hybris 17.11.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 [ od moderatora: wątek wydzielony z tematu>>> http://forum.muratordom.pl/pracownia-rzeczy-roznych,t145208.htm ] ponury, żeś się naczytał głupot o ekonomiach społecznych (na początku XX pisano o tzw. pedagogice społecznej, to dopiero był horror vide neokantysta Paul Natorp i jego Sozialpaedagogik) - jeżeli ktokolwiek w tym kraju uwierzy w taki bzdet, to ja się nie dziwię, dlaczego w polsce niemowleta ratuje się dzięki inkubatorom kupionym przez Jurka Owsiaka. jest miliard takich stronek, fundacji (ty linkujesz do jednej, ja mógłbym linkować przynajmniej do 10 róznych - i to za frajer, bo mi nikt za marketing nie płaci), ale te fundacje uaktywniają się zwłaszcza przed świętami, kedy to tzw. klasa średnia odczuwa wewnętrzna potrzebę nakarmienia biednej części społeczeństwa. zanim ludzie pobiegną pod wskazany przez ciebie adres, może zadazą sobie proste pytanie: dlaczego przed świętami odczuwają dziwna potrzebę "zrobienia komuś dobrze"?dlaczego najlepiej "robić dobrze" upośledzonym i dzieciom, albo upośledzonym dzieciom?dlaczego klasa średnia cały rok zapierdala z laptopami w ręku, w garniturkach w pogoni albo to za sukcesem, albo w miesięcznym rytmie byle tylko zarobić na ratę bankową, omijając z daleka wszelkiej maści dziadów proszalnych, żebraków, by nagle w okresie przedświątecznym zmienić się w anioła dającego chleb głodnym? dlaczego ponury63, moderator forum muratora, podaje tylko jeden link i dlaczego akurat taki? jest tyle pytań ile odpowiedzi, ale na końcu zawsze pozostaje o jedno pytanie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 17.11.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 dlaczego ponury63, moderator forum muratora, podaje tylko jeden link i dlaczego akurat taki? bo tak mu się podobało, temu ponuremu dlaczego klasa średnia cały rok zap***dala z laptopami w ręku kup sobie trochę kultury osobistej, może być z wyprzedaży reszta bez komentarza, bo nie ma o czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 18.11.2008 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 ponury - czy uważasz, że moje "zapierdalać z laptoopem" jest mniej etyczne / kulturalne niż twoja nachalna reklama, którą robisz jako moderator? czy wykorzystanie statusu usera do promowania sklepiku z rękodziełem, do napędzania klientów jest kulturalne? ponury ale odpowiedz szczerze ps. masz odpalany procent od sprzedaży? czy raczej kasujesz jednorazowo za kampanię promocyjną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 18.11.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Chamstwo i insynuacje użytkownika hybris są oburzające. To świadectwo, jak się ściąga ludzi do parteru. Czekamy na akcję społeczną ogłoszoną przez hybrisa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 18.11.2008 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Pewnie masz tam taki mały przycisk "blokuj", skoro się oburzasz Szanowna Redakcjo, to kliknij kursorkiem i nie będzie już powodów do irytacji. Te Przedświąteczne Akcje Społeczne, maskowanie całorocznej bezduszności, braku empatii jednym zakupem w galerii Artystów Autystycznych, to jawna kpina Redakcji Muratora z zasad humanitaryzmu oraz etyki ogólnoludzkiej. Ludziom i to konkretnym (sic!) nalezy pomagać codziennie, dnia każdego i nie tylko wspierajac duchowo żebraków, nie tylko roniąc łzy w trakcie emisji programu: "kochaj mnie", w którym Czubówna rozczula głosem panoramicznym. I teraz uwaga: nie można pomóc wszystkim ludziom, ale pomóc można konkretnemu kowalskiemu, konkretnej kowalskiej. Te piękne idee ogólne: "Pomóżmy Im", gdzie zbiór desygnatów "Im" jest nieokreślony, to idea prowadząca wprost do którejś z form nowożytnego totalitaryzmu. Zdaje się, że w tej kulturze przerabianu Winterhilfe. Redakcja zamiast szukać "insynuacji" powinna wziąć się za lekturę klasyków neoliberalizmu - np. Karla Poppera (chociażby Conjectures and Refutations- tam jest taki eseik o etyce negatywnej). To przyniosłoby pewien pozytek Redakcji i moderowanemu przez redakcję Forum. z poważaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.11.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 hybrisPosluchaj piosenki SOAD "Mr.Jack" .Ostatnie slowa dedykuje tobie , jednoczesnie zapraszajac do dzialu na -Forum -Psycholog, watek Dochodza do konca .Powinno pomoc , ale gwarancji nie dam . Ps.Proponuje oczyscic watek z postow i wkleic na gore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 18.11.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Pewnie masz tam taki mały przycisk "blokuj", skoro się oburzasz Szanowna Redakcjo, to kliknij kursorkiem i nie będzie już powodów do irytacji. Te Przedświąteczne Akcje Społeczne, maskowanie całorocznej bezduszności, braku empatii jednym zakupem w galerii Artystów Autystycznych, to jawna kpina Redakcji Muratora z zasad humanitaryzmu oraz etyki ogólnoludzkiej. Ludziom i to konkretnym (sic!) nalezy pomagać codziennie, dnia każdego i nie tylko wspierajac duchowo żebraków, nie tylko roniąc łzy w trakcie emisji programu: "kochaj mnie", w którym Czubówna rozczula głosem panoramicznym. I teraz uwaga: nie można pomóc wszystkim ludziom, ale pomóc można konkretnemu kowalskiemu, konkretnej kowalskiej. Te piękne idee ogólne: "Pomóżmy Im", gdzie zbiór desygnatów "Im" jest nieokreślony, to idea prowadząca wprost do którejś z form nowożytnego totalitaryzmu. Zdaje się, że w tej kulturze przerabianu Winterhilfe. Redakcja zamiast szukać "insynuacji" powinna wziąć się za lekturę klasyków neoliberalizmu - np. Karla Poppera (chociażby Conjectures and Refutations- tam jest taki eseik o etyce negatywnej). To przyniosłoby pewien pozytek Redakcji i moderowanemu przez redakcję Forum. z poważaniem Smutny człowieku, obrażasz dziesiątki ludzi na tym forum, które pomagają konkretnie i zawsze. Weź się do lektury forum - polecamy konkretne akcje: http://forum.muratordom.pl/1-dla-zeljki,t125074.htm http://forum.muratordom.pl/tu-licytowalismy-zebralismy-9260-zl-taki-jest-stan-konta,t132840.htm http://forum.muratordom.pl/aukcja-2006-podziekowanie-z-ogniska-marymont,t88799.htm Można też znaleźć historię Nikoli, której pomogliśmy jako pierwszej. Czekamy na przeprosiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 18.11.2008 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 redakcjo, redakcjo, redakcjo! pomagacie autystycznym-artystom, kreujecie się na aniołów o białych skrzydłach, z których pióra ścielą drogi, którymi chadza cnota, prawda i piękno na bosaka, a tak brzydko mnie traktujecie. dlaczego mnie przezywacie? a fuj! co za moralna schizofrenia! a propos, za co miałbym przeprosić, gdybym zechciał przeprosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 18.11.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 ponury - czy uważasz, że moje "zap***dalać z laptoopem" jest mniej etyczne / kulturalne niż twoja nachalna reklama, którą robisz jako moderator? czy wykorzystanie statusu usera do promowania sklepiku z rękodziełem, do napędzania klientów jest kulturalne? ponury ale odpowiedz szczerze 1. chamstwa nie da się "rozpatrywać" w kategorii etyczne/nieetyczne - chamstwo to chamstwo i nic więcej 2. reklama nie jest nachalna - nie linkuję jej w podpisie, natomiast może wstawię w www - to mi wolno, tak jak każdemu 3. moderator to funkcja i nie ma tu nic do rzeczy, zaś jako user korzystam z działu "Ogłoszenia drobne" - właściwego miejsca dla tego rodzaju ogłoszeń masz odpalany procent od sprzedaży? czy raczej kasujesz jednorazowo za kampanię promocyjną ? jakbyś kiedykolwiek liznął trochę kultury, miałbyś pojęcie, że własciwa i etyczna jest każda forma wspomagania takich inicjatyw, a nie zarabianie na nich Ps.Proponuje oczyscic watek z postow i wkleic na gore. tak, wydzielę potem teksty nie na temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 18.11.2008 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 ponury, dlaczego używasz predykatu "chamski"?. tyle słów wymyslono, język jest taki bogaty, a ty ciągle z tym "chamem" wszak bezbłędnie odgadłeś, żem człek prosty i bez szkoły. taki, co to na wsi od rana przy świniach i pługu robi i gdybyś jeszcze sto lat temu chamem mnie mianował, nie byłoby problemu - zgodnie z objaśnieniem Samuela Lindejego słownika, ale w XXw., takie okreslenie kogoś / czegoś predykatem "chamski" nie uchodzi za obyczajne. Bacz na to, o Największy z Moderatorów-Filantropów_Wspomagaczy_Artystów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 18.11.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 ponury, dlaczego używasz predykatu "chamski"?. tyle słów wymyslono, język jest taki bogaty, a ty ciągle z tym "chamem" wszak bezbłędnie odgadłeś, żem człek prosty i bez szkoły. taki, co to na wsi od rana przy świniach i pługu robi i gdybyś jeszcze sto lat temu chamem mnie mianował, nie byłoby problemu - zgodnie z objaśnieniem Samuela Lindejego słownika, ale w XXw., takie okreslenie kogoś / czegoś predykatem "chamski" nie uchodzi za obyczajne. Bacz na to, o Największy z Moderatorów-Filantropów_Wspomagaczy_Artystów A my Pana usuniemy z forum, bo Pan sobie robi krzywdę tak wysoką mniemając o sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 18.11.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 ponury, dlaczego używasz predykatu "chamski"?. tyle słów wymyslono, język jest taki bogaty, a ty ciągle z tym "chamem" wszak bezbłędnie odgadłeś, żem człek prosty i bez szkoły. taki, co to na wsi od rana przy świniach i pługu robi i gdybyś jeszcze sto lat temu chamem mnie mianował, nie byłoby problemu - zgodnie z objaśnieniem Samuela Lindejego słownika, ale w XXw., takie okreslenie kogoś / czegoś predykatem "chamski" nie uchodzi za obyczajne. Bacz na to, o Największy z Moderatorów-Filantropów_Wspomagaczy_Artystów nudziarzu, weź korepetycje z języka polskiego z zakresu rozumienia tekstu "chamstwo" nie jest przymiotnikiem - określa działanie, nie osobę EOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 18.11.2008 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 ps. spójrz na to z innej strony: ludzie czytają wątek i zaczynają się oburzać - oczywiście na mnie, bo ty jesteś panem ubranym na biało, dystyngowanym z laseczką w dłoni i melonikiem na głowie. ja robie tu za ...powiedzmy: barbarzyńcę (mam nadzieję, że zgodzisz się co do tego autookreślenia). userzy z przekory klikają na podany przez ciebie link, klikają aż im klawiatury dymią i jezeli artyści nic nie sprzedadzą, to mogą się utrzymać z reklam google.bo za chwilę okaze się, że każdy na tym forum, burząc się przeciwko moim wpisom a popierając twoje zdroworozsądkowe hasła "pomocy bliźnim na święta" zlinkuje stronkę autystów lepiących w glinie i page rank wzrośnie do 10. wiesz ile kosztuje tak zaindeksowana domena na aukcji? fiu, fiu, żaden z tych artystów nie będzie musiał do końca życia babrać się w glinie. a teraz serio - doceń mój czas, który poświecam stronce, którą zareklamowałeś. z chrześcijańskim pozdrowieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 20.11.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Tak się zastanawiam – co z Ciebie za człowiek?Prawie w każdym temacie szukasz zwady – ale to potrafię zrozumieć, masz taka potrzebę. Może dowartościowania się?Ale kwestionowanie faktu, że istnieją ludzie, którzy chcą podzielić się swoimi ciężko zarobionymi pieniędzmi z innymi? Że bardzo często wspierają datkami innych bardziej potrzebujących. Każda okazja i każdy powód jest dobry, aby to uczynić. Faktem jest, ze święta są okazja do refleksji i wyzwalają dobre uczucia – czy jest w tym coś nagannego?Kwestionujesz również fakt, że istnieją takie osoby jak ponury63, które bezinteresownie starają się aby dobroczynność trwała przez cały rok. Bardzo często, właśnie dzięki takim osobom jak ponury63, ktoś inny, też bezinteresownie wspomoże tych potrzebujących, także w zwykły dzień.Przeszkadza Ci sam fakt takiego działania? Popatrz na to z innej perspektywy – być może większość tych, Twoim zdaniem, akcyjnych działań wspomaga dodatkowo potrzebujących, przez tych, którzy nie robią tego systematycznie i prawdopodobnie gdyby nie tego typu akcje, nie wysupłali by „datków” wcale. To źle, że zostaną zasileni dodatkowym, nieoczekiwanym groszem? Myślę, że każdy może mieć swoje zdanie w tym zakresie, ale obrażanie i insynuacje pod adresem ponury63 są w moim odczuciu co najmniej nie na miejscu. Mimo wszystko Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts