Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przypisy do Historii Szałasu ...

Fenix999

Recommended Posts

półpaśca mieć nie bedziesz, ospę najwyżej :-?

W moim wieku ? Podobno takie stare dziady jak ja , juz sie nie łapią na ospę , tylko na to drugie paskudztwo. 8)

ale co by chwycić to drugie paskudztwo to najpierw trzeba to pierwsze przejść :lol: :lol:

z dwojga złego ospa lepsza -swędzi nie boli.

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

półpaśca mieć nie bedziesz, ospę najwyżej

W moim wieku ? Podobno takie stare dziady jak ja , juz sie nie łapią na ospę , tylko na to drugie paskudztwo.

a i tu Cię rozczaruję :roll: mój brat przechodził osę w wieku 34 lat i cięzko baaardzo ją przechodził, mam nadzieję, że Cię jednak nie dopadnie :lol:

Też mnie straszycie ? Stresa będe miał ! Juz teraz mam irracjonalne uczucie , że mnie wszystko swędzi - to się nazywa autosugestia ! :wink:

to się "fachowo" histeria nazywa :lol: :wink:

Miłego , słonecznego dnia zyczę - bez wysypki :D

ja nigdy nie robiłem tajemnicy z tego, że jestem głupi ale co mnie nerwów kosztuje przetrawienie gwary śląskiej w Twoim dzienniku to sora

No wez nie przesadzej . Jako gwara , chyba wtręty gwarowe. Nawet jo mom pewne kłopoty ze zrozumieniem prawdziwy gwary (znaczy co poniektórych wyrażen nie znom ).

Zresztą zawsze możesz zajrzeć tu :

http://www.republikasilesia.com/RS/slownik/

albo tu:

http://www.isibrno.cz/~malczyk/slownik.htm

:wink:

Mój sąsiad zza miedzy jest na podobnym etapie. Jakżesz mnie te jego postepy wkurzają - przyjezdżam na budowę - u mnie bez zmian, bo przy tynkach na końcówce roboty nie widać, a u niego z godziny na godzinę taaakie przemiany :)

Z łezką w oku przypominam sobie jak mnie kazda nowowymurowana cegła cieszyła :)

My też troche sprzątamy , ale bez przesady i tak nam to zdążą zaświnić jeszcze z pieć razy . Po ostatnim sprzątaniu jesteśmy pełni podziwu dla inwencji murorzy w znajdowaniu zakamarków w kere można upchnąć paczki po papierosach i pochować puste butelki plastikowe po napojach .

Ja juz się nie dziwie że im drutu wiązałkowego zabrakło , bo walał się dosłownie wszędzie .

Ponieważ zazębiają sie nam dwa zdarzenia , staramy sie dzielić czas na obie . Tu się rozglądamy za oknami , tu za wózkami i łóżeczkami . :)

moje sprzatanie to zajmie tyle samo czasu co budowa, ale jak sprzedam butelki po piwie, tejekipy która (ponoć nie piła nigdy alkoholu w pracy_) - to se pierdyknę deskę dębowa na taras :wink:

a śmieciory miałam nawet w kominie systemowym - na szczęście jeszcze w kawałkach...a kanapki panów same wyszły z socjalnego :evil:

Większych syfiarzy nie znam :evil: