Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZEW-T zgubił moje papiery!!!

Hubetr

Recommended Posts

Ile to może potrwać zależy od tego co jest do zrobienia i od postawy właścicieli terenów przez które inwestycja ma przebiegać.

Jeśli mogę coś doradzić to należy samemu zacząć załatwiać zgody właścicieli. Wtedy to przyspiesza proces o jakieś 70%. U ciebie może należy tylko fizycznie wybudować coś tam , coś tam jak mówiła wczoraj pewna posłanka bo formalności zostały dopełnione przy innej okazji.

Zaraz będą głosy, że nie słuchaj bo zgody to nie twoja sprawa. Ale pytałeś jak przyspieszyćsprawy to ci podpowiedziałem.

qrde ale ja juz to wszystko załatwiłem, wszystkie potrzebne papiery dostarczyłem do zewt, nawet akt notarialny nadający im służebność gruntową na działki przez które ma to przebiegać.Wszystko od strony prawnej jest ok, tylko oni się ociągają i wmawiają niczym niewinnym ludziom że im papierów jakiś nie dostarczyłem a w rzeczywistości sami je gdzieś w swoim wielkim pier.....iku gubią.

coś tam, coś tam do wybudowania to jest kawałek kabla od tej skrzynki na zdjęciu do końca tej drogi gruntowej (wiem, wiem na tym zdjęciu nie wygląda to jak droga) i postawieniu na końcu skrzynki. czyli wkopanie jakieś 90m kabla w ziemie i wypuszczenie go na końcu do skrzynki.....

niby to takie proste a jednak skomplikowane................................

Ja już czekam 4 lata od licząc od otrzymania zgody na podłączenie prądu. Już wszystkie terminy minęły ale ZEWT Pruszków dalej spokojnie przygotowuje dokumentacje. Nadmienię że służebności otrzymali. Po prostu Im się nie spieszy. Jeszcze nie wystąpili o pozwolenie na budowę. Chociaż plan już jest - widziałem na własne oczy. Żeby zrobić projekt potrzebowali 4 lat.

Spokojnie spokojnie u mnie minęło 8 lat :evil: od pierwszego pisma wymienionego z Energą do postawienia skrzynki na działce

Po drodze 2 x informacje, że przyłącza nie będzie bo jego budowa nie jest ekonomicznie uzasadniona i 3 pisma by odebrać wpłacone Enerdze pieniądze za przyłącze, bo Oni budować nie będą...