Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przypisy do Historii Szałasu ...

Fenix999

Recommended Posts

Wygląda na to , że często tak jest . Najpierw wszystko cacy a im dalej w las tym gorzej . Zobaczymy jak teraz będzie z następną ekipą :roll:

no to Was pocieszę :)

mam skopaną izolację poziomą i pionową fundamentów :) i żyje :p

no to kto mnie przelicytuje ? :wink:

ja :D nie miałam fundamentów wcale :lol: :lol:

eeee ja i Ty jesteśmy w identycznej sytuacji... Ty się nie liczysz :lol:

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no to Was pocieszę :)

mam skopaną izolację poziomą i pionową fundamentów :) i żyje :p

no to kto mnie przelicytuje ? :wink:

Noo tak , ale wy tam nie macie "ruchów górotworu" . 8)

no niby nie :roll:

ale teraz wywalanie ziemi i odkrywka fundamentów mnie czeka... plus nawierty w ścianach co 12 cm... fajnie?

pewnie, że fajnie :x

Fenixu - odkopalim stary fundament metr, po metrze, wybralim to co sie posypało i podlalim betonem.

dookoła domu (tak na 1-1,2 m głęboką i 60 cm szeroką )zrobili opaskę zbrojoną jak bunkier zaizolowana oczywiście - teraz trochę żałuję, ze nie 2xpapa ino jakaś membrana, czy inna folia tam poszła.

Fart jest taki, ze nie podciąga kapilarnie, bo my się prawie na pustyni pobudowalim .

ale jakby co sie niedobrego działo, to nawierty, pompka i ten sam cyrk co u Nitki.

Nitka, a Ty mi tu nie mów, że ja się nie licze - Ty to chociaaż masz kogo za dupę brać, a moi sprzedawcy se rączki pewnie umyją, bo my nie pomysleli , by w czasie rozbiórki ekspertyzy porobić, a teraz nie wiem czy ktoś się podejmie na podstawie li ino zdjęć i zeznań swadków.

dalim dupy :oops:

ale teraz wywalanie ziemi i odkrywka fundamentów mnie czeka... plus nawierty w ścianach co 12 cm... fajnie?

Czyli znowu http://smileys.smileycentral.com/cat/3/3_5_21.gif i pewnie zabawa w chowanego z developerami , chociaż sądząc po Twoich ostatnich wpisach w dzienniku, chyba już wolą to zakończyć i mieć problem z głowy .

Wszyscyśmy kilkakrotnie , pewnie, dali dupy na swojej budowie i pewnie słono - teraz czy w przyszłości - za to zapłacimy . Ponieważ nie każdy ma czas i chęci by się doktoryzować z budowlanki . Wychodzi się z założenia że fachowiec powinien dobrze wykonać swoją robotę . Ale tak to może kiedyś bywało , przed wojną , ale którą , prusko-francuską czy rusko-japońską ? :(

Czyli znowu http://smileys.smileycentral.com/cat/3/3_5_21.gif i pewnie zabawa w chowanego z developerami , chociaż sądząc po Twoich ostatnich wpisach w dzienniku, chyba już wolą to zakończyć i mieć problem z głowy .

ot i tu się mylisz.... moi developerzy robią co muszą... i liczą na to, że reszta im się upiecze :x

Fenixu - odkopalim stary fundament metr, po metrze, wybralim to co sie posypało i podlalim betonem.

dookoła domu (tak na 1-1,2 m głęboką i 60 cm szeroką )zrobili opaskę zbrojoną jak bunkier zaizolowana oczywiście - teraz trochę żałuję, ze nie 2xpapa ino jakaś membrana, czy inna folia tam poszła.

Fart jest taki, ze nie podciąga kapilarnie, bo my się prawie na pustyni pobudowalim .

ale jakby co sie niedobrego działo, to nawierty, pompka i ten sam cyrk co u Nitki.

Nitka, a Ty mi tu nie mów, że ja się nie licze - Ty to chociaaż masz kogo za dupę brać, a moi sprzedawcy se rączki pewnie umyją, bo my nie pomysleli , by w czasie rozbiórki ekspertyzy porobić, a teraz nie wiem czy ktoś się podejmie na podstawie li ino zdjęć i zeznań swadków.

nooo to Ty jestem PO tym co ja mam PRZED.... ciut się tego obawiam, ale ani myślę robić to z własnej kasy... zwłaszcza, że to kupa kasy :x

a skoro już o mamonie mowa.. możesz mi (pewnie na piva :) ) napisać ile Was to kosztowało? :roll:

ot i tu się mylisz.... moi developerzy robią co muszą... i liczą na to, że reszta im się upiecze :x

No i dlaczego Ty ich o wszystko co najgorsze podejrzewasz. :wink:

p.s. u mnie gradzik wielkości orzechów włoskich leci a u was też takie atrakcje ?

hm.... dlaczego ja ich o najgorsze podejrzewam.....

zaraz niech pomysle....

aaaa mam ... może dlatego, że w moim domu bez usterek są tylko kaloryfery :lol:

cześć Feniks

racz do nas przemówić :D

Jestem dzisiaj tylko w przelocie . Zaraz jedziemy do NFz-u wyrabiać "dyskietke" dla małego . Potem jade z małą do kina na Epokę III , potem spotkanie z pewnym panem na budofie ...

Dzień dobry wszystkim 8)

Epoka III jest kapitalna... byliśmy z Bakami w niedziele... świetnie się bawili :)