Hubetr 23.11.2008 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 W takim razie może ktoś mi poradzi jak tej całej machinie dać kopa co by szybciej się ruszyła???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 23.11.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Jeżeli nie mięli pozwolenia na budowę bynajmniej jeśli tak twierdzą to twoja sprawa jeszcze wogóle nie ruszyła. Teraz trzeba przygotować przetarg i czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubetr 23.11.2008 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 czyli tak na oko ile to może potrwać?w ogóle to jest jakiś sposób żeby to wszystko popchnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 23.11.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Ile to może potrwać zależy od tego co jest do zrobienia i od postawy właścicieli terenów przez które inwestycja ma przebiegać. Jeśli mogę coś doradzić to należy samemu zacząć załatwiać zgody właścicieli. Wtedy to przyspiesza proces o jakieś 70%. U ciebie może należy tylko fizycznie wybudować coś tam , coś tam jak mówiła wczoraj pewna posłanka bo formalności zostały dopełnione przy innej okazji. Zaraz będą głosy, że nie słuchaj bo zgody to nie twoja sprawa. Ale pytałeś jak przyspieszyćsprawy to ci podpowiedziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 23.11.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 marcin714 napisał: A wszystko to bo strasznie werdne ludzie mieszkają na południe od Warszawy Że Pruszków wredny to sie zgodzę, te pershingi, popeliny, ciole, itp, ale Konstancin..?? Toz tam sami mili ludzie... kulczyki, staraki, rywiny, wejcherty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubetr 23.11.2008 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 qrde ale ja juz to wszystko załatwiłem, wszystkie potrzebne papiery dostarczyłem do zewt, nawet akt notarialny nadający im służebność gruntową na działki przez które ma to przebiegać.Wszystko od strony prawnej jest ok, tylko oni się ociągają i wmawiają niczym niewinnym ludziom że im papierów jakiś nie dostarczyłem a w rzeczywistości sami je gdzieś w swoim wielkim pier.....iku gubią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubetr 23.11.2008 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 coś tam, coś tam do wybudowania to jest kawałek kabla od tej skrzynki na zdjęciu do końca tej drogi gruntowej (wiem, wiem na tym zdjęciu nie wygląda to jak droga) i postawieniu na końcu skrzynki. czyli wkopanie jakieś 90m kabla w ziemie i wypuszczenie go na końcu do skrzynki.....niby to takie proste a jednak skomplikowane................................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 11719502948 24.11.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Ja już czekam 4 lata od licząc od otrzymania zgody na podłączenie prądu. Już wszystkie terminy minęły ale ZEWT Pruszków dalej spokojnie przygotowuje dokumentacje. Nadmienię że służebności otrzymali. Po prostu Im się nie spieszy. Jeszcze nie wystąpili o pozwolenie na budowę. Chociaż plan już jest - widziałem na własne oczy. Żeby zrobić projekt potrzebowali 4 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adwalk 24.11.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Spokojnie spokojnie u mnie minęło 8 lat od pierwszego pisma wymienionego z Energą do postawienia skrzynki na działce Po drodze 2 x informacje, że przyłącza nie będzie bo jego budowa nie jest ekonomicznie uzasadniona i 3 pisma by odebrać wpłacone Enerdze pieniądze za przyłącze, bo Oni budować nie będą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzia_niedzwiedzia 24.11.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Nasze pozwolenie na budowę też zginęło w ZEW-T, ale udało sie je znaleźć - miła pani musiała tylko przewertować dziennik, zeby odszukac nasze pismo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazio 24.11.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Proponuję wycieczkę do starostwa, poprosić o kopię poświadczona przez urzednika "za zgodność z oryginałem". Z zakładami Energetycznymi trudno się walczy. Grochem o ścianę. Nie mając potwierdzenia złożenia im papierów pozostaj tylko znaleźć jakieś inne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubetr 24.11.2008 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 tylko że moje pozwolenie zgubili w marcu i nawet mnie o tym nie powiadomili!!!!ale twardo twierdzą że polecone słali- tylko jakoś żaden nie doszedł....a jak do nich dzwoniłem z zapytaniem czy wszystko ok to zawsze mówili żebym się nie martwił................za to teraz się martwię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts