sure 22.11.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Dzięki. Ciekawe, czy to zalezy od systemu rynnowego, czy każde tak mają? Ja mam chyba rynny Siba... Ja mam marleya a to na zdjęciu to gamrat , wienc myślem że powinno to być. takie coś znalazłam na stronnie Plannja Siba: http://www.plannja.com/upload/142.gif nazwane "łącznikiem rynnowym", może to to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 22.11.2009 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Podobne , podobne . Tylko zastanawia mnie te jakby dodatkowe ramię . Jakiś fikuśny system montażu w tych rynnach jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 22.11.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Podobne , podobne . Tylko zastanawia mnie te jakby dodatkowe ramię . Jakiś fikuśny system montażu w tych rynnach jest ? Nie wiem. Tu sa wszystkie: http://www.plannja.com/templates/PageW____2900.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 22.11.2009 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Wychodzi na to że to rzeczywiście ta złączka . Moje rynny tutaj : http://www.marley.com.pl/systemy-rynnowe-continental.html ale szczegóły są tylko w pdf-ach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 22.11.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Wyglądają porządnie. A ja chyba się wdrapię na drabinę, zeby obejrzeć, czy mam w rynnach te złąćzki!.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 22.11.2009 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Hmmm właściwie to nawet z poziomu gruntu to trudno je przeoczyć . Ale akurat na te strone domu rzadko chodzimy i zaglądamy , więc dopóki nie zaczeło cieć to - wstyd się przyznać - nie zauważylyśmy braku złączki w tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 22.11.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Wyglądają porządnie. A ja chyba się wdrapię na drabinę, zeby obejrzeć, czy mam w rynnach te złąćzki!.. ja małża wysłałam na rekonesans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.11.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Wychodzi na to że to rzeczywiście ta złączka . Moje rynny tutaj : http://www.marley.com.pl/systemy-rynnowe-continental.html ale szczegóły są tylko w pdf-ach. o i rynny mamy takie same cześc Fenix, gdzieś Ty był jak Cię nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 22.11.2009 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 W domu . Urlop przeca terozki mom . Całe dwa tydnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 22.11.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Hmmm właściwie to nawet z poziomu gruntu to trudno je przeoczyć . Ale akurat na te strone domu rzadko chodzimy i zaglądamy , więc dopóki nie zaczeło cieć to - wstyd się przyznać - nie zauważylyśmy braku złączki w tym miejscu. U nas górale po zrobieniu dachu szlauchem lali wodę w rynny żeby sprawdzić czy nie ma przecieków . A wylewki może zdążysz zrobić,sprawdzałam pogodw długoterminową i do stycznia ma być fajna pogoda,dopiero luty i marzec ma być trochę mroźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 22.11.2009 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 U nas nie musieli lać szlauchem bo lało w międzyczasie parę razy . Ale dopiero wichurka wykazała pewne braki. Z wylewkami właśnie wszystko zależy od pogody . Której nikt nie przewidzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 22.11.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Hmmm właściwie to nawet z poziomu gruntu to trudno je przeoczyć . Ale akurat na te strone domu rzadko chodzimy i zaglądamy , więc dopóki nie zaczeło cieć to - wstyd się przyznać - nie zauważylyśmy braku złączki w tym miejscu. czy są, to zauważę (i wydaje mi się, że widziałam). Mimo to cieknie bardzo - chyba trzeba sprawdzić, czy prawidłowo zamontowane? Końcowki rynny w środku powinny się stykać, jak mnemam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 22.11.2009 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 No własnie nie powinny . Ja mam nawet zaznaczone na złączce miejsca do których te końcówki mogą dochodzić . W środku jest parę centymetrów luzu żeby sobie rynienki pracowały w jedną lub druga stronę , podczas huraganu na ten przykład (chyba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 22.11.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 to nie mam pomysłu, muszę zobaczyć na własne oczy, jak to jest zrobione, z tego rysunku nie wynika, jak powinno być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.11.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 szukam w swoich zdjęciał połączeń rynny, ale nie mam takiego zbliżenia.Jeśli bardzo Wam zależy skoczę jutro na budowę i obfotografuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 22.11.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Moje rynny są innego systemu, pewnie się różni. W ich materialach wyczytałam, ze dylatacja między końcówkami rynien w złączze to 2-4mm. Można też łączyc trradycyjnie, wsuwając jedną rynnę w drugą i uszczelniając silikonem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 22.11.2009 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Niestety wszystkie interesujące szczegóły są od strony ściany domu więc po zamontowaniu na zdjęciu nic interesującego się nie zobaczy w moim przypadku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 23.11.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Cześć Fenix ... ... gdzieś w swoim dzienniku napisałeś, że wszyscy chcą foty ... a mniej tekstu ... ... a mnie się tekst bardziej podoba niż foty ... (co wcale nie oznacza, że dom budujesz jakiś nieładny) ... chociaż czasami pewnych sformułowań z tego "gwarowego" tekstu za cholerę nie kumam ... Pozdrawiam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 23.11.2009 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Witam w moich skromnych i zimnych (bez co) progach . No i kolejny dzienniczek do przeczytania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 23.11.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Fachowcy od rynnownictwa i dekarstwa (znaczy ci, co u siebie już montowali), możecie rzucić okiem tutaj, pliiis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts