Smakor 16.05.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Kombinowałem nad czymś takim, ale nie wiem czy to nie osłabi krowki i pytanie jaka powinna być łączna wielkość takiego przewietrzenia, ile cm2? Oczywiście można z obu stron nawiercić dziury... W sumie kominki też można zamontować wystarczy otworzyć okno zdjąć jedną dachówkę w 2 rzędzi epod oknem i wywiercić dziurę. Cholera wie co lepiej., Same problemy z tym deskowaniem - te jeszcze nastąpią przy okazji ocieplania budynku i robienia wlotów pod deski w ociepleniu. Nie mam na razi ekoncepcji jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 16.05.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Nie podłamuj się. Problemy by były z folią . A tak masz solidny dach. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wibart 13.12.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Smakor i jak spisał sie sun'x latem? Czy wyczuwalne było chłodniejsze poddasze? Jak generalnie oceniasz tą barierę? wibart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 14.12.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Szczerze mówiąc na razie trudno mi to ocenić bo w domku jeszcze nie mieszkamy, a w dodatku stropy nie są ocieplone wełną więc na razie wszędzie hula wiatr. Nie ma też ocieplenia zewnętrznego więc wokół murłat swobodnie przechodzi powietrze w tej chwili. W takich warunkach na pietrze było latem znośnie, na strychu pod samymi deskami trochę cieplej, ale jak pisałem trtudno to ocenić na razie. Przynajmniej deski dobrze doschły, więźba także - co zaowocowało poluznieniem się wszystkich śrub - można je było ręką odkręcić, więc miałem okazję aby je dociągnąć. Na wiosnę rozpoczniemy wykończenie i dopiero następne lato i zima będzie testem dla tej bairiery i w zasadzie całego domku. Jeszcze tylko nie do końca rozwiązałem problem wentylacji pustki pod deskami, ciągle szukam jakiegoś fajnego patentu na wloty powietrza z zewnątrz pod deski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wibart 14.12.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Smakor, czym mocowałeś sun'x? Zwykłe gwoździe czy raczej te krótkie papowe. Nigdzie nie mogłem odszukać instrukcji montażu. CZy ktoś z użytkowników, ma sun'xa i jest już po sezonie? Będę wdzięczny za opinie. Wibart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 14.12.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Mocowanie tradycyjne - takerem, a potem łaty czy tam kontrłaty nie pamiętam już co jest co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ratownik 17.05.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Jeśli nadal kogoś interesuje ten temat ja kupiłem tą barierę i fel'x i sun'x i niedługo będę ją kładł także przyślę fotki ale wygląda to bardzo profesjonalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 17.05.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Trzy razy dostałem zaproszenie na szkolenia w zakresie tego produktu i trzy razy nie pojechałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 17.05.2012 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Produkt jak produkt. Niektórzy mówią że totalnie beznadziejny jak to w ogóle mozna kupowac, za darmo by nie wzieli, inni mówia, że super ale drogi. Ja zapodałem Sun'X ale czy będę w stanie sprawdzić, że jest leszy od Mdm 150? Wątpię bo dach mam jeden, dom mam jeden, a to że u sasiada jest cieplej albo zimniej to cholera wie od ilu rzeczy może zależeć i taka oto prawda o takich wynalazkach. Nabrałem się na marketing ijuż o tym nie myslę. Folii nie zmienię, a o resztę niech sie martwią Ci co będą mieszkali w moim domu za 50 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 18.05.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 No właśnie dobry bajer (marketing) to pół sukcesu a drugie pół to Ci co się dali nabrać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 18.05.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Jedno moge powiedzieć Sun'X jest bardzo mocna, i trudno sie pali bo wrzuciłem do ogniska kawałki i niezbyt chciały sie palić, w przeciwieństwie do np mdmów, których tez miałem kawałki tam gdzie wystaje poza mur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts