malka 16.06.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 czekam na post po kaszubsku, po hanysku nie robi na mnie wrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 17.06.2009 03:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Przecież napisałem .........początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.06.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 nie zdzierżyłam wierszyka ścianki - śliczności, schody też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 17.06.2009 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 A już miałem w pogotowiu tłumaczenie wierszyka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.06.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 O,o to cos dla mnie dawaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 18.06.2009 03:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Dziń dobry No to proszę Słowniczek afa – małpa bad - kąpiel badekapa – czepek kąpielowy badewana – wanna badycimer – łazienka bulkać – bulgotać burzyny - piana chalatać – narzekać ciepać machy – stroić miny czochanie - kąpanie dać sie do beku – rozpłakać się drap – szybko, prędko fuk – skok godka – opowiastka, historyjka gorko – gorąco gulik – kratka ściekowa gupielok – głupek hantuch – ręcznik Herrgott! - o rany!, o Boże! hic, hica – gorąco, upał hochgenuss - rozkosz Jezuryny! - okrzyk przestrachu kej – kiedy knif - sposób kokotek - kurek kons, konsek - trochę kopyrtek – wywrotka, przewrót kukać - zaglądać kunsztik – figura gimnastyczna mocka - wiele na imer – na zawsze oroz – nagle, naraz óły – krzywe nogi pitać – uciekać pod parzom – pod pachą polić – piec półrzitek - pośladek przoć – kochać rant – krawędź, brzeg robić lachy - rozśmieszać ruczbana – zjeżdżalnia ruła – rura, rurka smyndzić – kopcić szkyrtać - przekręcać szłapa – łapa, noga szranczek – szafka ształnować - kombinować ściebło - nieco wancki – pluskwy wic – żart wicman - żartowniś yntki – skok na głowę zatelo – dużo zawrzite – zamknięte zwyrtka - obrót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 18.06.2009 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 doberek Fenix wyspowiadaj się proszę co masz na kominie, jaka, fuga i ile kosztowało, bo dziś muszę zdecydować co ma być u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 18.06.2009 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Jestem w pracy i niewiele ci pomogę . Po prostu nie pamiętam tych nazw . Na kominie jest po kolei coś tam styropian ekstrudowany coś tam płytki klinkierowe - te grubsze - i fuga . Płytki powinni mieć próbki ułożone na ścianach w salonie . A fuge też miał do wyboru taki zestaw w próbkami tylko o szerokość się pytał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 18.06.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Jestem w pracy i niewiele ci pomogę . Po prostu nie pamiętam tych nazw . Na kominie jest po kolei coś tam styropian ekstrudowany coś tam płytki klinkierowe - te grubsze - i fuga . Płytki powinni mieć próbki ułożone na ścianach w salonie . A fuge też miał do wyboru taki zestaw w próbkami tylko o szerokość się pytał . pojadę do Klinkierbudu to mi coś doradzą ale właśnie się zastanawiam czy brać cegły klinkierowe czy tylko takie płytki do obkładania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 18.06.2009 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Zarówno majster jak i kierbud radzili żebyśmy zrobili kominy tak jak już napisałem wyżej . Płytki kupowaliśmy w Centrum Klinkieru w Katowicach . Nazwa Royal IG. - rozmiar 240*71*11 mm . Wychodziło 50 szt na metr kwadratowy . Fuga grafitowo - czarna na szerokośc 10 mm . Niestety zdjęc nie wkleje (ze sklepu) bo asortyment mają na pedeefach . Sorki że tak pózno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.06.2009 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Fenixiu - ja mam okienka z Yesta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 23.06.2009 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 A można jakieś szczególiki ? Znaczy 5 komorowe , czy z ciepłą szybą itd ? Jak współpraca z firmą ? Można się powołać na Ciebie negocjując upust ? p.s. lecimy do tesciów teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 23.06.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 dzień dobry przebrnęłam znów przez to co nastukaliście.... Fajny Marcinek z Wami zamieszkał mmmm z oknami nie pomogę ale widzę, że MAlka jak zawsze na posterunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.06.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 znaczy, ładne som 5 komorowe, na Vece, jedyne co bym zmieniła to system prowadnic w tarasówce (sępiłam się na dopłatę ) Współpraca z firmą (w Turzy) boska, gdyby wszyscy sprzedawcy (budowlańcy) mieli takie podejście budowa byłaby sielanką. Pani Kasia - superkompetencja. Parapety wew i zew też brałam u nich - wszystko z montażem Gdzies w komentach opisywałam perypetie z oknami, jak szef wszystkich szefów przyjechał kase mi oddac , bo jakaś korekta była Rabacik miałam bardzo ładny (i fure gadzetów z Veki - za ta pomyłkę z kasą ) chcesz pomacać (okna) zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 23.06.2009 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 No jasne że bym chciał , bo ja macant jestem . Tylko w tym tygodniu zdecydowanie odpada - po prostu za mało dni ma ten tydzień na to wszystko co nas czeka . Aha jest jeszcze jeden szkopuł - no będe trochę głupio wyglądał w tej masce . Bo wiesz ja tajnos agentos jezdem . Kto widzi moja twarz ten pada z wrażenia ..... na serce . Jak by tu to wykombinować ? Wiem małże pośle , podrzuce ją i się troszku na piechotkę przejdzie A o co chodzi z tym systemem prowadnic ? Bo my tarasowe mamy wielgachne (niestety) i będzie dwuskrzydłowe przesuwne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 23.06.2009 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 dzień dobry przebrnęłam znów przez to co nastukaliście.... Fajny Marcinek z Wami zamieszkał mmmm z oknami nie pomogę ale widzę, że MAlka jak zawsze na posterunku Oooo, witam w moich skromnych progach . Fajny to on jest ......jak śpi . No dobra troche marudze . Ale holenderka ma sen twardy jak kamień i to ja zawsze muszę wstać i obudzić ją , żeby się głodne dziecko najadło . Zapraszam częsciej . Bo jak tu nikogo nie ma , to sieje ferment i chaos w cudzych komentach potem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.06.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 No jasne że bym chciał , bo ja macant jestem . Tylko w tym tygodniu zdecydowanie odpada - po prostu za mało dni ma ten tydzień na to wszystko co nas czeka . Aha jest jeszcze jeden szkopuł - no będe trochę głupio wyglądał w tej masce . Bo wiesz ja tajnos agentos jezdem . Kto widzi moja twarz ten pada z wrażenia ..... na serce . Jak by tu to wykombinować ? Wiem małże pośle , podrzuce ją i się troszku na piechotkę przejdzie A o co chodzi z tym systemem prowadnic ? Bo my tarasowe mamy wielgachne (niestety) i będzie dwuskrzydłowe przesuwne . okna u mnie mam nadzieje zostana jeszcze trochę więc zdążysz Zapraszam z małżą - najwyżej sobie poparamy z wrażenia na swój widok i bedzie ubaw prowadnic to mają dwa roszaje 1 -taki co to mozna jednym palcem otworzyć i przesuwać, 2 -taki co to juz trzeba całej łapy użyć - ja kupiłam ten (2 tysie tańszy) ślubny mówi,ze różnice to on tylko w cenie widzi, mnie natomiast tamten wydawał się lżejszy w obsłudze. no i mają hs - ale pani Kasia jako tarasówkę odradziła (czytałam tez różne wypowiedzi na forumie - pizga, wieje itd - ale dobre opinie też) - wariatka okno za 13 tysi odradzała (a nie ukrywam - napalona jak pies byłam ) a okienko mamy 360 szerokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 23.06.2009 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 To nie moge małży przecznice wczesniej wystawić ? U nas mają robić pomiary jeszcze w tym tygodniu . No nie wiem kiedy się wcisną - kruca bomba , ni ma czasu , ni ma czasu . Ale tak na sto procent to jeszcze się nie zdecydowaliśmy (tak na 90%) . Zobaczymy co się wykluje po pomiarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.06.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 a skąd ten Yest jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 23.06.2009 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 YEST Sp. z o.o. 42-450 Łazy Turza, ul. 1-go Maja 4 woj. śląskie, pow. zawierciański tylko nie mów że twój to inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts