Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fel'X Szybka Bariera SBS

ewadora

Recommended Posts

Kombinowałem nad czymś takim, ale nie wiem czy to nie osłabi krowki i pytanie jaka powinna być łączna wielkość takiego przewietrzenia, ile cm2? Oczywiście można z obu stron nawiercić dziury... W sumie kominki też można zamontować wystarczy otworzyć okno zdjąć jedną dachówkę w 2 rzędzi epod oknem i wywiercić dziurę. Cholera wie co lepiej., Same problemy z tym deskowaniem - te jeszcze nastąpią przy okazji ocieplania budynku i robienia wlotów pod deski w ociepleniu. Nie mam na razi ekoncepcji jak to zrobić.

• 6 months później...

Szczerze mówiąc na razie trudno mi to ocenić bo w domku jeszcze nie mieszkamy, a w dodatku stropy nie są ocieplone wełną więc na razie wszędzie hula wiatr. Nie ma też ocieplenia zewnętrznego więc wokół murłat swobodnie przechodzi powietrze w tej chwili. W takich warunkach na pietrze było latem znośnie, na strychu pod samymi deskami trochę cieplej, ale jak pisałem trtudno to ocenić na razie. Przynajmniej deski dobrze doschły, więźba także - co zaowocowało poluznieniem się wszystkich śrub - można je było ręką odkręcić, więc miałem okazję aby je dociągnąć. Na wiosnę rozpoczniemy wykończenie i dopiero następne lato i zima będzie testem dla tej bairiery i w zasadzie całego domku.

Jeszcze tylko nie do końca rozwiązałem problem wentylacji pustki pod deskami, ciągle szukam jakiegoś fajnego patentu na wloty powietrza z zewnątrz pod deski...

• 5 months później...
Produkt jak produkt. Niektórzy mówią że totalnie beznadziejny jak to w ogóle mozna kupowac, za darmo by nie wzieli, inni mówia, że super ale drogi. Ja zapodałem Sun'X ale czy będę w stanie sprawdzić, że jest leszy od Mdm 150? Wątpię bo dach mam jeden, dom mam jeden, a to że u sasiada jest cieplej albo zimniej to cholera wie od ilu rzeczy może zależeć i taka oto prawda o takich wynalazkach. Nabrałem się na marketing ijuż o tym nie myslę. Folii nie zmienię, a o resztę niech sie martwią Ci co będą mieszkali w moim domu za 50 lat.