pablitoo 08.01.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 a ile dziś kosztuje nagrzewanie podłogi do 34 st.? A czy to ważne ?? - liczy się zadowolenie , szczęście i miłość żony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 08.01.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 a ile dziś kosztuje nagrzewanie podłogi do 34 st.? A czy to ważne ?? - liczy się zadowolenie , szczęście i miłość żony i łażenie na boso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 08.01.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 i łażenie na boso No to już obowiązkowo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.01.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 A jak się okno zamknie - to i nago!A jak się pali w kotłowni a nie pompką jakową - to tanio wychodzi.Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przepit 22.08.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Mam pytanie. jakie macie głowice termostatyczne do sterowania temperaturą podłogówki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 02.01.2019 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 (edytowane) Czy mółbym prosić o rozszyfrowanie tej strony z projektu podłogówki? Czy dobrze rozumiem, że mam wrzucić w podłoge aż 38stopni aby otrzymać 24 temp podłogi i 20 w pomieszczeniu? Wiadomo, że projekt projektem, a jak trzeba bedzie robic w rzeczywistosci to sie okażę, zwłaszcza, że był on robiony na podstawie OZC, które później uległo poprawie. Edytowane 2 Stycznia 2019 przez Robaczywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 02.01.2019 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Czy dobrze rozumiem, że mam wrzucić w podłoge aż 38stopni aby otrzymać 24 temp podłogi i 20 w pomieszczeniu? Projekt zakłada wykończenie podłogi w postaci panelu i temperaturę otoczenia -20 st C, więc Tz na poziomie 38 st C wydaje się normalne. Poza tym powierzchnia płyty jest dość mała, a z małych płyt ciężko wykrzesać dużą moc cieplną, stąd wyższa Tz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 02.01.2019 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Czy mółbym prosić o rozszyfrowanie tej strony z projektu podłogówki? Czy dobrze rozumiem, że mam wrzucić w podłoge aż 38stopni aby otrzymać 24 temp podłogi i 20 w pomieszczeniu? Wiadomo, że projekt projektem, a jak trzeba bedzie robic w rzeczywistosci to sie okażę, zwłaszcza, że był on robiony na podstawie OZC, które później uległo poprawie. Tak własnie tyle, ale po co pisac na forum nie lepiej zadzwonic i zapytac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 02.01.2019 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 (edytowane) @Kemotxb Dzięki @Asolt Pewnie lepiej, ale stwierdziłem, że tym co nie jest pilne nie będę narazie zawracał głowy. Telefony z prośbą o poradę na pewno się zaczną już przy układaniu podłogówki, tak samo jak było przy wentylacji . Edytowane 2 Stycznia 2019 przez Robaczywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 02.01.2019 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Mam pytanie. jakie macie głowice termostatyczne do sterowania temperaturą podłogówki ? Do sterowania podłogówki nie stosuje sie głowic a siłowniki z termostatami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 02.01.2019 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Do sterowania podłogówki nie stosuje sie głowic a siłowniki z termostatami a zawór termo na wlocie do rozdzielacza ? stała temperatura Tz a sterowanie za pomocą on/off dla pompy obiegowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 02.01.2019 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Czy mółbym prosić o rozszyfrowanie tej strony z projektu podłogówki? Czy dobrze rozumiem, że mam wrzucić w podłoge aż 38stopni aby otrzymać 24 temp podłogi i 20 w pomieszczeniu? Wiadomo, że projekt projektem, a jak trzeba bedzie robic w rzeczywistosci to sie okażę, zwłaszcza, że był on robiony na podstawie OZC, które później uległo poprawie. Ale jeszcze mocna pompka któr pozwoli na dT 5 *C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 02.01.2019 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Ale jeszcze mocna pompka któr pozwoli na dT 5 *C A to problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 02.01.2019 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 (edytowane) a zawór termo na wlocie do rozdzielacza ? stała temperatura Tz a sterowanie za pomocą on/off dla pompy obiegowej Ok masz rację, ale poniewaz nie bawie sie w druciarstwo to nawet o tym nie pomyślałem. Poza tym taka głowica mierzy i steruje temperaturą w poblizu rozdzielacza czyli na ogół w szafce rozdzielaczowej. Jak to sie ma do temperatury w poszczegolnych pomieszczeniach? tak srednio. Precyzji i dokladnosci w utrzymaniu stałej temperatury w poszczegolnych pomieszczeniach za wiele nie ma. Edytowane 2 Stycznia 2019 przez asolt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 02.01.2019 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 No zgadza się ale to najprostsza instalacja i działa, całkiem nieźle jak to twierdzą niektórzy, ja też jestem skłonny w to uwierzyć. Biorąc pod uwagę koszty jakie trzeba ponieść przy takim prostym rozwiązaniu vs sterowaniu siłownikami to odpowiedź jest jasna .... jeśli coś działa to po co przepłacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 02.01.2019 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 No zgadza się ale to najprostsza instalacja i działa, całkiem nieźle jak to twierdzą niektórzy, ja też jestem skłonny w to uwierzyć. Biorąc pod uwagę koszty jakie trzeba ponieść przy takim prostym rozwiązaniu vs sterowaniu siłownikami to odpowiedź jest jasna .... jeśli coś działa to po co przepłacać. Gdyby te proste instalacje działaly i to niezle to nie byłoby tylu postów z prosbą o pomoc bo podłogówka słabo grzeje, albo w ogole nie grzeje, albo grzeje nierównowmiernie, albo grzeją grzejniki nie grzeje podłogówka lub na odwrot albo jeszcze setki innych powodów. ja takich problemów nie mam i nie mają ich moi klienci. Jak cos jest dobrze zrobione to i działa, konkurs nieustajacy zresztą pt. "kto zrobi najtaniej"' zostawiam innym. poza tym wcale nie muszą byc silowniki, wszystko zalezy od wybranego sposobu regulacji temperatury ktory czesciowo jest zalezny od zródla ciepła. Kazdy przypadek jest inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts