czarna19822 20.11.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Remont rozpoczęty, tynk w miejscach peknięcia skuty. Co teraz, jaki tynk najlepszy na wcześniej peknięte ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazio 20.11.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Ja osobiście (zaznaczam ,że jestem tylko amatorem w tej dziedzinie) daję siatkę taką jak do łaczenia płyt gipsowych, daję tynk maszynowy i gładź. Zwykle pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna19822 20.11.2008 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 szczerze mówiąc jestem laikiem w budowlance i remontach. Co to jest tynk maszynowy i jakie sa jego zalety a jakie wady? Jeśli chodzi o siatke na łączenia płyt też chce ją położyć tylko przydałyby się jakieś wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazio 20.11.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Tynk maszynowy - gipsowa zaprawa tynkarska, dobra do prostego, szybkiego uzupełniania większych ubytków w tynku. koszt ok. 23 zł za worek 25 kg dostępne w każdym markecie budowlanym. Podobne właściwości ma Goldband, czy też Rolband (moż przekręcam nazwy) troszke droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol.p 20.11.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 A czym są spowodowane te pęknięcia? Mogą w przyszłości postępować dalej, jakiego tynku byś nie użył. Ale ja i tak preferuję masy szpachlowe. Ściany gdzie jest nałożona masa szpachlowa np Acryl Putz, łatwo się nakładają, docierają i są bialutkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 20.11.2008 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 tynk popęka l, czy też i ściany? no i jaki tynk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna19822 20.11.2008 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 W miejscu pęknięć tynku pękła również ściana, a dokładnie cement pomiędzy nimi.Ze ściany wykruszyliśmy stary cement i nałożyliśmy nowy, teraz przymierzamy sie do tynkowania. Pękanie ścian było spowodowane szkodami górniczymi, jednak od jakiegoś czasu nic sie nie dzieje, wiec zaczelismy remont. Czy opłaca sie dać mase szpachlową na część ściany z której został skuty tynk czy lepiej przy nim pozostać? Jaki bedzie najlepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts