Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zaświadczenie z banku dla notariusza

Ineso

Recommended Posts

Za niedługo podpisuje akt notarialny u dewelopera. Całośc finansowana przez bank, zatem trzeba umieścić go w hipotece. Deweloper kazał mi iść do banku i poprosic o wystawienie zaświadczenia dla notariusza w tej sprawie. Zadzwoniłam do banku i dowiedziałam, że mam napisać podanie na piśmie i je dostarczyć. A dokumenty załatwiane są przez centralę i nie wiadomo ile to trwa. Domyslacie się zapewne, że tym bankiem jest POLBANK!!! Czy ktoś miał podobną sytuację i najwazniejsze ile czekaliście???! Szlag mnie trafia po prostu - dlaczego nie poinformowano mnie wcześniej, żebym mogłą się przygotować, a nie odwlekać teraz podpisanie aktu.

Witam

Bardzo Ci współłczuję. My na zaświadczenie o spłaceniu u nich kredytu na dowolny cel czekaliśmy około 2 lub 3 tygodni. Też nam się bardzo spieszyło, bo musieliśmy przedstawić takowe zaświadczenie w banku, w którym braliśmy kredyt hipoteczny. Zaświadczenia nie można było odebrać osobiście, zostało przesłane pocztą. Generalnie to obecnie cieszymy się, że z tym bankiem nie mamy już nic wspólnego.

No niestety. Dałam pismo i czekam.

Obdzwoniłam wszystkich znajomych i wiem, że w innych bankach takie pismo dostaje się od ręki.

Polbank to tragedia po prostu! A już ich hasło ,,po prostu, po ludzku" to czysta kpina.

I nie jestem z konkurencji. I nie jestem wyjątkiem potwierdzającym regułę.

Dla przestrogi wszystkim tym, którzy sie zastanawiają nad ich ofertą - jeśli macie inna opcję - nigdy!