andrzej__ 21.11.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Witam,Mam pytanie: przy dociepleniu poddasza wełną 15 miedzy krokwy i 5cm na krokwy, jaka musi być odległość od krokwy od profila? 5cm czy mniej żeby wełna wchodziła ścisło? Chce użyć wieszaki ES tylko nie wiem jaka długość 75 czy 125?I jeszcze jedno: mam do zabudowania pionową ścankę która jest obita deskami ale nie dotyka podłogi. Jaką wełną ją ocieplić i jak zamontować stelaż? na jakich wieszakach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 21.11.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 po pierwsze przejrzyj forum. dużo się nauczysz.po drugie - osobiście już polecam grzybki vs. es'y.wełny nie ściskaj, bo mówią, że traci swoje właściwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 21.11.2008 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 im dłuższe wieszaki tym w ogólnym bilansie będzie niżej jak ja bym miał decydować to 75 mm bym dał, to i tak więcej niż grubość wełny. Trociu pisze wełny nie ściskaj, bo mówią, że traci swoje właściwości. i ma rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej__ 21.11.2008 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 jak ja bym miał decydować to 75 mm bym dał, to i tak więcej niż grubość wełny. No tak ale czy profile mocować na odległości 7,5cm od krokwi czy 5 cm? Bo z tego co się orientuje to nawet na dłuższych wieszakach można regulować odległość tzn. profil przykręcać nie na końcu wieszaka tylko np. po środku. Może ktoś mi jeszcze podpowiedzieć jak zrobić z tą ścianką. To jest część poddasza tylko że nie jest po skosie tylko jest pionowo i nie wiem czy te wieszaki utrzymaja tą całą kotrukcję i płytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej__ 22.11.2008 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 a profile no coz, starac sie trzeba je tak ustawic by szczelina okladzina (plyta)-krokwie byla taka jak grubosc izolacji. Czyli w miejscu gdzie są profile wełna będzie trochę ściśnięta? Bo jeżeli szczelina między krokwią a płytą ma być 5cm to mędzy krokwią a profilem będzie około 3cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts