Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przypisy do Historii Szałasu ...

Fenix999

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja nie umiem prościej

czy ławy są w ziemi czy na ziemi?

Czy ciebie przypadkiem o okopy nie chodzi ?

Szalunek został postawiony na warstwie wypoziomowanego piasku . Bo w naszym przypadku , tak jest prościej , szybciej i dokładniej . Tak mi mówią ludzie z kilkudziesięcioletnim doświadczeniem w budownictwie (KirBud i InBud). Dlaczego miałbym im nie wierzyć? Na tak przygotowane podłoże , wylano beton C12/15 . Dzisiaj robią zbrojenie (no dwie warstwy papy tam jeszcze położyli) .

Howgh

Początkowo byłem przerażony dwoma rzeczami . Tempem ich pracy (bo jak na razie na jakość nie moge narzekać) i szybkością z jaką znikała gotówka. :o

Aktualnie jestem nieco spokojniejszy , bo ze względu na pogodę , nic sie nie dzieje.

Jesli to jest ten łatwiejszy i mniej stresujący etap , to chyba powinienem przestać odwiedzać budowę przy wykończeniówce. :( A już w ogóle nie powinno mnie tam być kiedy zajeżdzają tam co poniektórzy kierowcy z materiałem. Mógłbym mieć napad pomroczności i odzyskać świadomość z ręcyma zaciśniętymi na czyjeś szyji. :evil:

Początkowo byłem przerażony dwoma rzeczami . Tempem ich pracy (bo jak na razie na jakość nie moge narzekać) i szybkością z jaką znikała gotówka.

Aktualnie jestem nieco spokojniejszy , bo ze względu na pogodę , nic sie nie dzieje.

Jesli to jest ten łatwiejszy i mniej stresujący etap , to chyba powinienem przestać odwiedzać budowę przy wykończeniówce. A już w ogóle nie powinno mnie tam być kiedy zajeżdzają tam co poniektórzy kierowcy z materiałem. Mógłbym mieć napad pomroczności i odzyskać świadomość z ręcyma zaciśniętymi na czyjeś szyji.

weź Ty mnie nie strasz, ja mam naprawdę nadzieję, że SSO pójdzie bez większych kłopotów, a co do gotówki to wiem że zawsze będzie jej za mało :roll:

weź Ty mnie nie strasz, ja mam naprawdę nadzieję, że SSO pójdzie bez większych kłopotów, a co do gotówki to wiem że zawsze będzie jej za mało :roll:

Gwoli wyjaśnienia , tempa prac na plus , robili tak długo aż skończyli jakis etap . Dziennie meldowali sie o siódmej lub nawet przed na budowie . Bałem się dlatego, że jeśliby była super pogoda cały czas , to bym kredytu nie zdążył wziąśc a oni by już skończyli i kasa gościu kasa a tu.... debecik. :(

No dobra troche przerysowuje.

Natomiast kierowcy to inna kategoria. Normalnie czasami mom ich w robocie pełno rzyć . No to mi jeszcze takie ynteligenty (maja to szczęście że jestem w tym czasie w pracy) podjezdzają na budowa i jeszcze śmieją dziób otworzyć że coś im nie pasuje.

Przykład :

Ustalamy z hurtownikiem że zbrojenie przywiozą . Kierowca dostał namiary i nasze telefony . Miał zadzwonić przynajmniej godzinę przed wyjazdem , żebyśmy zdążyli miejsce na placu zrobić i bramy pootwierać . Co nasz yntelygent robi. Dzwoni do mojej żony . Jo jest tam a tam co jo mom zrobić . Po pierwsze nie jest tam kaj pan mioł być , po drugie mioł pan dzwonic wcześniej . Mioł duuuże szczęscie że nie zadzwonił do mnie , bo na dzień dobry usłyszał by ode mnie wiąche.

Ale ja jestem podobno przewrażliwiony i łokropicznie pyskaty.

Fenix999

Gwoli wyjaśnienia , tempa prac na plus , robili tak długo aż skończyli jakis etap . Dziennie meldowali sie o siódmej lub nawet przed na budowie . Bałem się dlatego, że jeśliby była super pogoda cały czas , to bym kredytu nie zdążył wziąśc a oni by już skończyli i kasa gościu kasa a tu.... debecik.

No dobra troche przerysowuje.

Natomiast kierowcy to inna kategoria. Normalnie czasami mom ich w robocie pełno rzyć . No to mi jeszcze takie ynteligenty (maja to szczęście że jestem w tym czasie w pracy) podjezdzają na budowa i jeszcze śmieją dziób otworzyć że coś im nie pasuje.

Przykład :

Ustalamy z hurtownikiem że zbrojenie przywiozą . Kierowca dostał namiary i nasze telefony . Miał zadzwonić przynajmniej godzinę przed wyjazdem , żebyśmy zdążyli miejsce na placu zrobić i bramy pootwierać . Co nasz yntelygent robi. Dzwoni do mojej żony . Jo jest tam a tam co jo mom zrobić . Po pierwsze nie jest tam kaj pan mioł być , po drugie mioł pan dzwonic wcześniej . Mioł duuuże szczęscie że nie zadzwonił do mnie , bo na dzień dobry usłyszał by ode mnie wiąche.

Ale ja jestem podobno przewrażliwiony i łokropicznie pyskaty.

nooormalnie strach się bać :wink: :lol: :lol: :lol:

ja tam darłem mordę na wszystkich co robili nie tak jak trzeba ale dostawy miałem piekne i zaanonsowane odpowiednio wczesnie. Fenek - dla mnie SSO było największym koszmarem bo mój wykonawca to dupek. Kiedy przyszło do robót w środku odetchnałem - naprawdę. SSO wspominam duzo gorzej niż to co się dzieje teraz

ja tam darłem mordę na wszystkich co robili nie tak jak trzeba ale dostawy miałem piekne i zaanonsowane odpowiednio wczesnie. Fenek - dla mnie SSO było największym koszmarem bo mój wykonawca to dupek. Kiedy przyszło do robót w środku odetchnałem - naprawdę. SSO wspominam duzo gorzej niż to co się dzieje teraz

Mnie to teraz najbardziej stresuje ..... kredyt ! Marże rosną z tygodnia na tydzień . Maaaassaaaaaaaaaakkkkrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa to jest jakaś . Chyba zaczne jednorękiego szarpać za kikut. A nuż się uda , albo loere jakieś...... fantowe . :(