Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przypisy do Historii Szałasu ...

Fenix999

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witamy w klubie .

Pewnie już zauważyliscie ,ale mimo to wkleje link cały poświęcony temu projektowi:

http://forum.muratordom.pl/hermes,t59192-1500.htm?highlight=hermes

Bo my to dopiero zaczynamy.A tam juz starzy wyjadacze , pobudowani i mieszkający.

kurcze jak to fajnie jest jak można u kogoś podpatrzyć i podzielić się doświadczeniami na temat budowy tego samego projektu, zazdroszczę

mojej chałupki to nikt nie buduje buuuuuuu

kurcze jak to fajnie jest jak można u kogoś podpatrzyć i podzielić się doświadczeniami na temat budowy tego samego projektu, zazdroszczę

mojej chałupki to nikt nie buduje buuuuuuu

Niom , ale to ma swoje plusy i minusy . Każdy budujący ma swoje wizje i broni swoich rozwiązań do upadłego , jednocześnie negując pomysły innych . Człowiek potem głupieje z tego i juz sam nie wie co ma robic , czy zastosować to czy tamto . Ostatnio z tego powodu z prawdziwym obrzydzeniem patrze na "wymiane doswiadczeń" , nie zaglądałem tam przez ładnych parę dni , dzisiaj dopiero się przełamałem. :-?

Niom , ale to ma swoje plusy i minusy . Każdy budujący ma swoje wizje i broni swoich rozwiązań do upadłego , jednocześnie negując pomysły innych . Człowiek potem głupieje z tego i juz sam nie wie co ma robic , czy zastosować to czy tamto . Ostatnio z tego powodu z prawdziwym obrzydzeniem patrze na "wymiane doswiadczeń" , nie zaglądałem tam przez ładnych parę dni , dzisiaj dopiero się przełamałem.

Ostatnio też tam nie zaglądam, zauważyłam, że to raczej męski kawałek forum :wink: a i strasznie czasami się tam kłócą :o wolę poczytać dzienniki :lol:

Ostatnio też tam nie zaglądam, zauważyłam, że to raczej męski kawałek forum :wink: a i strasznie czasami się tam kłócą :o wolę poczytać dzienniki :lol:

No niestety jak tylko chciałem się czegoś dowiedzieć konkretnie , to było to z góry skazane na porażkę.

Na PRZYKŁAD TEMAT KOLEKTORÓW SŁONECZNYCH , WSZYSCY ROZTRZĄSAJĄ TAM PROBLEM OPŁACA SIĘ CZY NIE (kto kulfa capslock właczył) a mnie interesowało czy będe miał ciepłą wodę poza sezonem grzewczym. Eh... :(

z tymi solarami to ja tyż niestety Ci nie pomogę, bo zielona w tym temacie jestem :roll:

No i właśnie o to chodzi . Człowiek chce się czegoś dowiedzieć a tu trafia w sam środek bitwy . Poniewaz na tym odcinku ulicy (przy naszej działce) , nie ma podciągniętego gazu, rozważamy piec na ekogroszek . Poza sezonem grzewczym, uruchamianie go tylko po to ,żeby podgrzac wodę uważam za marnotrawstwo . Rozważam alternatywy ,między innymi kolektory słoneczne . Kluczowa informacja dla mnie to czy same dają radę czy też potrzebują wswpomagacza w postaci dodatkowej grzałki . No ale te informacje, to w postaci sazcątkowej . Głownie tylko przeliczanie na kilowaty , kto za ile je kupił i po ilu dekadach mu się to zwróci....Po kilku stronach takich postów odechciewa się wszystkiego. :(

Witam

W temacie kolektorów wiele nie powiem, ale my planujemy zakładać właśnie ze względu na ta ciepłą wodę poza sezonem grzewczym. Szczegółów technicznych nie znam, ale popytam wieczorem męża.

Jedno wiem napewno - znajomi mają całe lato gorąca wodę za darmo i są bardzo zadowoleni - woda jest naprawdę gorąca.

Nie zastanawiałeś się nad zamówieniem ceramiki przez internet? W zaprzyjaźnonej hurtowni oferowali nam porotherm po 8 zł, a przez internet kupiliśmy po 5,57zł z transportem. Moim zdaniem warto.

My juz mamy dom postawiony - towar był w porządku prosto z cegielni Wienerberga (czy jak to się pisze). Nie był to żaden pozagatunek. Firmę znalazłam na allegro - teraz nie mam linka. Popołudniu moge podać konkretnie namiary z faktury. Firma nazywa się GOSAT - poszukaj może cos znajdziesz - okolice Szczecina - chyba wyspa Wolin, ale nie pamiętam dokładnie.

edit: znalazłam ich stronę - w budowie :(, ale dane teleadresowe są - możesz zadzwonic i popytać :)

http://www.gosat.pl/

Witam

W temacie kolektorów wiele nie powiem, ale my planujemy zakładać właśnie ze względu na ta ciepłą wodę poza sezonem grzewczym. Szczegółów technicznych nie znam, ale popytam wieczorem męża.

Jedno wiem napewno - znajomi mają całe lato gorąca wodę za darmo i są bardzo zadowoleni - woda jest naprawdę gorąca.

Nie zastanawiałeś się nad zamówieniem ceramiki przez internet? W zaprzyjaźnonej hurtowni oferowali nam porotherm po 8 zł, a przez internet kupiliśmy po 5,57zł z transportem. Moim zdaniem warto.

Witam w moich skromnych progach :D

Za wszelką pomoc , będziemy wdzięczni. Co do porothermu wienerberga to my właśnie wynegocjowaliśmy bardzo dobrą ceną . Moge zdradzić że to poniżej 5 zł z transportem. Chodzi oczywiscie o 30 , wiadomo że 25 i 11,5 są droższe. :)

hellooo

a ja chciałam zapytać o zdrówko szanownej Małżonki i jej brzuszka :D

:D

Witam i również zdrowia życzę. :D

Zdrówko u małżonki , na szczęscie już dopisuje . Ten uporczywy kaszel suchy sprzedała mnie , teraz ja się męcze . Maluszek rozwija się prawidłowo , powoli dojrzewają plany "reorganizacji" sypialni , czyli jak by tu jeszcze łóżeczko i inne meble tam wepchnąć ! :o

Za pączusia pięknie dziękujemy . :)

Witam

Ostatnio trochę się dzieje , więc rzadko zaznaczam tu swoją obecność . Ograniczam się do czytania dzienników i komentarzy moich szanownych gości . Ponieważ dominuje tematyka "wystrojowa" nie mam za wiele do powiedzenia .

Moja połówka też se, tam coś kombinuje , ale niestety dla niej , zarezerwowałem sobie prawo do liberum veto w tych sprawach .

Moje motto to "To nie ma wyglądać - to ma działać , lub być przyjazne człowiekowi" .

pozdrawiam

p.s. chyba zaczynam prątkować , angina rulez...

a mnie interesowało czy będe miał ciepłą wodę poza sezonem grzewczym. Eh... :(

ja nie rozumiem. Poza sezonem grzewczym czyli latem? No tak... po to sa kolektory ale bzdurą jest że będziesz ją miał tez zimą tylko i wyłacznie dzięki mocy kolektorów. Sąsiad ma kolektory i grzeja mu wodę od maja do wrzesnia - potem piec.

Nie wiem czy odpowiedziałem