edde 03.12.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 4 bk jest promieniotwórczy a ceramika nie nawet nie wiesz, jak sie mylisz .... powtarzasz bzdety nawet nie raczac zajrzec do internetu i sprawdzic jak jest w rzeczywistosci, czy móglbyś jaśniej, myli się bo: 1) robi sobie jaja ze swojej wypowiedzi o czym swiadczy szerki uśmiech na końcu? 2) bk jest promieniotwórczy a ceramika nie (mając na uwadze emotikon)? 3) ceramika jest promieniotwórcza a bk nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 04.12.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 4 bk jest promieniotwórczy a ceramika nie nawet nie wiesz, jak sie mylisz .... powtarzasz bzdety nawet nie raczac zajrzec do internetu i sprawdzic jak jest w rzeczywistosci, czy móglbyś jaśniej, myli się bo: 1) robi sobie jaja ze swojej wypowiedzi o czym swiadczy szerki uśmiech na końcu? 2) bk jest promieniotwórczy a ceramika nie (mając na uwadze emotikon)? 3) ceramika jest promieniotwórcza a bk nie? Nawet zażartowac nie można. Zwolennicy ceramiki przekonują, że bk jest bardziej promieniotwórczy. Z tym, że ceramika jest wypalana z gliny, która również jest promieniotwórcza. Żwir zawiera radon-promieniotwórczy. Kuchenka mikrofalowa, komórka równiez promieniuję. Tak naprawde wszystko promieniuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 04.12.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 4 bk jest promieniotwórczy a ceramika nie nawet nie wiesz, jak sie mylisz .... powtarzasz bzdety nawet nie raczac zajrzec do internetu i sprawdzic jak jest w rzeczywistosci, To był żart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 04.12.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Zbudowałem dom z ceramiki - ściany zewnętrzne, suporex - ścianki działowe. Dwa spostrzeżenia: 1. Ceramika: Wycinanie otworów pod puszki elektryczne - tragedia ! potrafi się odłupywać w nieprzewidywalny sposób, wbicie gwoździa to cud. Niektóre pustaki są przepalone chyba, robienie w tych pustakach otworu wiertarką z udarem potrafi rozgrzać wiertło do czerwoności. 2. Suporex: Idealny materiał rzeźbiarski, wszystko można wywiercić, wyfrezować, wbić gwoździe, wydaje się - ideał. A jeden chłopak z ekipy budowlanej opowiedział mi, jak okradli jego brata. Miał dom z suporexu, złodzieje wycieli otwór obok drzwi wejściowych w parę minut. Poza tym zauważyłem u siebie, że niektóre bloczki nie trzymają się zaprawy i są luźne. A kolega konstruktor z wieloletnim doświadczeniem namawiał mnie na silkę. Następny dom wybuduję z silki Pozdrawiam Wbić gwożdzia w pustak to faktycznie cud !!!! bo to nie jest drewno A pro po wiercenia i rozgrzania wiertła do czerwoności , to może czas kupić jakieś lepsze wieryła bo chinskie komplet 10 wierteł za 1,5 zł to się nie nadają do niczego . Wiercenie w pustaku z udarem to też nie koniecznie poprawnie. No chyba ze masz pustaki ceramiczne z dodatkiem betonu , a raczej żelbetonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juno 04.12.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 He he he Chińskie wiertła nie rozgrzewają się do czerwoności, ponieważ się rozlatują na strzępy, zanim zrobią jeden otwór. Ja używam wierteł niemieckich i tym wiertłem, które rozgrzewa się do czerwoności na niektórych pustakach zrobiłem ok 1000 otworów i zrobię pewnie następne 1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 04.12.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 4 bk jest promieniotwórczy a ceramika nie Współczynnik f1 dla różnych materiałów budowlanych (0 - min, 1 - max dopuszczalny normami): http://www.betonkomorkowy.com.pl/poradnik/pr3/images/prawda1.gif kolor jasnoniebieski - poziom minimalny kolor pomarańczowy - poziom średni kolor ciemnoniebieski - poziom maksymalny 1 - beton komórkowy biały (piaskowy) 2 - silikat 3 - beton zwykły 4 - keramzyobeton 5 - ceramika 6 - żużlobeton 7 - beton komórkowy szary (popiołowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 04.12.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 http://www.betonkomorkowy.com.pl/poradnik/pr3/images/prawda1.gif kolor jasnoniebieski - poziom minimalny kolor pomarańczowy - poziom średni kolor ciemnoniebieski - poziom maksymalny 1 - beton komórkowy biały (piaskowy) 2 - silikat 3 - beton zwykły 4 - keramzyobeton 5 - ceramika 6 - żużlobeton 7 - beton komórkowy szary (popiołowy) no to ja mam wszystko oprócz 2,4,6. Co z tego wynika? Budować z drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 04.12.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 nie każde promieniowanie jest szkodliwe czasami stosuje się rónież promieniowanie w leczeniu ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 04.12.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 wierz mi, nikt to nie mierzyl wartosci tego leczniczego promieniowania .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZQS 04.12.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Moja znajoma miała dom z tego czegoś, miał zostać tylko otynkowany (był to Leier z ociepleniem z takich granulek styro z wapnem) ale o zgrozo po każdym mocniejszym deszczu z silnym wiatrem, ów deszcz zwyczajnie przenikał do środka domu, tworząc niezłe bajorko w środku. Postanowiłem wtedy zrezygnować z tego budulca (miałem nawet wpłaconą zaliczkę) ale jakoś udało się zmienić zamówienie... To była jakaś prowokacja. Pierwsze słyszę o czymś takim. Mam dom OK i w okolicy też sporo domów z keramzytu i nikt nie narzeka. Może jakiś trefny ten Leier? Ja kupowałem w Szczecinie.[/quote Przykro mi drogi kolego, ale niestety jest to prawda (nawet nie wiedziałem że budowałeś z Leiera) otynkowany dom, musieli obłożyć styropianem, dopiero to pomogło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts