Fenix999 02.02.2009 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 ło kuffa.... jaki kształt... powala z nóg , tak jakoś wyszło . Działkę ograniczają od północy ruchliwa droga , od zachodu dojazdówka do tesciów , od wschodu pole sąsiada . Jeszcze zwęza się w kierunku południowym i tu był problem z pogodzeniem odsunięcia się od drogi i wpasowaniem tam "szałasu" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 05.02.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Wizyta w kolejnej hurtowni ,mają zrobić wyceną do piątku (pożyjemy zobaczymy) wycenę czego? Materiałów na instalację wod - kan? Czy wycenę materiałów budowlanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 05.02.2009 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Wycene materiałów budowlanych (zapomniałem sprecyzować) , dzisiaj nawiedzimy kolejną hurtownie . Potem se porównamy oferty i warunki (typu czy dowóz gratis , czy materiał może czekać u nich itd.) . A w drugiej połowie lutego trzeba by już decyzje podejmować , przynajmniej jeśli chodzi o materiały na fundameta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 05.02.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 fuksiarz - budujesz się w najlepszym czasie- wszystko tanieje, materiału full, hurtownie się prześcigają w ofertach taniości. A na fundament to chyba bloczki betonowe idą no chyba że chcesz go wylewać ale... chce Ci się pieprzyć z szalunkiem i innymi durnotami? Bloczki idą szybko, sprawnie, czysto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 05.02.2009 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 fuksiarz - budujesz się w najlepszym czasie- wszystko tanieje, materiału full, hurtownie się prześcigają w ofertach taniości. A na fundament to chyba bloczki betonowe idą no chyba że chcesz go wylewać ale... chce Ci się pieprzyć z szalunkiem i innymi durnotami? Bloczki idą szybko, sprawnie, czysto... Bloczek betonowy 38x25x12 ok 960,00 szt no na razie tanieją , ale słyszałem już takie teksty "no musimy podnieść ceny , bo marże już były za niskie, prawie zerowe ". Minus (tego "najlepszego czasu") może być taki że o kredyt na wykończeniówkę będzie dużo trudniej . Możemy dostać mniej niz chemy i na gorszych warunkach . I tak musielibyśmy wziązc go najpózniej w maju bo potem dochody na głowe nam spadną . A podwyżki pensji to w tym roku się nie szykują , oj nieeee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 05.02.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 eeeeeeeeeeeeeeeeeee, dzidzia Ci się rodzi co...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 05.02.2009 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 eeeeeeeeeeeeeeeeeee, dzidzia Ci się rodzi co...? Termin - druga połowa czerwca Troche duży przedział będzie ( 6 lat) ale tak jakoś wyszło . Mam już córkę , teraz więc będzie syn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 05.02.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 ja mam już syna - teraz będzie córka... na przełomie maja i czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 05.02.2009 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 ja mam już syna - teraz będzie córka... na przełomie maja i czerwca Moje gratulacje . Tak , nawiasem małża myślała że gdy się tylko dowiem o płci (badania prenatalne) to będe latał naokoło ośrodka i wrzeszczał jak opętany "MAM SYNA, MAM SYNA" . A ja się po prostu baaardzo ucieszyłem że córka będzie miała brata . Gdyby miał najpierw syna teraz baaardzo chciałbym córeczkę . p.s. co nie zmienia faktu , że gdyby to była córka ( Kunegunda) , też bym się cieszył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 06.02.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 dandi3 napisał: ja mam już syna - teraz będzie córka... na przełomie maja i czerwca Moje gratulacje . Tak , nawiasem małża myślała że gdy się tylko dowiem o płci (badania prenatalne) to będe latał naokoło ośrodka i wrzeszczał jak opętany "MAM SYNA, MAM SYNA" . A ja się po prostu baaardzo ucieszyłem że córka będzie miała brata . Gdyby miał najpierw syna teraz baaardzo chciałbym córeczkę . GRATULUJE obu Panom ja mam taką zeszłoroczną majową panienkę a starszak to już ma 8 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 07.02.2009 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Dziękujemy (znaczy ja z żoną) A wracając do tematu piwniczki , dzisiaj będąc u tesciów ciachnałem komórką zdjęcie tego bunkra. http://foto0.m.onet.pl/_m/d8928ab8de1408ef41fbd077910555fc,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 09.02.2009 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 eeeeeeeeeeeeee, lalu... To jest profesjonalna robota... daszek nad drzwiami i odwentylowane na dodatek. Podoba mi się. Teściu raczej nie esteta bo ja bym naciukał kamieni przynajmniej w ten beton. Chyba, że spiżarnia ma służyć przede wszystkim ochronie przed tsunami to wtedy pies ją drapał - niech wygląda jak wygląda. Jak tam po maglowaniu pana/pani z hurtowni? PS: Pasie ja też dziękuję za gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 09.02.2009 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Jak tam po maglowaniu pana/pani z hurtowni? Niestety ośmielili się zadzwonić że dzisiaj nieeee. No to my w rewanżu -jutro nieeeee , w środe też nieeeee (mała ma basen) . W czwartek dopiero przyczłapią . Za to my jutro zajedziemy do tej hurtowni , co to ledwo zdążyliśmy ostatnio , podobno mają mieć gotową wycene . Jak tam pojade na darmo, będą ofiary . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 10.02.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Fenix, jak kiedyś wpadniesz do mnie ( mam na mysli dziennik chociaż na Podlasie też zapraszam) dowiesz się drogi kolego u progu budowania, że podczas budowy najczęsciej uzywanym sformułowaniem jest jutro a jak nie jutro to na 100 % po jutrze / tak, jutro wchodzimy / będę za pół godziny - już do Pana wyjechałem / samochód mi stanął w drodze ale już zaraz, za chwilę, za minutę / i tak wkółko. To rzeczy na które nic nie poradzimy i mozna sobie zębami rozwalać ściany ale to Twoje zęby i Twoje ściany... warto? A tak serio to czeka Cię wielka przygoda rozmowy z wykonawcami, podwykonawcami, hurtownią, panami, którzy w hurtowni rządzą transportem, bankiem bo gdzie kuffa transza, znów nowymi wykonawcami, zaczynasz na wiosne więc oczywiście masz poumawiane wszystkie ekipy... bo to czarodziejski czas: murarzy, dekarzy, okniarzy, tynkarzy, zduna i wielu wielu innych...? Ja wciąż się zrywam nocami a przecież najfajniejsza zabawa dopiero przede mną - wczotaj mi np tynkarz zapił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 10.02.2009 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Fenix, jak kiedyś wpadniesz do mnie ( mam na mysli dziennik chociaż na Podlasie też zapraszam) Ale tam cała śmietanka forum przesiaduje , gdzie ja tam w gumofilcach na salony. dowiesz się drogi kolego u progu budowania, że podczas budowy najczęsciej uzywanym sformułowaniem jest jutro a jak nie jutro to na 100 % po jutrze / tak, jutro wchodzimy / będę za pół godziny - już do Pana wyjechałem / samochód mi stanął w drodze ale już zaraz, za chwilę, za minutę / i tak wkółko. To rzeczy na które nic nie poradzimy i mozna sobie zębami rozwalać ściany ale to Twoje zęby i Twoje ściany... warto? Troszke już tego było . Na pierwszy ogień adaptacja projektu , potem projekt wod-kan (dzisiaj odbieramy - podobno) , potem pierwsza wycena ... Ale widocznie jeszcze się nie przyzwyczaiłem . Ogólnie bez mendzenia przez duże M to chyba dalej czekalibyśmy na pewne rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 10.02.2009 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 zaczynasz na wiosne więc oczywiście masz poumawiane wszystkie ekipy... bo to czarodziejski czas: murarzy, dekarzy, okniarzy, tynkarzy, zduna i wielu wielu innych...? No z ekip to na razie mamy "górali" którzy robią SSO , napaleńca który już miesiąc temu chciał nam ryć w śniegu żeby przyłacze wod-kan zrobić no i elekrtyka . Reszta na etapie rozeznania , sprawdzania referencji i tak dalej .... Lece bo dzisiaj napięty harmonogram mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 10.02.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Ale tam cała śmietanka forum przesiaduje , gdzie ja tam w gumofilcach na salony No cudunio. jak będziesz gadał durnoty to napuszczę na Ciebie te wszystkie wrzaskliwe baby. założysz się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 10.02.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 juz na Ciebie naskarzyłem:) Masz przewalone - mówię Ci one potrafia być okropne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 10.02.2009 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 juz na Ciebie naskarzyłem:) Masz przewalone - mówię Ci one potrafia być okropne Eeee to nieładnie skarżyć , w dodatku Paniom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidek82 10.02.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 po pierwsze dziękuje za odpowiedź w sprawie ścianki kolankowej - tak jak napisane zostało chodziło o wysokość z projektu po drugie siedzimy z mężem i czytamy dziennik budowy i nie możemy doczekać się kontynuacji... czyta się jak najlepszą książkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts