Loricaria 19.11.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Interesuje mnie sprawa czy banki daja kredyty w CHF, jesli tak to komu? lle trzeba miec kasy miesiecznie netto, zeby dostac kredyt w tej walucie? Prosze o informacje,najlepiej od osob, ktore juz dostaly taki kredyt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.11.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Każdy, kto odpowiednią zdolność i odpowiednie zabiezpieczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 20.11.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Każdy, kto odpowiednią zdolność i odpowiednie zabiezpieczenie.Bardzo konkretna odpowiedź na bardzo konkretne pytanie autora. Dzisiaj ktoś pisał, że ma dostać w GE z ładną marżą 2,2% Odszukaj sobie i spytaj się o szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 30.11.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Oczywiście dają - natomiast szczegółowej odpowiedzi nie będzie - ponieważ zależy to od wysokości kredytu. Im wyższy - tym większe wymagane dochody oraz wkład własny ustalany procentowo do udzielonego kredytu - ile procent zależne od banku oraz Waszych dochodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiórek kokosowy 07.12.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Hej, ja:) 5500 - 300 tys/25 lat. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 07.12.2008 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 kto ? kazdy kto udowodni, ze go nie potrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 08.12.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Kwestia jaki bank wybierzesz, w jednym zaproponują ci max 200tyś a w innycm będziesz mógł zaciągnąć 400tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 13.12.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 wiórek-a jaką masz wysoką ratę,bo ja też na 25 lat tyle że 200000 -rata 1700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loricaria 17.12.2008 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Ja mam 453 tysace z rata 2010 zl na 30lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whitemag 17.12.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Nie chce nikogo zbijac z tropu - sam zastanawiam sie nad chf - ale pamietajcie! Kredyt w CHF na dzien dzisiejszy to zabawa z ogniem:-spore ryzyko zmian kursowych-3m libor na poziomie 0.6pct (prawdopodobnie taki bedzie juz w styczniu, jak przejdziemy przez przelom roku) - nie bedzie trwal wiecznie... Sugeruje wiec brac, ale zostawic miejsce na:-wyobrazenie sobie kursu 3.1-powrotu do liboru na poziomie 2 - 2.5 pct za trzy latka.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 17.12.2008 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 A i tak od wielu, wielu lat Ci co wybrali CHF płacą niższe raty niż CI co wybrali PLN.Oczywiście wbrew pohukiwaniom o spredach, skokach marż, skokach kursów etc etc.Nawet w październiku - gdy CHF szybował - nadal bardziej się opłacał niż PLN. Dlatego straszenie CHF i namawianie na PLN traktuję jako marnieńki marketing - każdy z kalkulatorem może sobie to sam policzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whitemag 17.12.2008 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Na dzien dzisiejszy 3m libor chf jest nizszy niz jpy Poczekajmy jeszcze na kurs 3.0000 chf/pln i rzucajmy sie na CHF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 17.12.2008 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Co sie wydarzy nie wie nikt. I nikt tego nie przewidzi. Np. przed nami wejście w strefę Euro. Wolę wtedy mieć kredyt w CHF. Mimo wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 18.12.2008 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Co sie wydarzy nie wie nikt. I nikt tego nie przewidzi. Np. przed nami wejście w strefę Euro. Wolę wtedy mieć kredyt w CHF. Mimo wszystko. No właśnie - ta niewiedza kosztuje nerwy. Jeszcze wolę ten spokój za wysoki procent w PLN, ale... Dziś 2.66 za CHF i jeżeli tendencja się utrzyma, to jak zamknę budowę, może się zrefinansuję na CHF lub EUR Każdy trend ma swój koniec i słabnięcie złotówki też będzie go miało i jeżeli się załapię na wysoki kurs waluty, to nie tylko się zaoszczędzi, ale da się zarobić. W sumie ryzyko wzięcia teraz we frankach nie jest już wysokie. Byle szybko wziąć, a te procedury są chyba minimalnie dłuższe. No i potem te rozważania, kiedy transza, bo może jeszcze parę groszy się urwie. Poczekam, pomyślę i jednym strzałem zmienię jakby co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 18.12.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Byle szybko wziąć, a te procedury są chyba minimalnie dłuższe. No i potem te rozważania, kiedy transza, bo może jeszcze parę groszy się urwie. Poczekam, pomyślę i jednym strzałem zmienię jakby co.Tylko że coś ostatnio mało chcą dawać w CHF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 18.12.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Tylko że coś ostatnio mało chcą dawać w CHF To chyba zależy który bank. Są banki które mają CHF (z banku matki). Jak nie CHF, to może EUR będzie jeszcze korzystne. Zresztą - dadzą, nie dadzą... sprobować zawsze można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loricaria 18.12.2008 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Chyba ostatnim rzutem zalapalam sie na kredyt we CHF. I marzenia mozna realizowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 19.12.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Na dzień dzisiejszy Nordea zaproponowała mi marżę 2,9 przy przewalutowaniu PLN na CHF. Bez możliwości negocjacji I mam nad czym myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 30.12.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Chyba ostatnim rzutem zalapalam sie na kredyt we CHF. I marzenia mozna realizowac Też się rzuciłem - umowa listopad, trasze idą teraz i na początku przyszłego roku kredytbank, prowizja 0, marża 1,05. oprocentowanie w dniu umowy 5,13 - od lutego przy dzisiejszym poziomie Libor 3M robi sie z tego niespełna 2%. (zmiana % co 3 miesiące) Oprocentowanie podwyższone o 1% do czasu wpisu do hipoteki. Kurs CHF - przy umowe 2,44; teraz 2,8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts