Fenix999 11.02.2009 04:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Witamy w klubie . Pewnie już zauważyliscie ,ale mimo to wkleje link cały poświęcony temu projektowi: http://forum.muratordom.pl/hermes,t59192-1500.htm?highlight=hermes Bo my to dopiero zaczynamy.A tam juz starzy wyjadacze , pobudowani i mieszkający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 15.02.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Witamy w klubie . Pewnie już zauważyliscie ,ale mimo to wkleje link cały poświęcony temu projektowi: http://forum.muratordom.pl/hermes,t59192-1500.htm?highlight=hermes Bo my to dopiero zaczynamy.A tam juz starzy wyjadacze , pobudowani i mieszkający. kurcze jak to fajnie jest jak można u kogoś podpatrzyć i podzielić się doświadczeniami na temat budowy tego samego projektu, zazdroszczę mojej chałupki to nikt nie buduje buuuuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 15.02.2009 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 kurcze jak to fajnie jest jak można u kogoś podpatrzyć i podzielić się doświadczeniami na temat budowy tego samego projektu, zazdroszczę mojej chałupki to nikt nie buduje buuuuuuu Niom , ale to ma swoje plusy i minusy . Każdy budujący ma swoje wizje i broni swoich rozwiązań do upadłego , jednocześnie negując pomysły innych . Człowiek potem głupieje z tego i juz sam nie wie co ma robic , czy zastosować to czy tamto . Ostatnio z tego powodu z prawdziwym obrzydzeniem patrze na "wymiane doswiadczeń" , nie zaglądałem tam przez ładnych parę dni , dzisiaj dopiero się przełamałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 15.02.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Niom , ale to ma swoje plusy i minusy . Każdy budujący ma swoje wizje i broni swoich rozwiązań do upadłego , jednocześnie negując pomysły innych . Człowiek potem głupieje z tego i juz sam nie wie co ma robic , czy zastosować to czy tamto . Ostatnio z tego powodu z prawdziwym obrzydzeniem patrze na "wymiane doswiadczeń" , nie zaglądałem tam przez ładnych parę dni , dzisiaj dopiero się przełamałem. Ostatnio też tam nie zaglądam, zauważyłam, że to raczej męski kawałek forum a i strasznie czasami się tam kłócą wolę poczytać dzienniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 15.02.2009 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Ostatnio też tam nie zaglądam, zauważyłam, że to raczej męski kawałek forum a i strasznie czasami się tam kłócą wolę poczytać dzienniki No niestety jak tylko chciałem się czegoś dowiedzieć konkretnie , to było to z góry skazane na porażkę. Na PRZYKŁAD TEMAT KOLEKTORÓW SŁONECZNYCH , WSZYSCY ROZTRZĄSAJĄ TAM PROBLEM OPŁACA SIĘ CZY NIE (kto kulfa capslock właczył) a mnie interesowało czy będe miał ciepłą wodę poza sezonem grzewczym. Eh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 15.02.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 z tymi solarami to ja tyż niestety Ci nie pomogę, bo zielona w tym temacie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 16.02.2009 04:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 z tymi solarami to ja tyż niestety Ci nie pomogę, bo zielona w tym temacie jestem No i właśnie o to chodzi . Człowiek chce się czegoś dowiedzieć a tu trafia w sam środek bitwy . Poniewaz na tym odcinku ulicy (przy naszej działce) , nie ma podciągniętego gazu, rozważamy piec na ekogroszek . Poza sezonem grzewczym, uruchamianie go tylko po to ,żeby podgrzac wodę uważam za marnotrawstwo . Rozważam alternatywy ,między innymi kolektory słoneczne . Kluczowa informacja dla mnie to czy same dają radę czy też potrzebują wswpomagacza w postaci dodatkowej grzałki . No ale te informacje, to w postaci sazcątkowej . Głownie tylko przeliczanie na kilowaty , kto za ile je kupił i po ilu dekadach mu się to zwróci....Po kilku stronach takich postów odechciewa się wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 19.02.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 WitamW temacie kolektorów wiele nie powiem, ale my planujemy zakładać właśnie ze względu na ta ciepłą wodę poza sezonem grzewczym. Szczegółów technicznych nie znam, ale popytam wieczorem męża. Jedno wiem napewno - znajomi mają całe lato gorąca wodę za darmo i są bardzo zadowoleni - woda jest naprawdę gorąca. Nie zastanawiałeś się nad zamówieniem ceramiki przez internet? W zaprzyjaźnonej hurtowni oferowali nam porotherm po 8 zł, a przez internet kupiliśmy po 5,57zł z transportem. Moim zdaniem warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 19.02.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Hej Kasia a już dostaliście ten towar i wszystko z nim OK to czy mogłabyś podać namiary na te zakupy internetowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 19.02.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 My juz mamy dom postawiony - towar był w porządku prosto z cegielni Wienerberga (czy jak to się pisze). Nie był to żaden pozagatunek. Firmę znalazłam na allegro - teraz nie mam linka. Popołudniu moge podać konkretnie namiary z faktury. Firma nazywa się GOSAT - poszukaj może cos znajdziesz - okolice Szczecina - chyba wyspa Wolin, ale nie pamiętam dokładnie. edit: znalazłam ich stronę - w budowie , ale dane teleadresowe są - możesz zadzwonic i popytać http://www.gosat.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 19.02.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Dodam jeszcze, ze płatność była po otrzymaniu towaru - nawet zaliczki nie wpłacałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 19.02.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Kasia, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 19.02.2009 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Witam W temacie kolektorów wiele nie powiem, ale my planujemy zakładać właśnie ze względu na ta ciepłą wodę poza sezonem grzewczym. Szczegółów technicznych nie znam, ale popytam wieczorem męża. Jedno wiem napewno - znajomi mają całe lato gorąca wodę za darmo i są bardzo zadowoleni - woda jest naprawdę gorąca. Nie zastanawiałeś się nad zamówieniem ceramiki przez internet? W zaprzyjaźnonej hurtowni oferowali nam porotherm po 8 zł, a przez internet kupiliśmy po 5,57zł z transportem. Moim zdaniem warto. Witam w moich skromnych progach Za wszelką pomoc , będziemy wdzięczni. Co do porothermu wienerberga to my właśnie wynegocjowaliśmy bardzo dobrą ceną . Moge zdradzić że to poniżej 5 zł z transportem. Chodzi oczywiscie o 30 , wiadomo że 25 i 11,5 są droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 19.02.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 hellooo a ja chciałam zapytać o zdrówko szanownej Małżonki i jej brzuszka a to specjalnie dla Niej http://img504.imageshack.us/img504/7145/p1090535wt3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 19.02.2009 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 hellooo a ja chciałam zapytać o zdrówko szanownej Małżonki i jej brzuszka Witam i również zdrowia życzę. Zdrówko u małżonki , na szczęscie już dopisuje . Ten uporczywy kaszel suchy sprzedała mnie , teraz ja się męcze . Maluszek rozwija się prawidłowo , powoli dojrzewają plany "reorganizacji" sypialni , czyli jak by tu jeszcze łóżeczko i inne meble tam wepchnąć ! Za pączusia pięknie dziękujemy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 19.02.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Witam i również zdrowia życzę. Dziękuję, przyda się bo katary nas męczą Za pączusia pięknie dziękujemy Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 25.02.2009 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Witam Ostatnio trochę się dzieje , więc rzadko zaznaczam tu swoją obecność . Ograniczam się do czytania dzienników i komentarzy moich szanownych gości . Ponieważ dominuje tematyka "wystrojowa" nie mam za wiele do powiedzenia . Moja połówka też se, tam coś kombinuje , ale niestety dla niej , zarezerwowałem sobie prawo do liberum veto w tych sprawach . Moje motto to "To nie ma wyglądać - to ma działać , lub być przyjazne człowiekowi" . pozdrawiam p.s. chyba zaczynam prątkować , angina rulez... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 25.02.2009 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Hejka widzę, że u Was to już bliżej jak dalej, fajnie a ja Ci mówię, że nie tylko ma działać ma też wyglądać zdrówka życzę i oczywiście dla podwójnej połówki też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 25.02.2009 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 http://emoty.blox.pl/resource/paluszkiem.gif oooo nieeee... Już raz ,dałem małży wolną ręke, przy kupnie sypialni . Najpierw tylko rosły koszty sypialni, potem okazało się , że kupiliśmy cieszący oko BUBEL użytkowy ! http://emoty.blox.pl/resource/dobani.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 27.02.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 a mnie interesowało czy będe miał ciepłą wodę poza sezonem grzewczym. Eh... ja nie rozumiem. Poza sezonem grzewczym czyli latem? No tak... po to sa kolektory ale bzdurą jest że będziesz ją miał tez zimą tylko i wyłacznie dzięki mocy kolektorów. Sąsiad ma kolektory i grzeja mu wodę od maja do wrzesnia - potem piec. Nie wiem czy odpowiedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts