marekd 19.10.2003 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 witajciejestem na etapie tynków wewnętrznych.Zastanawiam się który wybrać ,ponoć gipsowy jest dużo tańszy i lepszy(gdzieś to wyczytałem),czy ktoś z was ma jakies doświadczenie w tym temacie?pozdrawiam marekd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 19.10.2003 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 nie są lepsze tylko gładsze ( z reguły) - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertOC 20.10.2003 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Część tynków mam gipsowe, a część cementowo wapienne (pod płytki). Te gipsowe wychodzą nieco drożej przy układaniu, ale są gładkie i od razu po wychnięciu można je malować. Cementowo wapienne niedość, że schną dłużej to na dodatek trzeba je szpachlować. Koszt całkowity tynku tzn. materiał + robocizna jest identyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 20.10.2003 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Ja zdecydowałem się na tynki cementowo-wapienne, bo są trwalsze (tynki gipsowe są delikatne i dzieci ci mogą wydłubywać dziurki w ścianach) i miałem nie równe ściany. Licząć jeszcze gładź, którą położe wyjdzie to drożej niż tynk gipsowy, ale będzie trwalsz.Pzd.Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts