Robuś 19.10.2003 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 Proszę podpowiedzcie mi jaki będzie najlepszy kocioł węglowy ( marka)do domu jednorodzinnego o powierzchni 120 m2. Chcę go zastosować jako alternatywę do istniejącego już kotła gazowego zasilającego ogrzewanie podłogowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skoczek 31.10.2003 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 do Robusia kocioł z podajnikiem ślimakowym na groszek. podłączenie istniejącej instalacji przez wymiennik ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 06.11.2003 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Jako przykład eko-groszka - Hef z Lublińca, ten najmniejszy 25 KW raczej na pewno by wystarczył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 07.11.2003 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 jak zamierzasz zintegrować instalację CO z kotłą gazowego (system zamknięty) z kotłem węglowym (który pracuje w systemie otwartym)?pytam z ciekawiści... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 07.11.2003 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 Snowdarf,niektórzy nie troszcząc się o krajową normę montują eko-groszki w układzie zamkniętym (ale to można robić tylko z tymi bez dodatkowego paleniska). Wtedy chyba połączenia z resztą instalacji są znacznie łatwiejsze?Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 16.11.2003 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2003 jak zamierzasz zintegrować instalację CO z kotłą gazowego (system zamknięty) z kotłem węglowym (który pracuje w systemie otwartym)? pytam z ciekawiści... Odpowiedź na swoje pytanie znajdziesz m/inn TUTAJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centaur14 03.12.2003 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Ja polecam piec mialowy sterowany komputerkiem .Mialowke rozpalam raz na 24 - 48 godz, ustawiam zadane temp i nic mnie nie obchodzi tona mialu 220 zl z dowozem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 04.02.2004 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 "niektórzy nie troszcząc się o krajową normę montują eko-groszki w układzie zamkniętym (ale to można robić tylko z tymi bez dodatkowego paleniska). Wtedy chyba połączenia z resztą instalacji są znacznie łatwiejsze?" owszem niektórzy traktują normy i przepisy jako zło konieczne...jako coś z czym trzeba walczyć...a najczęstszym powodem jest albo niewiedza albo stwierdzenie "bo wszyscy tak robią"----- Grzegorz 63 stokrotne dzięki... taka informacja będzie bardzo przydatna...---pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts