrzebować waszym zdaniem na piec (dom około 140 użytkowej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ktuś 19.10.2003 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 ciekawe pytanie ale ja nie znam niestety odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.10.2003 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 Zazwyczaj pytają o przewidywane roczne zapotrzebowanie na gaz.Należy wówczas podać np. 1201 m^3 aby załapać się na tańszą taryfę i nie wpędzić się w jakieś koszmarne ilości. Oczywiście wartość ta dotyczy ogrzewających gazem.Przy kuchence i cwu, raczej nie osiągnie się takiej ilości gazu. Jeśli planujesz dom "ciepły" zgodnie z normami, to ogrzeweając go, zużycie nie powinno być większe niż 25 m^3/dobę w skrajnych warunkach przy delta 40K. Czyli ok. 1 m^3/godzinę. Średnio 0,3-0,4 m^3/godz.Kuchnia gazowa to pomijalne ilości, Cz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts