fiacior 19.11.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Szykuje mi się montaż instalacji gazowej i mam dylemat, bo od kotłowni do kuchni przez przedpokój ma iść rura z gazem i boję się, że to może okropnie wyglądać. Jak maskujecie rury z gazem, czy wogóle można to robić?Jak zrobić, żeby nie było jej widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 19.11.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Rura czarna b/sz, łaczenie poprzez spawanie i pod tynk.Było wiele razy pisane na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugazi1719502289 19.11.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 kup kwiatka sztucznego (lub zywego), takiego co sie pnie-swietnie maskuje kazda rure Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazio 20.11.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Pod tynk można wypełniając usuwalną masą, jednak "upierdliwy gazownik" w trakcie jakiejś kontroli może zażądać umożliwienia mu sprawdzenia szczelności instalacji. i wtedy problem. Ja osobiście wykonałbym wentylowaną obudowę rurki.Jak kiedyś wpadli gazownicy do moich rodziców (podejrzewali nielegalny pobór gazu bo w jednym roku zaprzestali ogrzewania gazem i znacznie spadło zużycie) to przetrzepali instalację w całym domu czepiając cię byle dupereli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 20.11.2008 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Ten kwiatek to raczej nie jest dobry pomysł na maskowanie rury. Ale dzieki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.11.2008 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 ...Jak maskujecie rury z gazem, czy wogóle można to robić? mozna to robic i robi sie to tak: bierze sie pędzel i farbe i maluje pod kolor scian ...Jak zrobić, żeby nie było jej widać? w tej sprawie proponuje forum dla wróżek i czarnoksężników ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazio 21.11.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Rury gazowe to nie kabelek do gniazdka. Jak znasz lepsze metody to podziel się nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 21.11.2008 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 w tej sprawie proponuje forum dla wróżek i czarnoksężników ... Dziękuje brzoza za wspaniałą odpowiedz, jesteś bardzo pomocna jak możesz to daj mi namiary na jakąś wróżkę lub czarnoksiężnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.11.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 ... daj mi namiary na jakąś wróżkę lub czarnoksiężnika fiacior ze mna jak z dzieckiem ... forum - Wróżbiarstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 21.11.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Tak zaprojektować instalację aby wchodziła możliwie najkrótszym odcinkiem do domu. Ja mam dwa urządzenia piec i kuchenkę a instalację mam praktycznie całą niewidoczną. Otórz zleciłem projekt instalacji gazowej która poprowadzona jest na zewnątrz budynku. Rura pod ziemią leci do ściany domu, tutaj sie rozgalązia na piec i kuchenkę i pod tynkiem wchodzi bezposrednio do kotłowni i kuchni. Dzięki temu w pomieszczeniach mam już tylko przewody giętkie o długości powiedzmy max 1,5 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 21.11.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 też całą instalację mam poprowadzoną na zewnątrz budynku. W kuchni i kotłowni wystają tylko zawory.Dodatkowy plus to szybkość budowy takiej instalacji, ekipa całość wykonała w 4 godziny z kopaniem przewiertkami itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts