Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przypisy do Historii Szałasu ...

Fenix999

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mnie to teraz najbardziej stresuje ..... kredyt ! Marże rosną z tygodnia na tydzień

- olej - i tak musisz przystac na ich warunki albo nie dostaniesz kredytu. Pociesz się tym, że jak bierzesz we frankach to wexmiesz po dobrym kursie a za jakiś czas jego cena spadnie - mam swego prywatnego finansistę który uważa że zrobiłem interes zycia - wypłaty po wysokim kursie, spłata po niskim. Bierz co dają i ile dają a na marżę i tak nie masz wpływu

Bierz co dają i ile dają a na marżę i tak nie masz wpływu

Niom , dzisiaj czytałem w wybiórczej (tzn kreciłem sie po empiku i tak se na chwile przystanołem przy dziennikach) że niektóre banki juz wzywaja klientów w celu renegocjacji umówy czytaj podniesienia marży . Na ten przykład polbank tak robi a reszta na razie obserwuje , ale bacznie . Podobno PKO BP już zaczyna się uważniej przyglądać swoim klientom . Zresztą PKO BP chyba ostatnio osrało , że się tak wyrażę , ich nowy taryfikator cen i opłat , to jak dla mnie klasyczny przykład postrzału we własne pazerne kolano.

• 2 weeks później...

wiesz co? nie chcę Cię załamywać ale zajechałem dziś na swoją budowę, popatrzyłem na zamontowany na ścianie kotłowni komputer od kolektorów słonecznych, popatrzyłem na odpływ w garażu na wytynkowany dom, na rurki do podłogówki i zapłakałem gorzko bo obliczam, że jestem gdzieś mniej więcej w połowie drogi do domu.

W tym samym czasie zadzwonił kolega i mówi: no Dandi, na jutro mam zamówioną gruchę i będą mi lać fundamenty bo ławy podeschły. W tym momencie zarechotałem szatańsko podobnie jak rechoczę kiedy czytam Twój dziennik 8)

Tak mnie zwabiły słowa

budowlańcy robią ciągłe postępy... w świnieniu mi na działce

i jak małża Twa naprawdę będzie gromy rzucać - pokaż obrazki z mojego dziennika - to u Was zapewne jest błyski i ład :D

a tak w ogóle - to witam sasiadów :D

Bry :D

Chłopcy optymizmu proszę trochę więcej :D

łatwo mi mówić bo jeszcze nie zaczęłam

Kochana, ja robię krok do przodu i trzy do tyłu, a jednak geba mi sie cieszy

no jakaś nienormalna chyba jestem :oops:

Dobry :D

zastanawiam się tylko - jak długo tak się da

W Twoim przypadku długo - Ty jesteś wyjątkowo optymistycznie nastawiona czaegoś

ale dobrej myśli jestem Wiosnę mamy, czyż nie

a no

pasie, jak nie zaczęłaś to nie zaczynaj - mówię Ci, kup gotowy

Malka to zaiste świętą cierpliwością obdarzona :p

Dandi ja lubię wyzwania :D

A tak poza tym to Dzień Dobry dzisiaj wszystkim (mam nadzieję że dobry, wszak gorączka przedświąteczna tuz za progiem). :)

Co do budowy , teraz już wiem że pewne etapy budowy zostały przeze mnie poważnie niedoszacowane . Ta pula ,cały czas rośnie i to jest przerażające .

Zreszta nasz kochany dostawca też się troche do tego przyłożył przy wycenie (dużo w tym mojej winy , że tego dokładnie nie sprawdziłem , co oni tam powyliczali- za to nalezy sie solidny kop w dupe, ale samemu mi trudno - lmoże ktos pomoże ?). Ostatnio okozało się ,że w tym całym ustrojstwie kominowym, co leży na placu brak pustaków wentylacyjnych (sprawdzałem tylko zgodność z fakturą - i znowu się kop należy) ! Nastepna sprawa która wyszła , hurtownik w wycenie radośnie pominał nadproża (no dobra , mea culpa , mea maxima culpa - ale juz bez kopania , dobra ?!).

Widać jeszcze patrze na to wszystko zbyt różowo i to jest gruby błąd.

Ja się chyba do tego nie nadaje i zwale wszystko na szanowną małżę , kobiety i tak dłużej od nas żyją ( a mnie tylko siwków na skroniach przybywa).

pasie, jak nie zaczęłaś to nie zaczynaj - mówię Ci, kup gotowy 8)

Pasie,nie słuchaj, to stary dywersant jest.

Kupisz na rynku pierwotnym - wylądujesz jak Nitu, kupisz na wtórnym , bedziesz miała to co ja - czy tak czy tak - będziesz budować.

Feniks - jestem sąsiadka zza miedzy, do RS mam jednak spory kawałek :-?