Leszek T. 19.10.2003 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 Czy w projekcie są zaznaczone miejsca na słupy podtrzy,ujące płatwie.Mam użytkowe poddasze i nie mam pojęcia gdzie tam mogłyby się znajdować słupy,nie ma przecież podwalin,w projekcie nic o tym nie ma. A jętki tworzą strop nad poddaszem i są płatwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McŁoś 19.10.2003 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 Jeżeli masz w projekcie zestawienie więźby dachowej to sprawdż czy są tam wyszczególnione słupy - jeżeli tak to zobacz jaki mają skrót i znajdź go na stronie z rzutem więźby dachowej. U mnie było to oznaczenie S1,S2,S3. P.S. Słupy znajdują się najczęściej w okolicach koszy. (niekoniecznie na śmieci ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaroma 19.10.2003 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 Mam poddasze użytkowe i chcę zrobić strop kanałowy, czy takie słupy pdtrzymujące płatwie mogą stać na stropie kanałowym pod którym, w miejscu stania tych słupów, nie ma żadnego podparciaJaroma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość inż. Baranina 20.10.2003 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Niekoniecznie musisz miec slupy w projekcie wiezby. Moze byc uklad krokwiowo jetkowy i wtedy nie ma slupow. Moze tez tak byc, ze rysunek wiezby nie odpowiada zestawieniu drewna. W skrajnym przypadku moze nie byc nawet od tego domu!!! Takie numery tez sie zdarzaja!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.10.2003 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Słupy nie muszą (choć powinny) stać na podwalinach, mogą stać bezpośrednio na stropie, najlepiej ponad ścianami nośnymi parteru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts