wowo 19.10.2003 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 Mam zamiar kupić niedługo dachóweczkę, ale cementową bo na ceramiczną raczej mnie nie stać. Moje pytanie jest takie: jaka dachówka z cementowych jest najlepsza Euronit, Braas,a może IBF. Ile udało sie wam wynegocjować % upustu od sprzedawców na dachówkę. Za wszelkie wskazówki z góry dziękuję !!!Buduję w Zielonej Górze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 20.10.2003 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Gdyby któraś była najlepsza to poostałe posłyby w plajte. Różni sprzedawcy/dekarze zachwalają różne. Ja mam Euronit. Góralom co kładli mi dach było wszystko jedno - dla nich najważniejsze jest aby nie pękały i dobrze się cięły - a takie są wszystkie które wymieniłeś. A rabaty są nawet do 20% Ale takie dostaje się albo "po znajomości" albo po dłuższych negocjajcach Ja dostałem 16% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowo 20.10.2003 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Dzięki, będę musiał się ostro targować, na dzień dobry dostałem od cen upust w granicach ok. 15%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 20.10.2003 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Ja mam Brassa. Rabaty. Zależy na co. Na dachówkę podstawową to nawet ponad 20% ale inne elementy już nie były aż tak korzystne - z 16%. W sumie z rabatów jestem zadowolony a jeszcze ubezpieczyli mi dom na 100 tys za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 20.10.2003 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Tak, zależy na co ten rabat... Na moim dachu jest przekrój od 12 do 28% (Nelskamp). Jezier, ... to ubezpieczenie masz raczej w cenie, nie oszukuj się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 20.10.2003 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Ale się przydało do kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.10.2003 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Zgadzam się... ja muszę bulić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 21.10.2003 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Ludzie! Czytam wciąż o tych rabatach na dachówki. Każdy dostaje!!! No to czy one nie mogłyby być tak normalnie, "na metce", tańsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.10.2003 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Mam położoną dachówkę cementową Unibet - wgląda bardzo ładnie (znacznie gładsza powierzchnia malowana niż Braas, IBF, Euronit i poza tym mniej nasiąkliwa). Jeśli chodzi o cenę to dachówki podstawowe są w podobnej cenie jak w.w. wymienione ale znacznie tańsze (n.p. od Braasa) są dachówki dodatkowe (gąsiory, dachówki krawędziowe, dachówki wentylacyjne, itp.). Otrzymałem rabat na dachówki 18% natomiast z rabatem na pozostałe akcesoria było różnie (nie zbyt ciekawie).Rabat jest czynnikiem psychologicznym, jest on już wkalkulowany przez producenta a kupujący ma wrażenie, że coś utargował, poza tym sprzedawca często "odbija sobie" wysoki rabat na dachówki wysokimi cenami pozostałych akcesoriów o czym przekonałem się osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Rafcio_nowy 22.10.2003 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Ja wziąłem dachówkę cementową Brass i po roku jestem zadowolony. też sie zastanawialem i stwierdziłem że Brass jest znany na rynku i ma największe szanse na przetwanie i wszyscy moi znajomi zachwalali Brassa. Wiec kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 25.10.2003 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2003 Stander, niesprawiedliwość społeczna musi być Jak Ty byś chciał, że wszyscy równo dostają taniej? No tak się nie da... w końcu ktoś na tym musi zarobić... Ale kłaniam Ci się nisko, bo to dobre pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 26.10.2003 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2003 A ja mam dachówkę Prodachu - i jestem zadowolony... Upusty to bajer - liczy się konkretna cena. Sprzedawca może dać i 40 % ale zależy od jakiej ceny wyjścowej. Ja za 160 m kw. prostego dachu (sam materiał - dachówka: zwykła, krawędziowa, gąsiory, taśmy, kogutek itepe - wszystko co potrzeba) dałem 4,5 tys. PLN. To 28 zł za metr ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts