egusia 26.07.2011 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Zdecydowaliśmy się na Tamaryszka... niestety w kwestii kosztów nie potrafię doradzić, jesteśmy dopiero na początku drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beku 06.09.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Ja również bez wahania wskazuję na Dom w tamaryszkach, ponieważ... właśnie go realizuję. Według mnie bardzo trafione rozwiązania, szczególnie garderoby, pralnia, liczba pomieszczeń i ich powierzchnie. Buduję bez większych zmian w projekcie (zrezygnowałem z balkonu nad ryzalitem i tylko go zadaszam, salon i sypialnie nad nim zostały powiekszone o 1m). Służę pomocą, jeśli Ty również zdecydujesz się na ten projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akswał 06.09.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 (edytowane) Jestem za Zofią. 1. Kominek jest ładniej usytuowany w stosunku do tv (pamietaj, że w Tamaryszku nie ma tam dużo miejsca na własciwy odstęp pomiędzy tv a kominkiem na jednej ścianie) 2. Duża łazienka na parterze, która łatwo może stać się pralnio-łazienką z łatwym dostępem z wiatrołapu i kuchni. 3. Dodatkowy schowek pod schodami (na mopy, odkurzacze i inne sprzety sprzatajace idealny) - dostępny z domu! 4. Szerszy wiatrołap (jest miejsce na przebranie się i otworzenie drzwi bez przepychania się). 5. Ładnie umiejscowiony gabinet. 6. Góra jest do przerobienia, jeżeli się chce jak w Tamaryszkach, a wydaje mi sie,że wieksza łazienka będzie w Zofii niż w tamaryszkach. 7. Dodatkowy schowek przy sypialnii - idealny do uzupełnienia prywatnej garderoby lub powiększenia sypialni. 8. O prostej w miare bryle nie wspomne (choć balkony to przesada) - ja bym z checią zrezygnowała z takich wypustek, ale mój małż sie uparł i będzie miał taras Wybrałabym Zofie Edytowane 6 Września 2011 przez akswał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koziol99 25.09.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 (edytowane) Witam Mam do odsprzedania projekt Dom w tamaryszkach 4 G2 z pracowni Archon. Projekt oryginalny nieużywany, sprzedaje ponieważ zakupiłem inny projekt. Dodatkowo do projektu domku dodaje projekt ogrzewania kominkowego i wentylacji mechanicznej z rekuperatorem.Obecna wartość przy zakupie z pracowni:2940 PLNCena u mnie 1900.W razie pytań podaje kontakt:[email protected]tel. 506-800-200 Edytowane 25 Września 2011 przez koziol99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaKiDiP 07.07.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 Witamy. Jesteśmy na początki spełniania swojego marzenia...Widząc po Waszej dacie wpisu to pewnie Wasz domek już stoi. Więc może moglibyście coś podpowiedzieć od strony praktycznej i użytecznej wnętrza domu. Jesteśmy z okolicy Bielska. PozdrawiamMagda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOMIS 10.02.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Witam, dom już stoi, SSO. Okna wstwiam w maju. Mam już elektrykę i tynki wewnętrzne oraz dach pokryty dachówką cementową-Euronit (brązowa). Domek wygląda bardzo dobrze w rzeczywistości. Zmiany wprowadzone przeze mnie:1. likwidacja okien po obu stronach ryzalitu. dzięki temu mam bardziej ustawną kuchnię i salon,2. 1/3 okna tarasowego zamieniłem na zwykłe okno (ta część od naroża, kanapa nie będzie w oknie tylko za ścianą),3. pod schodami obniżyłem podłogę ok. 50 cm (wyszła fajna piwniczka),4. okno w kuchni skróciłem po wysokości na 140 cm,5. okna w spiżarce i łazience wydłużyłem o 1 pustak, do 100 cm,6. zwiększyłem grubość ocieplenia podłogi do 15 cm,7. w garażu zrobiłem kanał samochodowy (lubię majstrować),8. dobudowałem wiatę garażową do garażu, wyjście z kotłowni mam pod wiatę, a na elewacji ogrodowej mam okno. Wiata garażowa sprawia, że dom wydaje się większy. Z tej zmiany jestem najbardziej zadowolony, co za wygoda dla samochodu i ekip pracujących na budowie, deszcz i słońce nie przeszkadzają w pracy.9. ściany fundamentowe ma 3-warstwowe (bloczek+styropian 10 cm+bloczek (na stojącą), Na poddaszu zmian jest mniej;1. zadaszenie ryzalitu (zmiana okien balkonowych na zwykłe),2. rezygnacja z okien dachowych w pomieszczeniu nad garażem,3. wyjścia do kominów, 2 dachowe wyłazy+krótkie ławy kominiarskie. Co powinienem zmienić, teraz już po wybudowaniu za późno: 1. przejście przez ścianę szczytową na strychu między domem a garażem (teraz muszę mieć dwa wyłazy na strych).2. komin do kominka zacząłbym budować od poddasza (teraz wychodzi mi 50 cm do wnętrza salonu i ma problem jak go zabudować, chętny jestem na wszelkie porady). 3. porotherm zamieniłbym na suporex (trudno później wykonywać inne prace), Na dzisiaj tyle,Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts