jaro71 26.11.2008 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 To jeszcze nie wszystko. Jutro o sprawie napisze Wyborcza. Okazuje się, że betoniarnia to dopiero początek. Ten człowiek zamierza budować UBOJNIĘ DROBIU!!! Szczegóły tu: http://miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255,5994688,Hochel_planuje_ubojnie__na_razie_betonuje.html ALE JAZDA!!! Stary tak trzymaj, nie daj się badylarzom co mają wszystkich dookoła w d... za łapówy robią co chcą. Koniecznie informuj na bieżąco! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajd8008 26.11.2008 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 ALE JAZDA!!! Stary tak trzymaj, nie daj się badylarzom co mają wszystkich dookoła w d... za łapówy robią co chcą. Koniecznie informuj na bieżąco! Teraz zaczynam się trochę obawiać. Podobno koleś jest zdolny do wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 26.11.2008 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 ALE JAZDA!!! Stary tak trzymaj, nie daj się badylarzom co mają wszystkich dookoła w d... za łapówy robią co chcą. Koniecznie informuj na bieżąco! Teraz zaczynam się trochę obawiać. Podobno koleś jest zdolny do wszystkiego Nie ujawniaj się (jeśli to możliwe). Grzecznie się kłaniaj. Zacznie pytać - udawaj że nie wiesz o co chodzi. I do przodu! Swoje rób! Sposobem dziada! Oj, nakręciłem się trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 26.11.2008 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Sledze temat i stwierdzam że na pierwszy rzut oka widać zapchane kieszenie urzędników, którzy sami siebie oszukują.Zwykle tak jest ze wpływowi ludzie mogą więcej niż inni.Przeciętnemu zjadaczowi chleba, to dowalić kary, grzywny a najlepiej zamknąć za kratki.Prawda jest taka, kto ma kase ten ma władze.Szerze życze powodzenia z walką z tym incydentem.Jeśli mamy jakieś prawo budowlany itd, niech obowiązuje wszystkich zarówno.Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 26.11.2008 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Kur.w.a mać ale jazda, jak trezba będzie przyjedziemy z forum z kosami , jeden za wszystkich wszyscy za jednego . pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajd8008 27.11.2008 00:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Dzięki za słowa otuchy. Nie będzie lekko, ale nie odpuszczę. Jeszcze mam parę asów w rękawie, na razie sprawą zainteresowałem nadzór budowlany, gminę, starostwo, inspektorat ochrony środowiska... A mam jeszcze parę pomysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1978 27.11.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 NIe wiem czy ci pomoze ale u mnie pomiedzy domkami jednorodzinnymi deweloper chcial wybudowac apartamentowiec. Nikt z sosiadow nic nie wiedzial bo cwaniak wytyczył droge do okoła działki i nie zawaidamial nikogo o niczym. Sprawa sie sypneła jak zaczeli przychodzic klienci i pytac sasiadów gdzie tu bedzie stał ten apartamentowiec. Dodam ze deweloper miał juz prawomocne pozwolenia na wszystko i teoretycnie mógł zaczynac budowe. Z tego co wiem sasiedzi zrobili tak: - zawiadomili TV(jakos dziwni urzednicy są przed kamerami ) - prasa - zawiadomili prokurature (apartamentowiec miał powstac na miejscu starego dworku który jak sie okazało jest wpisany do rejestru zabytków) - wydział architektury itd. I ku mojemu zdziwieniu wojewada (chyba ??) anulował WSZYSTKIE wydane pozwolenia i deweloper wrócil do punktu wyjscia. Wiec na razie 1:0 dla nas Jak to sie skonczy czas pokaze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 27.11.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Szok!!! Urzędy i Instytucje swoja drogą a Ty pędz do uwagi.Trzeba to rozdmuchać na maxa. Życze cierpliwości i powodzenia.Informuj jak sprawy sie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 27.11.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 cyatata z artykułu: "To jest tylko betoniarnia, a na taką nie trzeba mieć zezwolenia budowlanego ani zgłoszenia - mówi. " to jest niezły szok - czyli w każdym momencie sąsiad może postawić mi za płotem betoniarnię wraz z jej wszystkimi atrakcjami jak wielgachne samochodyz cementem i kruszywem oraz gruszki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajd8008 27.11.2008 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 cyatata z artykułu: "To jest tylko betoniarnia, a na taką nie trzeba mieć zezwolenia budowlanego ani zgłoszenia - mówi. " to jest niezły szok - czyli w każdym momencie sąsiad może postawić mi za płotem betoniarnię wraz z jej wszystkimi atrakcjami jak wielgachne samochodyz cementem i kruszywem oraz gruszki ? Teoretycznie nie może. Ale jak jest w rzeczywistości - na tym przykładzie widać najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 27.11.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Sęk w tym, że i teoretycznie i praktycznie może - pod warunkiem, ze ma prawomocne PnB - zgodne z wcześniej wydanymi WZ.Natomiast szczytem bezczelności i poczucia bezkarności jest fakt PUBLICZNEGO stwierdzenia, że betoniarnia będzie zaopatrywała innych - bo to już nie jest zgodne z obowiązującym prawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajd8008 27.11.2008 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Sęk w tym, że i teoretycznie i praktycznie może - pod warunkiem, ze ma prawomocne PnB - zgodne z wcześniej wydanymi WZ. Natomiast szczytem bezczelności i poczucia bezkarności jest fakt PUBLICZNEGO stwierdzenia, że betoniarnia będzie zaopatrywała innych - bo to już nie jest zgodne z obowiązującym prawem. W artykule jest napisane, że wystąpił o nowe warunki zabudowy. Z tego wynika, że nie może mieć PNB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 27.11.2008 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Sledze temat i stwierdzam że na pierwszy rzut oka widać zapchane kieszenie urzędników, którzy sami siebie oszukują...! Toż to aż w oczy kole! I nie jest to bynajmniej sprawa bombonierki dla Pani Jadzi - tu się na pewno większe lody kręci ale nie załamuj się - wszak w Gazecie napisane jak byk: ...Po co więc stoją trzy silosy na beton? - To dla naszych potrzeb, może gmina będzie potrzebować betonu - tłumaczy. Dodaje, że nowy zakład, jeśli powstanie, da zatrudnienie okolicznym mieszkańcom... widzisz? i beton będziesz mieć pod ręką zamiast latać i szukać, i do pracy blisko jakby coś... masakra - informuj na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 27.11.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Pisz gdzie się da nie czekaj ze możne jak jedna czy dwie gazety napiszą to się to uspokoi bo prace im bardziej będą posunięte tym trudniej będzie je przerwać!Napisz do rożnych stacji telewizyjnych, jak już to pójdzie w TV to dopiero wtedy może ktoś tym się zajmie porządnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajd8008 27.11.2008 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Pisz gdzie się da nie czekaj ze możne jak jedna czy dwie gazety napiszą to się to uspokoi bo prace im bardziej będą posunięte tym trudniej będzie je przerwać! Napisz do rożnych stacji telewizyjnych, jak już to pójdzie w TV to dopiero wtedy może ktoś tym się zajmie porządnie. Zobaczymy, co odpowie nadzór budowlany. Telewizja chętnie się zajmie takim tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.11.2008 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 O kur.. zazwyczj dość elokwentna jestem, ale teraz żuchwa mi opadła i utrąciła palec u stopy... prawo ?? - gówno, a nie prawo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajd8008 18.12.2008 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Jest dalszy ciąg sprawy: Okazuje się, że po mojej interwencji właściciel działki dokonał zgłoszenia budowy węzła betoniarskiego do starostwa, starostwo wniosło sprzeciw, uzasadniając że musi wystąpić o pozwolenie na budowę. PINB dokonał kontroli, podczas której stwierdził, że węzeł betoniarski jest zainstalowany, ale nie funkcjonuje, a jego właściciel stwierdził, że węzeł postawił tymczasowo, na okres 120 dni i po tym czasie zamierza go przenieść na inną działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 18.12.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 moim zdaniem facet "smaruje" gdzie może i liczę ze mu to wyjdzie bokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawciupag 18.12.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 oby hu...i się nóżka podwinęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajd8008 18.12.2008 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 moim zdaniem facet "smaruje" gdzie może i liczę ze mu to wyjdzie bokiem. Ja też na to liczę, właśnie piszę do PINB wniosek o wydanie nakazu rozbiórki. Najlepsze jest to, że zgłoszenie do starostwa złożył na początku grudnia, jak cała betoniarnia już stała, a jako datę rozpoczęcia prac wpisał 18 grudnia. To dzisiaj - betoniarnia jest już gotowa, wywieszona jest nawet reklama na silosach, a tymczasem w protokole zeznał, że będzie robił beton na własne potrzeby. To po co ta reklama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts