jacekp71 07.12.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 a widziales gdzies na tym forum jakies bezdyskusyjne poglady ?ja tu nie wypisuje prawd objawionych, tylko wlasne uwagi, poparte wlasnymi obserwacjami,i wiem, ze gdybym kiedys kupil creatona, to dzisiaj byl zalowal, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sky4 07.12.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Nadal nie rozumiem co ma być lepsze w koramiku, niż w robenie lub na odwrót, w polskim czy niemieckim.Dach Ci będzie przeciekał?Obejrzałem wszystkie dachy w mojej okolicy i nie widzę zasadniczych różnic, poza tym, że któryś jest trochę ładniejszy, a inny brzydszy, co jest wyłącznie kwestią gustu. (oczywiście porównując ceramikę)klimaw skoro jesteś taki napalony to napisz, a najlepiej wklej zdjęcia, żebym zobaczył co jest w tych twoich szwabskich dachówkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 07.12.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 i wiem, ze gdybym kiedys kupil creatona, to dzisiaj byl zalowal, No to chyba zaprzeczyłeś sam sobie: zalozylem, ze jakosc u kazdego z uznanych producentow jest wystarczajaca, wiec nie byla pierwszorzednym kryterium, I o to chodziło. Ja też miałem go kupić a trudno powiedzieć , że to nie jest uznany producent. Moim zadaniem: 1.Jakość ( dach ma przetrwać wiele lat ). 2.Estetyka ( wolnoamerykanka ) 3.Cena ( lepiej trochę dołożyć i mieć święty spokój ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 07.12.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 klimaw skoro jesteś taki napalony to napisz, a najlepiej wklej zdjęcia, żebym zobaczył co jest w tych twoich szwabskich dachówkach. Napalony to ja bylem jak kupowałem. Tak jak napisałem mam dwa dachy więc obrócę głowę o 180 stopni i widzę. Jak chcesz to przyjedź i zobaczysz. Nie masz szans zobaczyć na zdjęciu różnic tak jak nie zobaczysz na zdjęciu różnic w jakości ( estetyce ) samochodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 07.12.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 i wiem, ze gdybym kiedys kupil creatona, to dzisiaj byl zalowal, No to chyba zaprzeczyłeś sam sobie: zalozylem, ze jakosc u kazdego z uznanych producentow jest wystarczajaca, wiec nie byla pierwszorzednym kryterium, I o to chodziło. Ja też miałem go kupić a trudno powiedzieć , że to nie jest uznany producent. Moim zadaniem: 1.Jakość ( dach ma przetrwać wiele lat ). 2.Estetyka ( wolnoamerykanka ) 3.Cena ( lepiej trochę dołożyć i mieć święty spokój ). gdzie sobie zaprzeczylem ? moglem kupic creatona za cene o 50% wyzsza niz roben, i nie widzialbym tez roznicy poza kwota na fakturze.... to po co mialbym to robic ? wg mnie roben spelnia twoje trzy kryteria, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monter2 08.12.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 kupuj robena!!!!i wez sprawdzona i doswiadczona firme do układania i nie bedziesz zalował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ifka13 08.12.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 wlasnie oglądalem dziś Robena Antracytową - jest piękna i na obecną chwilę jesteśmy na nią zdecydowani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzyskikr 10.12.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 u mnie wlasnie koncza klasc robena sredzka kolor miedziany, wyglada super, dekarze chwala, wiec wszystko jest kwesta gustu i moze szczescia, mercedes tez sie moze psuc a oplem mozna zrobic milion kilometrow bez problemow - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek.s 10.12.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Na moim dachu od 5 lat leży creaton, u sąsiada jesli sie nie myle raben albo braas cement. Na początku roku mieliśmy niezłe podmuchy wiatru, i mnie i jemu kika sztuk pospadało. Musiałem wymienić około 6-8 dachówek, tyle że różnicy nie ma sąsiad za to ma śmieszny ciemniejszy kwadracik, a przy okazji że od północy jego 4 dachówki wymienione nie porosły jeszcze "zielonym dachem", ja mam gdzie nie gdzie delikatnie krawędzie tylko. Czy materiał ma na to wpływ nie wiem, ale z doświadczenia powiem wolałem dołożyć do dachówki i mieć święty spokój wydaje mi sie że to różnica taka jak budować z cegły a porothermu, i z tego można i z tego ale druga opcja to klasa sama w sobie na czym komu zalezy, to wybierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 10.12.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Radzę dużo ostrożności przy wyborze Creatona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek.s 10.12.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechol 11.12.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Ja mam Sirius - Ruppceramika - i jestem zadowolony:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 11.12.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 dlaczego? cała masa przypadków złej jakości dachówki wynikających bądź to z błędów przy produkcji bądź to z niewłaściwego zabezpieczenia podczas transportu Creaton uważa, że dachówka ma spełniać określone funkcje ale nie oznacza to wcale że musi ładnie wyglądać na dachu np z odległości 5-6 metrów może być w kropki i to nie zmienia jej "rewelacyjnych" cech za które płaci się wysoką cenę. zawsze przeciez można czymś zasłonić dach lub przez "kosmetykę" pozbyć się kilku tysięcy kropek ot wyłazi traktowanie Polski jak 3 świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kborekk 11.12.2008 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Ja mam robena od 9 lat! czasem sie pytaja czy ja co roku myje:) wiaterek czasem taki powieje ze na wiosne 2 sliwki zlamalo a dachoweczka nawet nie drgnie!Mysle ze to ze spada od wiatru zalezy od tego kto ukladalPozdrawiamFotkami sluze na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.12.2008 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 U nas też Roben. Leży już na dachu od kilku lat, nie zmienia swojego wyglądu i nic się z nim nie dzieje. Wygląda ładnie, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 11.12.2008 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 też mam Rupp Ceramika - Sirius 13. Ale dopiero położona, okaże sie za jakiś czas, jak się będzie sprawować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 12.12.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Ja mam Koramica E32 kasztan. Dachówka leży dopiero 5 miesiąc więc trudno coś powiedzieć, (na pewno równa choć niejednolita jeśli chodzi o odcień) natomiast po przeniesieniu się z pracami do wewnątrz, kwestia wyglądu dachówki w moim przypadku nie odgrywa już takiej roli. Teraz jest mi dokładnie obojętne jakiego koloru byłby dach - ważniejsze aby nie przeciekał i nie zarastał mchem. Zwróćcie uwagę na ceny dodatków - szkoda przepłacać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Borys 12.12.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Meyer-Holsen ceramika sa super Oczywiście to rzecz gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emer 12.12.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Mnie BARDZO podoba się Nelskamp Nibra R10. Technicznie i jakościowo bez zarzutu, a wygląd to już każdy musi sobie sam ocenić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 13.12.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Meyer-Holsen ceramika sa super Oczywiście to rzecz gustu ja też mam Meyerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts