Alicja i Krzysiek 19.11.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Witam wszystkich mam pytanie jestem na etapie kładzenia kabelkow przez elektryka i mam pytanie jak zrobiccos takiego mam rolety elektryczne bedzie centralka integra 64 lub 128 przy kazdej rolecie bedzie wlacznik do otwierania/zamykania rolety chce aby dodatkowo podlaczyc te rolety pod sterowanie alarmem aby jak sie zalaczy/rozlaczy alarm to rolety sie azmykaly/otwieraly co musze kupic i jak polozyc kable aby mi to zadzialalo ?? druga sprawa garaz brama na pilota chce aby po otwarciu bramy przez pilota albo wlaczylo sie opoznienie w tej strefie abym zdazyl wjechac i rozbroic alarm badz rozlaczylo alarm w tej strefie i tez skad do kad ew. pociagnac kable ?? czy da sie to zrobic ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 19.11.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 druga sprawa garaz brama na pilota chce aby po otwarciu bramy przez pilota albo wlaczylo sie opoznienie w tej strefie abym zdazyl wjechac i rozbroic alarm badz rozlaczylo alarm w tej strefie i tez skad do kad ew. pociagnac kable ?? Tutaj nie potrzebujesz ekstra kabli w zasadzie. Głównie musisz odpowiednio ustawić alarm. Dajesz czujkę w garażu na oddzielną partycję i dla niej dalesz opóźnienie alarmu na jakieś 2-3 minuty. W tym czasie będziesz musiał wjechać do garażu, przejść do klawiatury i rozbroić alarm. Podobnie przy wyjeżdżaniu - czas od wprowadzenia kodu do zazbrojenia tej partycji ustawić na wystarczający aby wejść do samochodu i wyjechać i zamknąć bramę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 19.11.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 na pewno pomoże zmiana tematu, na taki, który zwróci uwagę osób mogących coś wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 19.11.2008 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 na pewno pomoże zmiana tematu, na taki, który zwróci uwagę osób mogących coś wiedzieć To na pewno, bo tytuł obecny tytuł tematu mówi cokolwiek tylko autorowi. A potem dołożyć moduł centralny, np. taki, po dwie krańcówki na roletę i 2 przekaźniki do centrali. I gotowe, działa. Krańcówka - daje informację czy roleta jest w pełni otwarta/zamknięta. Przekaźnik - zamienia impuls z centrali na naciśnięcie przycisku w module centralnym. Więcej szczegółów na tutejszym forum, było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PavvelB 19.11.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Możesz zastosować taki http://www.zamel.pl/index.php?link=94&grupa=68&id_prod=486 sterownik, jeden na każdą roletę. Montujesz je w szafie rozdzielczej. Od sterownika ciągniesz jeden kabel do rolety i drugi do przycisków sterujących. kabel sterujący podpinasz do zacisków sterowania lokalnego. Do sterowania centralnego podpinasz kabel od Integry. Potrzebujesz dwóch wyjść z Integry, jedno do zamykania rolet, drugie do otwierania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 19.11.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Alicja i KrzysiekPrzepraszam ze nie odpowiem na Twoje pytanie ale pisze poniewaz tytul tego tematu nic zupelnie nie mowi gdy przeglada sie tematy.Tak sie sklada ze tytul tematu powinien wyraznie sygnalizowac co w nim znajdziemy. Wielu forumowiczy laczy sie przez polaczenie zrealizowane przez tel komorkowy (w koncu ogromna liczba osob tu zagladajaca mieszka na przedmiesciach gdzie nie zawsze maja inna mozliwosc surfowania po internecie), zaczynaja oczywiscie od czytania tematow i co... i klikaja na watki ktorych tytuly nic nie mowia poniewaz maja nadzieje ze moga pomoc i co?I nic... traca swoj czas ( strona przez kom. otwiera sie czasem nawet i kilka minut) i szlak ich trafia, ze kolejny temat w ktorym nie maja nic do powiedzenia ani do czytania.Ze nie wspomne o korzystaniu z funkcji Szukaj po ktorej uzyciu znow mamy tytuly watkow mowiace o niczym.Wiecej zlego ze zle tytulowanych watkow niz dobrego.Jesli zechcialbys byc ok i zmienic tytul na adekwatny do tego co tu znajdziemuy, to tak ja, jak i zdecydowana wiekszosc forumowiczow bedzie Ci wdzieczna. Jak to zrobic? Klikasz w swoim pierwszym poscie na http://forum.muratordom.pl/templates/subMurator/images/lang_polish/icon_edit.gif i zmieniasz tytul.Nie wiem moze na Jak podlaczyc sterowanie rolet pod alarm?Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 19.11.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 wingerman - zgadzam się z Tobą. Poza tym jest dział zrób to sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts