dziewiatka 19.11.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 rozważam wytapetowanie sypialni i martwi mnie jedna sprawa: pomijając fakt, że tapety, które wybrałam kosztują jakieś kosmiczne pieniądze, zastanawiam się, czy się szybko nie znudzą...? czy wytapetowalibyście raz jeszcze swoje mieszkania, czy po tapetach powrót do malowanych ścian? podzielcie się swoimi doświdczeniami pls Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenderko 19.11.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 No wiesz, chyba wszystko z czasem może się opatrzeć. Jeśli chcesz wydać na tapetę sporo to lepiej, żeby naprawdę ci sie podobała a nie była tylko chwilowym kaprysem. Poza tym łątwiej jest przemalować, niż zrywać tapetę, skrobać, wyrównywać i znów tapetować czy malować. My mamy tapety w salonie i sypialni i tylko na jednej ścianie. Traktuje to bardziej jako element dekoracyjny. Raczej nie wyobrażam sobie tapetowania wszystkich ścian, farby w każdym kolorze świata dają chyba większe pole do popisu. Ale i tak wszystko jest kwestią indywidualną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 19.11.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Mieszkam aktualnie w domu rodziców, gdzie od wielu lat w większości pokoi są tapety. Tapety zmieniane są co około 4 lata. Nie mam negatywnych odczuć w stosunku do tapet w przeciwieństwie np. do paneli na ścianach lub suficie... Nie wykluczone że w swoim domu w niektórych pokojach położymy tapety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 19.11.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Moim zdaniem dużo lepiej wyglądają malowane ściany, chociaż ja u siebie, ze względów finansowych również zostawiam tapety, nad czym bardzo ubolewam.Staram się kupowac gładkie tapety, bez wzorów i udziwnien, tak aby jak najbardziej imitowały malowane sciany. rezygnuje rózniez z ozdobnych paskow przy suficie, zakrywających nierówno połozoną tapete na rzecz cieniutkiego białego paseczka. Tapety, tak jak gumolit to gorszy substytut gładzi i paneli. Gdybym mogła wybrać między tapeta a gladzią, nigdy nie wybrałabym tapety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andżelka007 19.11.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 A ja się zdecydowałam na tapetę w sypialni co prawda tylko na jednej ścianie i tylko w tym pomieszczeniu jednakże mam nadzieję, że nada ona klimat całemu pokojowi Na pozostałych ścianach widzialabym farbę w kolorze kawy z mlekiem i zielonych dodatków.. A omawiana tapeta prezentować się będzie tak jak na tym zdjęciu tzn. dekor + gładka + gładka + dekor. http://images49.fotosik.pl/32/ad9990850d1be561.jpg Dodam tylko że przy tej ścianie będzie stało łóżko a dokładnie jego wezgłowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 19.11.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 ja mam tapete w sypialni i w holu wzdłuż schodów, niepredko mi sie znudzą, no i kosztowały kosmiczne pieniądze, ale i wrazenie robia kosmiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenderko 19.11.2008 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Ach Jaszczurko, ja właśnie oglądałam zdjęcia twojego Neptunka Ty masz tak wszystko super przemyślane, że z pewnością nic z tego co tam masz ci się nie znudzi. Cudowne, bardzo ci zazdroszczę i gratuluję tak udanego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmx 20.11.2008 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 ja jesli robiłabym tapetę to tylko na czesc ściany jako motyw dekoracyjny - jak wyzej na foto Jaszczurko - gdzie mozna obejrzeć twój domek i pomysły?? Podasz link?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 20.11.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Ja jestem bardzo zadowolona.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziewiatka 21.11.2008 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 bardzo dziękuję za wszystkie rady. jednak zrezygnowalam z tapety w sypialni. będzie tylko w pokoju dzięcięcym i w jednej łazience. doszliśmy do wniosku, że łatwiej położyć tapetę, niż ją zdzierać jakby coś poszło nie tak. teraz mam tyle wykończeniowych spraw na głowie, że boję się efektu przedobrzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 21.11.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 A ja się zdecydowałam na tapetę w sypialni co prawda tylko na jednej ścianie i tylko w tym pomieszczeniu jednakże mam nadzieję, że nada ona klimat całemu pokojowi Na pozostałych ścianach widzialabym farbę w kolorze kawy z mlekiem i zielonych dodatków.. A omawiana tapeta prezentować się będzie tak jak na tym zdjęciu tzn. dekor + gładka + gładka + dekor. http://images49.fotosik.pl/32/ad9990850d1be561.jpg Dodam tylko że przy tej ścianie będzie stało łóżko a dokładnie jego wezgłowie. piekna ta tapteta....zdradz mi jakiej to firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andżelka007 21.11.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Tapeta jest z firmy Tex Style znalazłam ją w jednym ze sklepów Mega Meble na Jerozolimskich (chyba jest tam tylko jeden sklep z tapetami). Można też sobie obejrzeć inne ich wzory na stronie: http://www.miden.com.pl/doc_texstyle.html Z tego co pamiętam rolka 10 m kosztowała 200zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 21.11.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Dziekuje za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inseem 01.12.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 pomysl z tym by tapeta byla polozoa metoda wzor gladka gladka wzor super tylko jak to zrobic od kwestii techniczej... jesli mam scianke 2m chce dac po lewej i po prawej wzor a w srodku zostanie mi miejsca np na jedna cala gladka i 30 cm jak to wyciac rowno tak dlugi i rowny pasek :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andżelka007 01.12.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Gdybym ja miała taki problem chyba kombininowałabym trochę inaczej tzn. dokładnie na środku trzy równe pasy i w rogach te brakujące gładkie, może troszkę więcej z tym zabawy ale sprawiałoby wrażenie bynajmniej dla mnie ciut bardziej symetryczne a może te łaczenia w rogach nie rzucałyby się tak bardzo w oczy... Moja tapetka jeszcze czeka na położenie (napewno w tym miesiącu:)) więc nie mogę zbyt wiele napisać o widocznych łączeniach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 01.12.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Ja jestem teraz fanką tapet o dużych wzorach, położyłam taką kilka tygodni temu na jednej ze ścian salonu , prezentuje się chyba nieźle, jedna ze ścian jest w czekoladowym brązie....... http://images42.fotosik.pl/36/9995eeeb7deb53f5med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inseem 02.12.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 mnie najbardziej przeraza jej rowne polozenie i rowne wyciecie po bokach nie jestem mocny w takich robotach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 02.12.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 w tej chwili są tapety zna fizelinie , których się nie maluje klejem tylko samą ścianę, świetnie się kładzie, docinasz ostrym nożykiem takim wysuwanym , a w rogach odcinasz przykładając długą linijkę, po wyschnięciu. Tapety te droższe na flizelinie lub z włóknem szklanym nie kurczą się wcale , nie bulwią. Położenie ściany to godzina roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 02.12.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 zdecydowałam się na tapetę u starszej córki - na jednej ścianie, przy łóżku. Kolekcja Esprit Home, na zamówienie, ok. 80 zł za rolkę. Wygląda to pięknie, a ściana jest ciepła i miła w dotyku. Tapeta na flizelinie. W seriii są tkaniny i dywany. Stwarza to naprawdę duże możliwości dekoracji, które trudno by było uzyskać w inny sposób kilka przykładów ... http://www.weconhome.com/collections/collection.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inseem 03.12.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 bardzo podoba mi sie ta tapeta tex' style tylko ta najjaśniejszą z motywem roślinnym pasowało by mi położenie jej w sposób wzór gładką wzór tylko gdzie ja w wawie kupić? na allegro nie widzę, może ktoś wie lub chociaż zna jej dokładną nazwę czy coś co pozwoli ja namierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts