czarna19822 20.11.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Szukałam i nie znalazłam więc pytam co z gruzem który znajduje sie pod podłogą? To dobrze czy źle? Może powinno być coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 20.11.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Szukałam i nie znalazłam więc pytam co z gruzem który znajduje sie pod podłogą? To dobrze czy źle? Może powinno być coś innego? Kiepsko szukałes. Jaki ten gruz ? Materiał. Beton -ok ceramika - be. W jakie sposób planujesz to zagęścic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna19822 20.11.2008 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 wygląda na pozostałości po remoncie kapitalnym czyli kawałki cegieł, jakiś pył lub piach, jest tego sporo około 1m . Co to znaczy zagęścić i w jaki sposób najlepiej to zrobić? Dodam że dom jest stary z 38r i najlepiej gdybym go nie obciązyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 20.11.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 wywalić, nawieźć porządnego materiału - zagęścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 20.11.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 wygląda na pozostałości po remoncie kapitalnym czyli kawałki cegieł, jakiś pył lub piach, jest tego sporo około 1m . Co to znaczy zagęścić i w jaki sposób najlepiej to zrobić? Dodam że dom jest stary z 38r i najlepiej gdybym go nie obciązyła. Znaczy co, to jest ubite pod posadzką ? Zerwałas podłoge i to odkryłas? Jeżeli to leży na gruncie a (tak to rozumiem) to jak obciążysz budynek ? Możesz precyzyjniej opisac problem czy mamy zgadywać i ciągnąc za język. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna19822 20.11.2008 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 wygląda na pozostałości po remoncie kapitalnym czyli kawałki cegieł, jakiś pył lub piach, jest tego sporo około 1m . Co to znaczy zagęścić i w jaki sposób najlepiej to zrobić? Dodam że dom jest stary z 38r i najlepiej gdybym go nie obciązyła. Znaczy co, to jest ubite pod posadzką ? Zerwałas podłoge i to odkryłas? Jeżeli to leży na gruncie a (tak to rozumiem) to jak obciążysz budynek ? Możesz precyzyjniej opisac problem czy mamy zgadywać i ciągnąc za język. w ogóle nie jest ubite poprostu wsypane i tak sobie leży, mieliśmy zarawaną podłoge więc chcieliśmy naprawić i po zerwaniu podłogi okazało się że podłoga w całości leży na tym gruzie, belki na których ułożona jest podłoga są ułożone na tym. Wydaje mi sie że te belki powinny być wmurowane. Nie wspomniałam że u nas są szkody górnicze dlatego obawiam się obciążenia. No myśle że teraz to już wszystko:) mam nadzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 20.11.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Jak stoi od 38 roku to juz sie chyba zagescil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna19822 20.11.2008 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 dobra od 1938r. i jeszcze sie nie zagęścił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.11.2008 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Szukałam i nie znalazłam więc pytam co z gruzem ... jesli Ci gruz nie przeszkadza - niech lezy jesli przeszkadza - usuń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.11.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 architekta do kupki gruzu walającego sie między legarami podłogowymi ?! raczej wezwac psychiatre ... /w srednoiwieczu stwarzano sobie podobne problemy ... mianowicie robiono dyspute np. ilu diabłow miesci sie na końcu szpilki .../ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 21.11.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 ja bym ten gruz zostawił, a próba zagęszczania tego, jak wspomniał kolega powyżej jest bardzo ryzykowna. Stary gruz ceglany jest nie do zajechania, widziałem ostatnio gruz ze stadionu narodowego (10-lecia), który wyworzą, mimo tylu lat( chyba powstanie warszawskie) jego stan jest perfekcyjny, to nowy gruz jest kiepski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Electron 25.11.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Gruz gruboziarnisty jeśli ma dość duże wolne przestrzenie między "ziarnami" ma także zalety: - ociepla częściowo podłogę- szybko odprowadza ewentualną wodę np. opadową do gruntu i utrzymuje podłogę w stanie suchym- raczej nie osiada jak np. piasek Podsumowując: raczej bym go zostawił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts