Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przypisy do Historii Szałasu ...

Fenix999

Recommended Posts

Dzięki. Ciekawe, czy to zalezy od systemu rynnowego, czy każde tak mają? Ja mam chyba rynny Siba...

Ja mam marleya a to na zdjęciu to gamrat , wienc myślem że powinno to być.

takie coś znalazłam na stronnie Plannja Siba: http://www.plannja.com/upload/142.gif

nazwane "łącznikiem rynnowym", może to to? :roll:

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wychodzi na to że to rzeczywiście ta złączka . Moje rynny tutaj :

http://www.marley.com.pl/systemy-rynnowe-continental.html

ale szczegóły są tylko w pdf-ach.

o i rynny mamy takie same :lol:

cześc Fenix, gdzieś Ty był jak Cię nie było :o

Hmmm właściwie to nawet z poziomu gruntu to trudno je przeoczyć . Ale akurat na te strone domu rzadko chodzimy i zaglądamy , więc dopóki nie zaczeło cieć to - wstyd się przyznać - nie zauważylyśmy braku złączki w tym miejscu.

U nas górale po zrobieniu dachu szlauchem lali wodę w rynny żeby sprawdzić czy nie ma przecieków :( .

A wylewki może zdążysz zrobić,sprawdzałam pogodw długoterminową i do stycznia ma być fajna pogoda,dopiero luty i marzec ma być trochę mroźniej :x

Hmmm właściwie to nawet z poziomu gruntu to trudno je przeoczyć . Ale akurat na te strone domu rzadko chodzimy i zaglądamy , więc dopóki nie zaczeło cieć to - wstyd się przyznać - nie zauważylyśmy braku złączki w tym miejscu.

czy są, to zauważę (i wydaje mi się, że widziałam). Mimo to cieknie bardzo - chyba trzeba sprawdzić, czy prawidłowo zamontowane? :roll:

Końcowki rynny w środku powinny się stykać, jak mnemam?

Cześć Fenix ...

... gdzieś w swoim dzienniku napisałeś, że wszyscy chcą foty ... a mniej tekstu ...

... a mnie się tekst bardziej podoba niż foty ... (co wcale nie oznacza, że dom budujesz jakiś nieładny)

... chociaż czasami pewnych sformułowań z tego "gwarowego" tekstu za cholerę nie kumam ... :oops: :D

Pozdrawiam ...